Deze boswachtersgroene E55 AMG is een puike gezinsbak

Auteur: , 68 Reacties

De Duitser heeft de afgelopen jaren ondanks zijn slurpende V8 niet stilgezeten.

Een baas op wielen. Zo kun je de Mercedes E55 AMG (W210) het beste omschrijven. Compleet gedateerd en echt mooi vind ik hem ook niet, maar het pretpakket onder de kap maakt een hoop goed.

De AMG wordt aangeboden in Overijssel en heeft 220.000 kilometer gelopen. De Mercedes oogt wat onschuldig door de donkergroene lak en het feit dat dit een combi betreft. Onschuldig, totdat je het gaspedaal vloert. De station wordt aangedreven door een soepele V8 die goed is voor 354 pk. Ik wil niet weten hoeveel liter benzine dit ding heeft verstookt, kijkende naar de kilometerstand.

De aanbieder hoopt 9.500 euro te vangen voor de Duitser. De E55 is oorspronkelijk afkomstig uit Zwitserland en volgens de adverteerder is de historie bekend. Wie plukt deze youngtimer van het web?

Met dank aan Kenneth voor de tip!68 reacties

Waarom de Opel Vivaro de ideale bus voor jou is, bekijk het hier!.
Zo enorm is die km-stand toch niet?
@dutchdriftking: net ingereden
@dutchdriftking:

350 peekaa uit een 5.4 literblok !!

Ding is nog luier dan een 76er Pontiac ..
@lincoln: precies. Die blijft wel heel.
@lincoln: voor zover ik even kan verzinnen deed alleen de m5 het iets beter met 400pk en bijna 5 liter inhoud. En qua betrouwbaarheid redt die het bij zowel de e50 als e55 niet.
@creaminator: in de e34 zelfs 340 pk uit 3.8, met die heerlijke 6 cilinder huil.kan voor mij geen v8 tegen op. Het liefst een touring en een van de allerlaatsten met 6 bak en brede nieren. Tuurlijk qua koppel onderin wint zon v8, maar als ik dat wil neem ik een turbodiesel. Maarja ieder zn favo merk haha.
@lincoln: Duidelijk nog nooit zoiets gereden, deze AMG gaat echt bruut tekeer als je het gaspedaal goed vloert.
@dutchdriftking:
Een model met topmotorisering krijgt het extra zwaar voor z’n kiezen omdat het vermogen en allerlei daarbij behorende krachten tegen de grenzen van het ontwerp (e.g. aandrijflijn, wielophanging, chassis) aanlopen. Daarnaast hebben topmodellen iha allerlei mooie maar dure gadgets en speciale (=duurdere) onderdelen. Al met al lijkt het me dus dat je redelijkerwijs behoorlijk wat onderhoudskosten kan verwachten met zo’n bak, hetzij vanwege de km stand, hetzij vanwege de leeftijd. Als ik een youngtimer zou kopen zou ik daarom nooit en te nimmer een met topmotorisering nemen.
@super: dit soort wagens worden vooral op GT stijl gereden. Niet als supersporter. Ik heb nu ruim 6 jaar BMW’s met V8, en ik vind het allemaal wel mee vallen met onderhoud enzo. Kijk, met deze km stand betaal je amper afschrijving, maar wel wat onderhoud. En ja, al die opties kunnen stuk. Maar dit zijn wel auto’s die vaak nog meer hebben dan de gemiddelde lease bak. Dus nog steeds leuk.
@garp: Ik rij nu ruim zes jaar in een 650i. Standaard forumreactie over zes en achtcilinders is dat het onderhoud ‘vele malen’ duurder is of dat soort crap. Ik merk er weinig van, het ding heeft alleen standaard onderhoud nodig (banden, remmen, ruitenwissers en eens een keer een stabilisatorstang) en er gaat wat meer olie in. De grootste kostenpost zijn de banden. Die zijn wel een stuk goedkoper als je op smalle ballonbanden rijdt.
@Femme:
ok, ik ben blij voor je en hoop voor je dat het zo blijft. Mijn ervaring met dit soort apparaten is dat als er eenmaal iets fout gaat alles ook fout begint te gaan en dat de kosten dan ook direct gierend uit de hand lopen.
@garp:
Tenzij je de vorige eigenaar bent kun je denk ik moeilijk zeggen wat er allemaal met zo’n wagen is gebeurd en hoe hij behandeld is. Omgeving maakt ook erg veel uit, want als zo’n ding jaar in jaar uit over een bergweggetje is gereden heeft hij het echt veel zwaarder voor z’n kiezen gehad dan bijvoorbeeld in NL waar er op een paar stoplichtsprintjes na en een paar keer planken in duitsland bijna geen belasting is voor zo’n ding.
@super: vind jou verhaal iets te ver gezocht. Bij een topmodel worden meestal veel betere/zwaardere onderdelen gebruikt. Denk aan wielophanging, differentieel en versnellingsbak. Als hier normaal mee om word gegaan gaat dit gewoon lang mee. Het is echter anders als hij elk weekend of het circuit word afgetrapt maar dat is met een lichtere motorisering ook zo. Ik denk dat het meer ligt aan hoe je met een auto omgaat, alles kan kapot!
@bmwe81:
Alle onderdelen hebben een bepaalde maximum belasting waar ze op ontworpen worden. Of zo’n onderdeel wel of niet toegepast wordt hangt helemaal af of van te voren wordt verwacht dat die belasting wel/niet overschreden gaat worden, maar van te voren weet je dat natuurlijk nooit 100% zeker.

