De Daimler van Pim Fortuyn staat te koop

Auteur: , 28 Reacties

Jazeker, de statige luxeslee waarmee Professor Pim vanaf de achterbank het in slaap gesukkelde politieke landschap van Nederland binnengleed mag weer eens van eigenaar wisselen.

Deze verlengde Daimler V8 LWB was ruim tien jaar geleden onlosmakelijk verbonden met de opkomst van Lijst Pim Fortuyn. Bijna ieder mediaoptreden van de leider van De Nieuwe Politiek werd vergezeld door deze Britse bak, doorgaans met chauffeur Hans Smolders achter het stuur. Zie ook onderstaand moment. Het armpje uit het raam, het vingertje, en de beroemde achterbankuitspraak “Vergis je niet, ik word de Minister-president van dit land.” Om vervolgens weg te zoeven met de elleboog op de raamrand.

Op 6 mei 2002 kwam er op het Mediapark in Hilversum een einde aan zijn politieke droom. Een totaalmalloot schoot zes keer vanaf links, Pim stierf, en de ‘originele’ auto kwam via een omweg in verschillende handen terecht. Op foto’s van een neergeschoten Fortuyn is op de achtergrond trouwens een groene XJ8 3.2 Executive (foto) te zien. Die auto was niet van Fortuyn, maar van Speaker Academy-baas Albert de Booy. Pim’s Daimler was namelijk voorzien van kenteken TG-PJ-64. En of die laatst ingevoerde bestemming in de achteraf ingebouwde navigatie op de verkoopfoto’s echt is, laten we aan de betreffende autoverkoper over.

Na de moord op Fortuyn kwam de auto – voor zover wij na kunnen gaan – bij de Haagse vastgoedmagnaat Chris Thunessen terecht. Ook weten we dat de auto in 2005 een prominenten plek op de AutoRAI kreeg. Recentelijk pakte het AD uit met een artikel over twee Hillegommers die zogenaamd ‘de auto van Fortuyn’ hadden opgesnord, maar dat (blauwe) model is haast nergens terug te vinden in de historie van Fortuyn. Wellicht dat hij die auto echt héél lang geleden ooit had.

Enfin, terug naar deze Daimler V8 LWB uit 1998. Hetzelfde model als dat van Queen Elly. Hij heeft inmiddels 106.000 kilometer op de teller staan, zien er nog snaarstrak uit, maar een vraagprijs is onbekend. De advertentie – via GeenStijl – is HIER te vinden.28 reacties

Doe mij die petrol mica e38 van leitner maar!
Wat een ongekend verlies is Pim toch voor het politieke landschap.

Vandaag de dag zijn veel van de problemen die hij aan de kaak stelde nog steeds niet verholpen, en is er in veel gevallen ook geen zicht hoe en wanneer dit wel gaat gebeuren.

Volgens sommigen zou hij zijn daverende verkiezings-overwinning nooit waar kunnen maken. Dat is een mogelijkheid, maar ook het tegendeel is nooit onmogelijk verklaard.

Vast staat in ieder geval dat hij een waardige kans verdient had, in plaats van de situatie zoals die zich voorgedaan heeft!

Pim, het ga je goed. At your service!
@opabrutus: Aan de andere kant, hij is al een soort van held op zijn hoogtepunt gestorven, voor de meeste anderen heeft de politiek een roemloos einde.
@mashell: Mee eens. Helaas is die heldenstatus (‘het gedachtengoed van Pim’) door velen misbruikt.. Was geen fan, de man kon niet incasseren en was xenofoob. Hij had echter wel een aantal goede ideeën, zoals het milieubeleid (Nederland meer richting een stadstaat), maar was hij bij mijn weten een voorstander van een generaal pardon. Vond hem genuanceerder dan Wilders. Jammer dat hij doos is. Had graag de uitkomst gezien. En vooral ook of hij zijn ideologie kon waarmaken.
@camber24: *… was ook een voorstander … Etc
@camber24: ‘…de man kon niet incasseren en was xenofoob’

