Deze cabrio’s hebben ook dit jaar 20 procent bijtelling

Auteur: , Geen reacties

Terwijl buiten wind en regen vrij spel hebben, kijken wij vooruit naar het komende voorjaar. Want wat is er nu lekkerder dan een zonnetje, een lekker briesje door de haren en toch niet de hoofdprijs aan bijtelling betalen?

Audi A3 Cabrio

We raden je aan om eerst even de voorwaarden te lezen die je werkgever stelt aan je leaseauto, veel bedrijven hebben namelijk liever niet dat je in een cabriolet komt voorrijden. Heb je vrij spel, dan heb je op dit moment keus uit de vollegnede vier cabrio’s die in de 20%-categorie vallen.

Smart ForTwo Cabrio
smart cabrio
Je had waarschijnlijk iets anders in gedachten toen je cabrio las dan dit stadsauto’tje met groot uitgevallen open dak. Met 71 pk is het ook bepaald geen strepentrekker, de topsnelheid bedraagt 145 km/u terwijl de sprint naar 0-100 een weinig indrukwekkende 13,7 seconden duurt. Wie wil kan de ForTwo Cabrio ook volledig elektrisch krijgen, op dat moment hoeft zelfs maar 4% te worden bijgeteld. Van de dichte Smart is eind vorig jaar een nieuwe generatie op de markt gekomen, of daarvan ook een cabrio komt is niet bekend. Vooralsnog is de ‘oude’ ForTwo Cabrio nog leverbaar.

Citroën DS3 Cabrio
Citroen DS3 Cabrio
Net als de Smart is ook de Citroën DS3 Cabrio geen échte cabrio. De raamstijlen aan de zijkant blijven staan, alleen het dak en de achterruit kun je elektrisch openen. In vergelijking met de Smart ligt de Citroën een stuk prettiger op het netvlies, daarnaast heb je ook op motorisch gebied nog wat te kiezen: twee beninzemotoren (82 en 110 pk) en zelfs drie diesels (met 92, 100 en 120 pk).

Mini Cooper Cabrio Cooper D
Mini Cooper Cabrio
Terwijl de hatchback al bij de derde generatie is aanbeland, moeten openrijders het nog doen met de Mini van de tweede generatie. Dat is geen straf overigens, het is nog altijd een fijn sturend karretje en 95% van de mensen zal niet zien dat het om een oudere mini gaat, zoveel lijken de verschillende generaties Mini op elkaar. Aan de andere kant: de kans is groot dat je binnen zeer korte tijd al weer met een verouderd model rond rijdt. Bij de Cabrio komt alleen de Cooper D -met dieselmotor dus- in aanmerking voor 20%-bijtelling.

Audi A3 Cabriolet
audi a3 cabrio
We hebben het lekkerste voor het laatst bewaard: de Audi A3 Cabriolet is een klassieke cabrio, met stoffen kap. In tegenstelling tot de cabrio’s met een wegklapbaar stalen dak, die uit proportie ogen door een gigantische kofferbak om het dak te kunnen herbergen, oogt de A3 perfect in proportie. Zeker in een chique kleur en met de juiste wielen oogt de A3 een stuk luxer dan zijn drie- en vijfdeursbroertjes. Helaas hoort daar ook een bijpassend prijskaartje bij, de goedkoopstte 1.6 TDI (110 pk) kost 38.230 euro, de 2.0 TDI met 150 pk heeft een vanafprijs van 40.660 euro. Benzinemodellen komen niet in aanmerking voor een gunstigere bijtellingscategorie. Check ook even de rijtest en video die we eerder maakten met deze lekkere open Audi A3.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).