Je kunt op je vingers nagaan dat als de verwachte belasting op 95% van de maximum ontwerp belasting van een onderdeel zit de kans groter is dat die maximum ontwerp belasting van dat onderdeel een keer overschreden wordt dan als de maximaal verwachte belasting op bv 60% van de ontwerp belasting zit.

Dit is overigens allemaal gewoon “probabilistisch ontwerpen”, een ontwerpmethode die door de hele “maakindustrie” wordt toegepast.

Een wagen met topmotorisering zal inderdaad hier en daar wat sterkere onderdelen hebben , maar voor 80-90% is bv een M5 hetzelfde als een 518i.
Gewoon lekker incognito!
M113 poepblok alleen maar gezeik geen kwaliteit M119 dat is de laatste kwaliteits V8
@jawi94: juist ja.. een poepblok..eh..? Kun je misschien uitleggen voor de kindertjes thuis wat er precies poep aan het blok is?
@jawi94: zowel de m113 als de m119 zijn uber-aandrijvingen. Beide zeker betrouwbaar, veschillen misschien wel in kosten onderdelen en de oude is wat makkelijker aan te werken. Maar de m113 is zeker wel een waardige opvolger.
@jawi94: De M113 is absoluut een betrouwbaar blok.
@jawi94: M113 is in de tijd gemaakt toen mercedes de kosten flink naar beneden moest brengen. Zelfde geld voor M112 zijn zij aan zij gemaakt. Hij is gewoon minder robuust gemaakt. En is meer geschikt voor performance. M119 kan zowel hard als cruisend mee worden gereden. ‘Effortless’ zoals de engelse dat zeggen. Ik ken veel mensen die al aan hun 5e ruilblok toe zijn met hun dikke E55 AMG. Gewoon kwalitatief een minder blok. De 3 kleppen techniek was ook een verkeerde stap. Zijn ze snel weer vanaf gestapt
Tis alleen geen originele ..
@lincoln: omdat aftermarket radio?
@parker:

Dat is nog wel origineel ..
De rest is gewoon standaard fabrieksmeuk ..
@lincoln: Verklaar je nader.
@bofkont:

