Deze Daimler (Super) V8 LWB ruikt naar koningin [updated]

Auteur: , 9 Reacties

Te koop: luxe oude Britse slee, eerste eigenaar, van een oud vrouwtje geweest, altijd binnen gestaan, nooit mee gescheurd.

De Britse koningin Elizabeth II liet zich tussen 2001 en 2004 in deze Daimler Super V8 met lange wielbasis chauffeuren, waarna het exemplaar, in klassiek British Racing Green gespoten, werd vervangen door wat anders. Hij belandde bij het Jaguar Daimler Heritage Trust, en reed vervolgens geen meter meer.

Na bijna 10 jaar niets doen kwam het Trust er achter dat dit ook niet opschiet, en dus laten ze hem veilen. Op de teller staat dik 15.000 mijl (24.000 kilometer), waarvan er 2.500 voor aflevering op de klok zijn gezet, om alles (op comfort) te finetunen.

Op 31 augustus gaat de Daimler onder de hamer, tijdens een veiling van de klassiekersspecialist Historics at Brooklands. Naar verwachting komt de opbrengst ergens tussen de 30 en 40.000 euro uit. We hopen alleen wel dat ze ‘m even hebben geïnspecteerd van te voren.

Mocht de occasion je bekend voorkomen: in 2009 werd ook al eens gepoogd hem te verkopen, kennelijk zonder succes. Sowieso wordt er al lang met het ding geleurd, maar kennelijk rook het Britse staatshoofd niet zo lekker. Hoe dan ook: nieuwe ronde, nieuwe kansen!

Rij je liever in een soortgelijke Daimler die ooit aan een kale man (uit een gemeenschap waar ook menig ‘queen’ rondloopt) toebehoorde? Check dan even dit ex-exemplaar van wijlen Pim Fortuyn.

Update: oei, hommeles op de redactie. Zojuist kwam robbie met een grote paraplu en rectificatie-eis op ondergetekende afgestormd. Ik citeer:

1) Dit is geen Super V8 maar een V8
2) In 2009 stond de auto bij een dealer, dus hij is na 2004 zeker wel van zijn plaats geweest
3) De CO2-uitstoot komt overeen met een non-supercharged V8
4) Die verkoper weet dus duidelijk niet waarover hij praat.

Er is contact gelegd met de verkoper, we zullen zien wie het bij het juiste eind heeft.

Update 11-08: de verkoper is niet meer bij ons teruggekomen, maar inmiddels is de advertentie wel stilletjes gewijzigd. Het mag dus duidelijk zijn wie het bij het rechte eind had.9 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Als ie niet van de koningin was geweest en gewoon voor 15-20k te koop werd aangeboden (nog veel maar wel low mileage) was ie allang weg geweest. Blijft een mooie auto en goede motor.
Groen leer op het dashboard en stuur! Wat een klasse bak
@jorden: operatiekamergroen is klasse?
@sir_smokealot vage onbelangrijke historische feitjes en weetjes posten zonder de robbie-pedia te raadplegen is altijd spelen met vuur. Let that me a lesson
I know. Maar je hebt altijd een moment van onwaakzaamheid…
‘Oei hommeles op de redactie (…)’ mooi beschreven weer :)
Altijd tof, Daimlers!
Waar zouden die 4 rare felgekleurde knoppen voor dienen?
@spidermann: dat staat erop ;) Daarmee kan de extra verlichting op een bepaalde manier knipperen bijvoorbeeld.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).