Elon Musk geeft Facebook de vinger

Auteur: , 38 Reacties

En daarmee bedoelen we niet een duimpje omhoog.

Vlammen

Als je te weinig tijd doorbrengt met het gluren naar onze zustersite apparata.nl, zou het je wellicht ontgaan kunnen zijn dat mensen massaal proberen Facebook de vinger te geven. Een en ander heeft te maken met het feit dat Facebook Donald Trump naar verluidt aan het presidentschap van de Verenigde Staten heeft geholpen.

Voor zover we weten is het overigens niet zo dat er stiekem ruim 62 miljoen Mark Zuckerberg kloons gecreëerd zijn om op Trump te stemmen. Doch goede burgers zijn zo gemanipuleerd dat ze simpelweg geen andere keuze meer hadden om op The Donald te stemmen, of zoiets. Tsja, data-manipulatie, information warfare, fake news, het zijn allemaal hete onderwerpen dezer dagen. Fakebook Facebook is daarin natuurlijk een makkelijk doelwit.

Het sociale netwerk ligt flink onder vuur bij de bevolkingsgroep die waarschijnlijk juist het meest geneigd is daadwerkelijk Facebook te gebruiken, namelijk de Social Justice Warriors (SJW’s). En zoals dat gaat, wenden deze SJW’s hun macht aan om andere bedrijven te bewegen hun handen af te trekken van ‘foute’ bedrijven. Zodoende mengde ook de Muskias zich in de discussie op Twitter, waar de hashtag #deletefacebook inmiddels welig tiert.

What

Ouch! Maar wie A zegt, moet ook B zeggen. Dus na nog wat cheap shots waarin Musk claimde niet eens te weten dat zijn bedrijven Facebook-pagina’s hadden, kon hij niet anders dan de pagina’s van Tesla en SpaceX deleten.

tsla

En dat was dan dat. Slecht nieuws dus voor alle Tesla-fanb0iZ, ze kunnen nu geen vrienden meer worden met Tesla. Dat moet wel pijn doen.38 reacties

Is Trump nu de schuld van Facebook ..
Of Facebook van Trump ??

Ben in beide gevallen een slachtoffer iig ..
@lincoln: slachtoffer zijn, is niks mis mee!
@lincoln: je wordt hier toch altijd als minderheid beschouwd, dus een slachtoffer ben je iig altijd ..
@lincoln: misschien krijg je er subsidie voor..
@jaapiyo krijgt van mij wel een duimpje voor de uitmuntende fotoshop.
Heb al jaren geen facebook meer en nog krijg je rare blikken als je dat verteld. ‘maar het is zo makkelijk voor verjaardagen’ 🤔🤔🤔
@kenner: Herkenbaar. Toch kan ik het iedereen aanraden, het verwijderen van al die accounts. Door al die social media als Snapchat, Facebook, Twitter en Instagram leeft iedereen in een waanbeeld. Altijd maar moeten doen alsof het beter is dan de ander. Een rust als je het niet meer hebt!