Wat is er origineel aan dan ??
Wel binnen zetten
Je vergeet ‘BIJTELLINGSVRIENDELIJK!!!’ er nog bij te vermelden..
Als het nu een 4-Matic was … 😉
@willeme: ik wist niet eens dat die er was. Ik neem aan dat je niet serieus bent?
@dutchdriftking:

Ik maak nooit grapjes:

http://i.auto-bild.de/ir_img/5/1/1/8/Mercedes-E-55-T-AMG-4Matic-729×486-0bae26026ec0cd79.jpg

AMG heeft er 15 van gebouwd ;-)
@willeme: aha, hij weet het weer. Mooi hoor.
@dutchdriftking: AMG heeft wel vaker dit soort series van aparte modellen gemaakt. De E55 AMG 4-Matic was er alleen als Combi (T-Modell). En als je de VIN code ontcijfert/invoert staat er vermeld dat het een E430 is. Klopt ook. AMG heeft 15 stuks van de E430 4-Matic Combi besteld, en deze met de hand omgebouwd naar AMG specificatie. Ze waren ook best prijzig destijds. Je kon ze ook alleen rechtstreeks bij AMG bestellen, niet bij een dealer.
@willeme: dit verhaal stond ook in het Youngtimer Magazine. Erg leuk om te lezen naar het onstaan van deze wagen.
@willeme: 4-matic was volgens mijn informatie v.a. 1998 een optie op de E55 AMG die door 7 kopers van een combi en 8 van een sedan aangevinkt is. Hier op AB staat een artikel over een door Vilner aangepakte 4-matic sedan: http://www.autoblog.nl/nieuws/pimp-my-youngtimer-mercedes-e55-amg-met-vilner-interieur-67681
@stephanotis: Ik ga het even uitzoeken. Mijn bron vermeld dat het alleen een Combi was, maar een sedan zou dus kunnen. Die Vilner mist wel de 4-Matic badges (niet dat dat heilig is, maar waarom laten ze de rest dan wel staan?). Dat het vanaf 1998 al mogelijk was klopt niet volgens mij, want het werd, dacht ik, pas laat in de levenscyclus aangeboden. Ik zal het eens uitzoeken!
@stephanotis: aha duidelijk. Lijkt me een heerlijke wintersport knaller.
Beetje jammer dat het kenteken is weggebrushed en ook op marktplaats niet is ingevoerd bij het opgeven van de advertentie, nou zie je niet welk type het echt is (fake of echte AMG), hoeveel eigenaren hij in NL heeft gehad, wanneer ie is ingevoerd, of de nap logisch is etc. Als je daar stiekem over doet als verkopert dan haak ik al af..
@parker: over de NAP wordt nooit iets gezegd bij een import auto.
@escort77: I know
Lelijkste mb model ooit, zowel van binnen als van buiten.
@super: Tja dat is uiteraard een kwestie van smaak, ik vind vooral de facelift W210 een prachtig tijdloos design, grootste minpunt van de w210 is het roestmonster!!
Eentje zonder vinden is bijna ondoenlijk.
@bofkont:
Door die rare rechte flanken en mislukte 911 achtige koplampen vind ik er juist geen enkele lijn inzitten.
@super: zeker niet van binnen, barbaar !!
@eklasse:
Vgln met w124 vind ik het in elk geval een achteruitgang.
@super: ik vind het juist de mooiste E aller tijden…
@super:
Eens. Vormloze depressieve lijkwagen…. Helemaal je er ook nog ordinaire AMG wielen onder zet en ‘em in donkegroen besteld. Lelijker wordt het niet bij Mercedes.

