Deze Corvette cutaway gaat minstens een miljoen opleveren

Auteur: , 10 Reacties

Met deze rakker in je woonkamer ben je gegarandeerd het mannetje.

Deze Corvette C2 cutaway gaat veel geld opbrengen

Want da’s waarschijnlijk de enige juiste plaats voor een dergelijke showauto. Ermee rijden wordt lastig, tenzij je de stuntdouble van Daniel Craig en/of Mr. Bean wilt imiteren. Of dat technisch gezien ├╝berhaupt mogelijk is? Mwoh, met twee rechterhanden kom je vast een heel eind.

Het showmodel betreft in elk geval een Corvette uit 1965 die is voorzien van een 7-liter V8, viertraps transmissie en heuse schijfremmen rondom. Dat deze cutaway juist is gebruikt om al die vooruitstrevende techniek onder de kap eens even goed in het zonnetje te zetten, zal je dan ook niet verbazen.

De ‘Vette begon z’n leven trouwens als een normale auto en is later omgebouwd naar wat je hierboven ziet. Niet alleen het onderstel en de aandrijflijn zijn daardoor fully exposed, maar diezelfde aandrijflijn is ook nog eens opengewerkt om op beurzen wereldwijd de oeh’s en ah’s aan elkaar te rijgen.

Opengewerkte versnellingsbak

Het herkenbare koetswerk kan met een ingenieus liftsysteem omhoog en omlaag worden getakeld, waarna de krukas een paar rondjes deed zodat het publiek ook een inkijkje in de precieze werking van de techniek voorgeschoteld kreeg. Nice!

Langere tijd was het onbekend waar deze Corvette precies uithing. Na de vondst medio jaren ’90 werd de auto grondig gerestaureerd en nu is het de beurt om er een nieuwe gefortuneerde liefhebber voor te vinden. RM Auctions gaat namelijk uit van een opbrengst tussen de 1 en 1,4 miljoen dollar.

Check vooral ook dit lijstje en dat lijstje voor een shitload aan vette cutaway tekeningen.10 reacties

Wie wordt er Vakantieauto van het jaar in de FUN categorie, bekijk het HIER!
Wellicht ietts voor het Corvette Museum, nadat hun auto’s door die sinkhole opgegeten werden..
@123bat: Als deze wegzakt in een sinkhole kun je in ieder geval de carrosserie nog zien.
Lijkt wel zo’n pimpmobiel met hydraulics.
Heel vet voor in je huiskamer ofZo.
Heerlijk apparaat!
1000 euro..
1 miljoen voor een auto die niet rijdt, nog los van het feit dat de Corvette C2 een van mijn droomauto’s is…

Nah!
Maar…? Waarom dan niet een ‘normale’ kopen, versnijden, en oplappen?? Voor –ik gok, geen idee wat ze kosten- nog geen kwart?? Zo bijzonder is dit toch niet, of heeft Da Vinci het gemaakt?
@davelepeef: Omdat deze historische waarde heeft. Deze heeft op de shows gestaan vroeger ,als je er zelf een maakt heeft hij die waarde niet. Neemt het feit niet weg dat een miljoen voor een niet rijdende auto van de zotte is. Koop ik wel een mooie rijdende split window voor, bouw een mooie garage en zet er een motorblok op een steun naast. Heb ik er eentje om mee te rijden en kan ik de technologie bewonderen.
Het zal bij een Yamada of Yoshikawa blijven denk ik…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).