Deze BMW 766i Valkyrie is toffer dan die van Aston

Auteur: , 16 Reacties

Heavy Metal.

Mother Russia heeft ons weer een cadeautje gegeven. De Rooskies pakten dit keer een oude BMW E32 7-serie bij de klauwen en maakten er een Mad Maxesque offroader van. Kijk, daar worden we vrolijk van. Die dubbele losse lampjes die je op ooghoogte aankijken, heerlijk. Eigenlijk zouden alle BMW’s nog steeds van die dubbele ronde units moeten hebben.

We weten voor de rest niet alles van deze creatie, want de bron is summier en Russisch. We weten vooral wat van de BMW die de basis vormt. Dat is namelijk een 750i uit 1993, het jaar voordat de E32 vervangen werd door de eveneens epische E38. De motor heeft 300 pk en een inhoud van 5.0 liter, wat zou kunnen duiden op het feit dat de originele M70 nog onder de kap zit.

Vervolgens komen de vraagtekens echter naar boven borrelen. Volgens het artikel op Drive2.ru heeft de auto een manuele versnellingsbak, vierwielaandrijving en een sper op de voor- en achteras. Er is dus flink geknutseld aan dit monster, naar verluidt zo’n vijf jaar lang.

Het resultaat mag er hoe dan ook zijn. Waar de namen 766i of Valkyrie op slaan weten we niet, maar deze Siebener in camo-wrap is voor niemand bang en vervoert je in stijl naar de Datscha van Putin. Pоговой.16 reacties

Waarom je de nieuwe Astra nu wilt configureren bekijk het hier!.
Aan Herbert die bij de autokeuring van Rotselaar (België) werkt, is dat niet iets voor jou? Ipv die auto waar je indertijd mee in het bos ging crossen waarbij je op de achterwielen extra wielen aan had verbonden (ik weet nog altijd niet hoe) voor meer grip? ;)
Dat 766 is gewoon batch-tuning; of het is een 750 met de 5.0L of het is een 760 met de 6.6L V12. 766 ipv 760 zou nog wel kunnen, maar nu slaat het nergens op …
@dawwg:

Aan de foto’s te zien gaat het wel ietsje verder dan badge-tuning ..
@lincoln: like jij je eigen berichten ofzo, daarover gesproken. wel raar dat je je eigen bericht ontelbaar vaak kan liken.
Grappig ding ..
Zit natuurlijk nix 7 serie onder de carrosserie ..
Gewoon een ouwe Explorer ofzo ..
Naam zal een 666 verbastering zijn ..
@lincoln: Het is echt een heel simpel kaarsrecht chassis. Ben heel benieuwd waar het dan op gebaseerd is. Meeste chassis van terreinwagens hebben wel een bepaalde vorm, maar dit zijn gewoon twee rechte balken met bladvering en assen eraan.
@fanboy: vrachtwagen?
@unknown32: Wel iets korts. Beetje ala Unimog, maar niet de Unimog zelf, want ik zie geen portaal assen.
Dus het zal wel een Europese of Russische gelijkenis van een Unimog zijn.
Dat tweede plateau op het ladderchassis is volgens mij ook zo’n typisch vrachtwagen ding, waarmee je een box achterop zelfstandig kan laten bewegen zonder mee te torderen met het frame. Doen ze ook bij (4×4) campers gebaseerd op Unimog of groter.
@fanboy: in Rusland hebben ze voor Tundra gebieden speciale versies van de Niva en de UAZ, zoiets ligt er vast onder. En dan slaat de 66 in 766 waarschijnlijk op het aantal pk…
Leuk ding, al vraag ik me wel af of hij door de APK keuring komt.
@timboman: in Rusland komt alles door de apk – die keuringseisen worden daar nog uitgedrukt in roebels
Op zaterdag door de PC Hooftstraat, als het past dan
@lekkerlinksrijden: passen doet het wel, wees daar vooral niet bang voor
Zou hij ook op wodka lopen ?
Iig wel op wodka bedacht & gemaakt denk ik. 😚
Gaaf project, jammer van de camo paint.
Welke auto? Ik zag niks op het filmpje, zal de camo wel zijn die zijn werk doet

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).