Deze bom was bijna afgegaan in hartje Amsterdam [updated]

Auteur: , 27 Reacties

De onlangs vermoorde misdaadjournalist Martin Kok nam geen blad voor de mond en dat werd hem door luitjes uit "het milieu" vaker niet dan wel in dank afgenomen. Eén van die minder tevreden kennissen wilde Kok vorig jaar om zeep helpen met een flinke autobom.

Vandaag bracht de politie naar buiten dat er momenteel diepgravend onderzoek wordt gedaan naar de bom die onder de auto van de inmiddels geliquideerde misdaadjournalist en ex-crimineel Martin Kok was geplakt. De bom werd vorig jaar op 2 juli gevonden en wonder boven wonder zijn er geen ongelukken mee gebeurd.

Als dat wel het geval was geweest waren de rapen goed gaar. Het Nederlands Forensisch Instituut heeft namelijk uitgedokterd dat de bom zo’n 40 keer krachtiger was dan een handgranaat. Je kunt op je vingers natellen dat er de nodige (dodelijke) slachtoffers waren gevallen als het ding in het centrum van Amsterdam of een andere willekeurige plaats was afgegaan.

De bom is destijds waarschijnlijk onder de auto geplakt aan de Amsteldijk. Op camerabeelden was een zwarte Audi A4 te zien die eerder die avond op de Amsteldijk reed. Deze auto is later brandend en zonder kentekenplaten aangetroffen in Nieuwegein.

Overigens is de exacte bom die onder de auto van Kok werd geplakt eerder al ontmanteld. De boem op de plaatjes is een explosief met een vergelijkbare kracht, die onder eenzelfde auto werd geplaatst. Stiekem zouden we allemaal weleens op dat knopje willen drukken…

UPDATE (02-06): vandaag werd bekendgemaakt dat er een verdachte is opgepakt. Een 26-jarige man uit Utrecht zou iets te maken hebben met de bom die onder de auto van Kok werd geplaatst. Ook werd een 49-jarige man uit Zuid-Holland opgepakt die eveneens bij het voorval betrokken zou zijn.27 reacties

Zo hé, da’s heftig. Veel lager dan dit kun je als crimineel toch niet zingen. Dat je ruzie met Kok hebt, oké, maar hiermee breng je zo ontzettend veel andere levens in gevaar….
@edge: Dat is dus iets waar criminelen geen oog voor hebben, veiligheid van omstanders..
@viezefreddyw: niet geheel waar. Maar het gaat wel steeds meer die kant op…
@viezefreddyw: Zie je bij plofkraken op een geldautomaat ook. Het geld is belangrijk en dat daarbij een halve flat instort interesseert ze totaal niet!
@edge: zingen criminelen bas?
@Edge: hoog zingen is vaak ook geen optie in het criminele circuit
Een bomvolle auto dus…
Met alle respect: Amsteldijk bij Ouderkerk aan de Amstel, is beduidend buiten hartje Amsterdam.
@laraki: Er zijn auto bommen die afgaan als je bijvoorbeelt het contact aanzet/start, en er zijn bommen die na een bepaalde tijd, of een bepaalde snelheid afgaan. Maar ook autobommen met zender. Bij de laatste twee mogelijkheden kan de bom weldegelijk (mogelijkheid) in hartje Amsterdam afgaan.
@audicoupe84: in films ja, in het echie zullen ze er ook wel zijn maar zul je toch iets met draden moeten doen en daarbij… Zijn er tegenwoordig ook canbus bommen ?
@laraki: Er zijn auto bommen die afgaan als je bijvoorbeelt het contact aanzet/start, en er zijn bommen die na een bepaalde tijd, of een bepaalde snelheid afgaan. Maar ook autobommen met zender. Bij de laatste twee mogelijkheden kan de bom weldegelijk (mogelijkheid) in hartje Amsterdam afgaan.
@laraki: voor het grootste deel van Nederland geldt “alles met Amstel is Amsterdam en daar kun je beter wegblijven”. Zelfs het gelijknamige bier kun je ook maar beter niet drinken.
@mashell: Oderint dum metuant ;)
Zal wel mee vallen een Cobra6 heeft de kracht van 1 handgranaat volgens de geleerde bij de politie.
@twinturbogtt: inderdaad, altijd veel te overdreven. Daarnaast heeft een handgranaat scherven in zich om meer slachtoffers te maken, zo’n bom niet lijkt me..
@nielsson: Nee, want aan een ontploffende auto zitten geen scherpe delen……………………
@E34M5Touring: Niet als je premium is. Dan heb je alleen maar aaibaar materiaal.
@nielsson: Als ik de foto hierboven bekijk zie ik anders genoeg scherven vliegen!
Zo hartje Amsterdam is het Klein Kalfje niet.
Bom bommetje bomeroni
via Android app
Ken dat restaurant goed. Heerlijk plekje aan het water. Flinke bom.

Vind ex-crimineel wel altijd zo’n vage term. Alsof een crimineel altijd maar z’n streken kwijt is.
Denk alleen dat een opel corsa type B bouwjaar 1993-2000 iets minder stevig is in vergelijking tot een veel jongere en grotere, zwaardere audi a4 avant van max een paar jaar oud. Maakt wel degelijk een verschil lijkt me. Maar nog steeds niet tof binnen de bebouwde kom
@ruben83: Dat is in iedergeval de auto in het filmpje dat je ziet.
@ruben83: Kok reed zo’n Corsa. Die Audi is van de vermoedelijke plaatsers van de bom.
@E34M5Touring: Aha, dank je wel voor de opheldering. Kwestie van niet goed gelezen en een oordeel geven over iets. Sorry daarvoor.
@ruben83: Maakt toch niet uit!
Lopen 4000 moordenaars en verkrachters willens en wetens vrij in de NL samenleving ..

Ja hoor .. we helpen wel effe mee met zoeken ..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).