Of, nee wacht, die CLA statiowagon -die ze om onduidelijke redenen Shooting Braak noemen- is zowaar nóg wanstaltiger…..
http://www.conceptcarz.com/images/Mercedes-Benz/Mercedes-CLA_45-Shooting-Brake-2015-023-800.jpg
@Rob:
ja, de cla; dat is inderdaad ook een ontwerp waarvan ik denk hoe de fu*k heeft het ooit verder kunnen komen dan de tekentafel, het is net een pissebed met al die gek grote overhangen en dan nog van die vage “organische” led verlichting, echt, wtf, de eerste de beste dacia is prettiger om te zien.
Kenteken weghalen op je advertentie foto’s. Dat wekt bij mij dan al direct wantrouwen.
@Donstil: waarom? Bij mij juist niet .
@Donstil: sorry ik las je verkeerd . Je hebt gelijk
@Donstil: Was ook gelijk mijn gedachte.
@Donstil: jij weet volgens mij niet wat het gevaar van kentekens online zetten is, er zijn hele dievenkorpsen die een auto stelen en op marktplaats zoeken naar een gelijk uitziende om zo de kentekens te vervalsen. Zo kunnen ze lekker boete-vrij rondcrossen en nog meer verkeerde dingen met jouw kenteken doen.
@Donstil: het is 2016. Ik zet altijd mijn bsn online en m’n rekeningnummer soms zelfs m’n postcode.

Of je koopt die van mij (mijn vaders auto eigenlijk) ? maar minder verbruik en foute velgen maar wel een V8.
http://link.marktplaats.nl/m987425298?utm_source=autoblog&utm_medium=referral&utm_campaign=CA____autoblog_promotie_site_autoblog&utm_content=85815
@turboboy: haha absoluut geen minder verbruik de 430, enkel een bak minder vermogen.
Dus mijn voorkeur zou absoluut de AMG zijn, sorry.
@bofkont: toevallig hebben ze beide op de oprit gestaan en de 55 sedan gebruikte toch echt meer, misschien omdat hij meer uitnodigde en de 430 meer voor een tour werd gebruikt maar toch.
@turboboy: Ah juist, dat is idd een logische verklaring.
@rubenpriest over het verbruik gesproken. wikipedia zegt dat het verbruik 14,9 is, dus we zetten een gemiddelde (inclusief filerijden enzo) op 12 km per liter. 220.000 gedeeld door 12 = 18.333,oneindig 3. dus 18333 liter heeft er ongeveer ingezeten. advertentie zegt 1998, dus das 18 jaartjes oud. iets meer dan 1000 liter per jaar dus. als ik is google, kom ik over deze hele periode op een gemiddelde uit van ongeveer 1,20 per liter aan benzine. 18.333 keer 1,20 = 21999,6 ofwel 22.000. dit betekent dus dat de auto 2 keer zoveel plus een beetje van de waarde heeft gedronken. nou kostte ie standaard al 134k, maar oke. prijzen zwitserland weet ik niet, en daar hou ik me ook niet mee bezig.

maar oke, hij heeft dus 22.000 euro’s aan benzine geslurpt (grof genomen). je wou het niet weten? oh, oke.
@gwnbmw: Die genoemde 14,9 is liters op de 100 km neem ik aan?! Dat staat gelijk aan ongeveer 1 op 7,5. Dat is wat anders als de 1 op 12 waar jij mee rekent. Een verbruik van 1 op 7,5 lijkt mij ook wat reëler voor een v8.
@gwnbmw:
Met mn e46 330xd haalde ik met moeite 1:12, denk dat dit apparaat wel wat meer vraagt.
De tag “sleeper” had hier ook wel bij gemogen trouwens.
Het zal heus een betrouwbaar beest zijn, maar MB’s van deze generatie rotten weg.
Lelijkste mercedes ooit, bah
Als het je niets doet om het stuur rechts te hebben. In Engeland staan echt veel mooie e50 en e55 waar ze niet van afkomen. Pas geleden nog geweest bij een MB dealer geweest daar een e55 met 70k (kilometers) voor 3500,- euro en in nieuwstaat.
Maar ja nogmaals stuur aan andere kant. Misschien leuk voor reserve (onderdelen)
Lelijke kamperbak vind ik het, vooral die velgen kunnen echt niet.
Vind die ronde koplampen zo lelijk.. Wel een echte sleeper dat dan weer wel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).