PS. Ik ben geen 80 jarige zeiker, een 20 jarige (zeiker, dat dan weer wel)
@simonferrari: Voor mij geld precies ’t zelfde, geen Facebook en dergelijke. Alleen WhatsApp, maar dat zie ik niet als een sociaal medium. Ik heb helemaal niets met het hele Facebook gebeuren, alleen maar delen hoe interessant jou leven maar is.
@dieselkameel:
Exact hetzelfde hier.
@dieselkameel: Whatsapp heb ik inderdaad ook. En Autoblog natuurlijk ;)
@dieselkameel: YouTube schijnt ook een sociaal medium te zijn. Ik lees gewoon de comments niet, dat is sowieso voor iedereen beter denk ik 😋
@dieselkameel: Whatsapp is van Facebook hè… helaas. Dus ze kennen al jouw contacten en hoe vaak je ze berichten stuurt. Ook al zit je niet op FB. Resistance is futile…
@simonferrari: Vergeet ook niet dat met dergelijke gratis social media JIJ het product of de producent van content bent, waar zij weer geld aan verdienen. Lijkt op de korte termijn een goede deal voor alle gratis gemakken, maar op lange termijn een slechte zaak, nog even los van de sociale schijnleventjes, de stress en verslavende factoren van … eigenlijk niets.
@simonferrari: Je moet helemaal niks. Niemand dwingt je alleen positieve dingen te posten. Niemand dwingt je uberhaupt te posten
@larsyboy1997: Klopt hellemaal. Echter is het in de praktijk toch vaak het geval. Ik lees ook veel berichten over jonge mensen die onder druk of stres komen te staan wat grotendeels afhankelijk is van het social media gedrag. Uiteraard kies je zelf wat je wel en niet online gooit maar ik ben ervan overtuigt dat een sociaal leven in het ‘echt’ betere effecten heeft.
@simonferrari: uhh. Ik heb insta én snapchat maar ik heb totaal geen drang om veel te posten (mijn insta account is na 7 maanden nog steeds leeg). Maar ik zal dan wel een apart geval zijn.
@kenner: Ik ben er nooit aan begonnen. Scheelt allemaal weer.
Ben daarin van mijn generatie wel een uitzondering, al kom je zo af en toe ook iemand tegen die er ook nooit aan begonnen is.
En dan nog de vele mensen die het wel hebben maar er bijna niks mee doen.
@fanboy: ik ben weer van de laatste categorie. Ik bied er alleen zo af en toe een opgeknapte oude racefiets te koop aan.
“It looks lame anyway” hahah prachtig dat is het zeker. Ik vind het wel verbaingwekkend dat er zoveel mensen werken en dat er zo weinig vernieuwends uit komt.
@redbee5: terug naar het hyves tijdperk met de glitterplaatjes en gadgets dan maar? Haha
@123bat: Interessante filosofie op vernieuwing heb je. Moet je wat mee gaan doen. Al zegt hyves me niet zoveel, generatie kloof dingetje.
@redbee5: Kan makkelijk. Zou ‘retro’ heten.
Facebook, wat is dat dan? Hahaha, geweldig, ik prijs de dag dat ik m’n Hyves account wiste en besloot dat ik nooit meer zoiets waardeloos hoefde te hebben. Facebook dus ook niet. Ik wil helemaal niet mijn leven delen met 400 ‘vrienden’, en ik heb er ook helemaal geen tijd voor.
@stationcar: maar wel denken dat je anonieme autoliefhebber vrienden zitten te wachten op jouw informatie… hahaha
De Apparata app werkt niet op Android dus daar breng ik 0 komma 0 tijd op door… Mooie actie van Musk trouwens haha. Facebook wordt steeds slordiger en rommeliger!
Heb nooit op Facebook gezeten, maar kan me bijna niet voorstellen dat dat ding nog erger is als mijn vrouw…

Als er één wel bemoeizuchtig is, haar stempel overal op drukt en de zin doordrijft… En geloof maar niet dat ik iets stiekem kan doen zonder dat ze het doorheeft…
@moveyourmind: Ik hoop voor je dat ze dan dit bericht op Autoblog niet doorheeft ;)
@moveyourmind: zit je daar dan wel op?
@woudloper: Vroeger wel heel veel…

Maar nu het nieuwtje er wel zo’n beetje af is…
@moveyourmind: getrouwde leven. Is overal hetzelfde.
Altijd maar dat gezeik op fb en dat je er vanaf moet. Ik vind het wel leuk om dingen te zien (vooral foto’s) van anderen. Enig nadeel is dat fb inmiddels bestaat uit nieuwsberichten, gekke plaatjes en grappige filmpjes. Maar het is wel vermaak zo nu en dan. Instagram vind ik tegenwoordig beter te pruimen. Maar doen alsof je leven beter is zonder fb vind ik vooral stoer doen voor de rest.
@stfu: Is het hebben van faecesbook stoer? Ik kan al jaren, met groot stoer succes, zonder…..! Ik kan het je sterker vertellen, ik heb er nog nooit gebruik van gemaakt.
Het gaat er niet om wie ze hebben geholpen maar hoe ze met hun gebruikers omgaan

What ever
Er zijn waarschijnlijk miljoenen FB-accounts aangemaakt puur en alleen om in te kunnen loggen op websites en diensten. Zodra die websites en diensten een FB-inlog niet meer verplicht stellen zullen de meeste gebruikers hun accounts deleten alhoewel een FB-account + de gebruikersdata niet permanent te verwijderen zijn door gebruikers. De data en de profielen staan zolang er energiebronnen gekoppeld zijn voor eeuwig en altijd opgeslagen op meerdere (cloud)servers.
@iphonistvongates: de data die deze websites ophalen dmv Facebook zal ook per site verwijderd moeten worden. Gaat niet gebeuren, dat gaan niet veel mensen regelen althans.
Facebook en Instagram. Het ideale podium voor narcistische aandachtsh**ren met liefst enorme jetsers en veel quasi interessante gesponsorde (reis)verhaaltjes. Leuk om via het telefoontje van een collega te bekijken, op de mijne komt het niet. :-)
Mooie actie van Musk.
F*ck facebook, f*ck instagram, f*ck snapchat, f*ck twitter, f*ck myspace, f*ck hyves.
Ik weet heus wel dat je eigenlijk helemaal niet een interessant persoon bent met helemaal geen bijzonder leven.
Wat je van mij vindt moet je zelf weten, ik ga geen foto’s van m’n eten opsturen om jou de ogen uit te steken.
En ik ga al helemaal niet m’n kinderen op jonge leeftijd laten herkennen door facebook facial recognition.

Oja en F*CK Mark Zuckerberg, hypocriete snotneus.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).