Voltallig Den Haag en Hilversum aan politieke en media aasgieren(later lijkenpikkers) daalde op hem neer. Ik zou jou dat graag zien incasseren. Logisch dat de man meerdere malen uit de tent gelokt werd.
Xenofoob was ie al helemaal niet. Hij woonde de helft van het jaar in Italië en had een voorliefde voor ehm, ‘niet hollandse jongens’ zogezegd…
@lemans96: Oh ja, als je op vakantie gaat naar Italië ben je niet xenofoob….? Verder gaat alles goed met je? Fortuyn kon niet incasseren, feit. Paar keer hard gefaald. Als je uitdeelt moet je ook kunnen incasseren, iets waar Wilders weer veel beter in is..
@camber24: Knul, geen dingen lullen waar je niets vanaf weet. Fortuyn was geen xenofoob.
@imba: Knul? En hoe weet jij waar ik wel en niet iets vanaf weet? Weet jij er meer vanaf? Verklaar je nader.
Dacht altijd dat het een Jaguar was? Weer wat geleerd van Autoblog!
@persian1: Fortuyn reed van 1996-1998 in een donkerblauwe Jaguar XJ6 3.2 LWB (gekocht bij RAC, Rotterdam). Die auto werd vervolgens ingeruild bij Blankespoor (Wassenaar) op de Emerald Green gespoten Daimler V8 LWB waar hij tot aan zijn dood in werd gereden.

Daarnaast maakte hij soms ook gebruik van een XJ8 3.2 Executive van een vriend (79-GD-JV), maar 9 van de 10 keer werd hij in zijn eigen Daimler vervoerd.
Ik heb al een keertje zo’n Daimler V8 gespot in een garage in Amsterdam. Niet verkeerd!
Auto Leitner.. Reken maar op een hele hoge prijs! Daar hebben ze wel altijd mooi spul staan.

Alleen al voor af en toe te kwijlen is de Facebook de moeite waard:
https://www.facebook.com/autoleitner
@Dimitriej: Ze hebben we de beste autopoetsafdeling van Nederland als je zo de foto’s bekijkt.
Hoeveel geld krijg je er bij?
@norge: Geen geld hooguit wat DNA van wat noordafrikaanse jongemannen daar viel hij nogal op
Een man met klasse rijd in een Daimler, Rutte gaat liever met de fiets…..
R.i.p. Held!
Nog steeds indrukwekkend om die man te horen praten……een van de meest ,zo niet DE meest intelectuele spreker die we misschien ooit gehad hebben….

geheel politiek nederland scheet 7 kleuren voor wat er komen zou als hij daadwerkelijk aan de ‘macht’ kwam……
Nog steeds ongelofelijk dat ze dr zo mee weggekomen zijn……

Doodgeschoten door n dierenliefhebber my ass………
@mustang750supersnake: Tupac leeft ook nog zeker? Kijk eens Conspiracy Theory. Zal je denk ik wel aanspreken..
@camber24: Fort! Doorlopen, er is hier niets te zien. Niks an de hand mensen, slaapt u maar lekker verder. Het was gewoon een enkele gestoorde(heel toevallig links extremistische) idioot die het grootste politieke fenomeen van Nederland dood schoot…
@lemans96: En als het een moslim was geweest, dan was het weer een islam complot.. Daaaaag… Gaat je aluhoedje nooit jeuken op je hoofd, of doe je hem ook weleens af?
Jammer dat alleen die daimlers geen hol waard zijn… Met deze kilometerstand uhmmm iets meer.. Laten we zeggen 5000,- euro.
Ik merk al meteen wat voor figuur we hier voor ons hebben……niet op reageren…. LINKS laten liggen……
Maar on-topic…… Mooie wagens en 2de hands echt niet meer duur……alleen van t onderhoud en benzine zakt je de broek af….
Daimlers zijn inderdaad super betaalbaar (qua aanschaf).
Staat toch echt wel op het verlang lijstje!.
Maar dan niet de verlengde versie.
11jaar geleden alweer? Ik herrinner me nog zo goed toen het op de radio kwam toen ie net was neergeschoten. Wat mis ik die man. Hij had misschien het verschil kunnen maken.
Hmm, goede kleur, mooie kleur interieur. Helaas niet helemaal de uitvoering voor mij.
Ik ben me wel eens op dergelijke wagens wezen oriënteren, en mijn voorkeur gaat dan uit naar de Super V8 met compressor en de elektrisch verstelbare aparte achterstoelen.
En aangezien deze van Pim Fortuin is geweest, zal dat ook wel een waardeverhoging met zicht meebrengen. Dan kies ik er liever een die een minder beroemde eigenaar heeft gehad en de door mij gewenste opties heeft.

Verder was ik geen fan van de man, maar had het wel interessant gevonden wat er was gebeurt als hij inderdaad de verkiezingen had gewonnen. Je kunt als politicus in verkiezingstijd veel willen en beloven, maar de taaie praktijk die je tegen komt als je aan de macht bent, kan vies tegenwerken. Kijk maar naar Obama. Die heeft ook niet de omwenteling gebracht die werd verwacht.

Maar iemand neerknallen die een andere politieke mening heeft dan jijzelf is uiteraard beneden elke vorm van peil.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).