Deze auto is afgeleid van de…

Auteur: , 24 Reacties

A. Pontiac Fiero B. Dodge Viper C. Mitsubishi 3000GT D. Smart Roadster

Wie antwoord B heeft ge-sms’t naar 6464 maakt nog steeds kans op onze bundel “10.000 artikelen over Max Verstappen and counting” met een voorwoord door Jacques Villeneuve, dus houd deze site in de gaten! Terug naar serieuzere zaken. Je kijkt naar de Dodge Viper Defender die speciaal voor de televisieserie Viper werd ontworpen. Deze serie was helaas geen lang leven beschoren, maar we hielden er wel een interessante auto aan over!

Die auto is zelfs zo interessant dat er bar weinig informatie over te vinden is. We weten dat er meerdere exemplaren van zijn gebouwd en dat er onder de kap van in elk geval één Viper Defender een V8 in plaats van die monsterlijke V10 lag. Waarom? Geen mens weet het.

In elk geval zijn de “driespaaks” velgen herkenbaar, evenals de ronde luchtsleuf onder de A-stijl, de boze koplampen en natuurlijk de algehele (wulpse) vorm van de koets. Desalniettemin is het vreemd dat deze auto jonger is dan de RT/10, maar toch een stukje ouder oogt dan zijn dakloze evenknie. Als je dat anders ziet, horen we het natuurlijk graag.24 reacties

Tja mooi is anders. Gemiste kans
Ik heb persoonlijk niks met de Dodge Viper, op het nieuwste model na, maar ik vind deze toch ook wel iets hebben!
In de serie kon de wagen zich omvormen naar 4WD. Ik geloof dat de wagens die men daarvoor gebouwd heeft de exemplaren met V8 waren.

https://youtu.be/Z_-uKnEeTjY
Goede oude tijden!
B
Mooie opening van een leuk artikel over een vage auto. Vind hem ergens toch wel gaaf eigenlijk.
@viezefreddyw: de auto lijkt op de banshee uit GTA III. Jeugdsentiment:)
Voorwoord van Jacques Villeneuve, is dat zoiets als: ‘ dit boek moet nog een goed nadenken voor hij zomaar op de plank gaat staan tussen de andere boeken. Hij moet nog veel leren over tussen andere boeken staan en het is onacceptabel zoals hij er ineens tussen komt staan’ of hoe moet ik me dat voorstellen? Zou ook wel leuk zijn als het een positief voorwoord was, haha! Wel lekker sarcastische intro weer, +1!
Het is ook echt van alles net niet he
Zag het al aan de velgen..
Was als klein menneke fan van deze serie, dus dat antwoord was niet zo moeilijk om raden.
Ohjaaa! De serie was ‘Viper’, die was nog slechter dan ‘Knightrider’ destijds :-) De mooie jaren 90.. ik mis ze nog iedere dag!
En dan nog steeds dat kale rechttoe rechtaan interieur, mooi!
Originele vind ik wel een stuk knapper.
B! En ik vi d hem er wel ok uitzien! Zoals bijna altijd coupe<cabrio..
@kle500: ik denk dat je coupe>cabrio bedoeld? (Coupe is beter dan cabrio) Al staat het teken > eigenlijk voor groter dan, maar ik weet niet of een coupe perse groter dan een cabrio Is.
@evian: probeer je een keer slim te doen…
Is die keuze voor de v8 niet vanuit dezelfde gedachte als in de gebruikte auto’s voor The F&F? Daar gingen ze voor een betrouwbare en voorspelbare aandrijflijn. Ivm stunts en onderhoud.
Dak en voorruit deed me denken aan koenigsegg.
@bassx: had precies hetzelfde
Deze auto is nog het beste te omschrijven als ‘Viper meets Copperhead’ en het is nog allemaal Dodge verantwoord ook.
Vind m ook wel wat hebben van een koenigsegg
De velgen verraadde het!
Apart ding. Maar ja, product van de 90s.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).