Deze elektromobiel kan levensgevaarlijk zijn

Auteur: , 26 Reacties

Het moet niet gekker worden.

Deze elektromobiel kan levensgevaarlijk zijn

Fisher Price heeft tienduizenden kinderen mogelijk een trauma bezorgd met zijn Barbie Dream Camper. Waar de Barbiemobiel in feite als een goede poort kan fungeren om bij kinderen interesse op te wekken voor auto’s, heeft de speelgoedfabrikant juist het tegenovergestelde bereikt.

Uit een melding van de Consumer Product Safety Commission blijkt dat Fisher Price de Barbie Dream Camper niet helemaal perfect in elkaar heeft gezet. Wanneer de bestuurder van het roze gevaarte, in dit geval waarschijnlijk een kleuter, het gaspedaal loslaat, kan de auto door een fabricagefout door blijven rijden. In de verkeerde situatie kan dit serieuze gevolgen hebben, dus moeten ongeveer 44.000 stuks terug naar de fabrikant voor een reparatie.

“This recall involves children’s Power Wheels Barbie Dream Campers with model number FRC29 with a grey foot pedal. The recalled ride-on vehicles are hot pink with blue accents and have the Barbie logo printed on the back. They are battery-operated and have a play kitchen, a fold out grill and pretend campfire. The model number is printed on a label under the hood.”

Vooralsnog hebben er geen incidenten plaatsgevonden, maar de fabrikant wil geen risico’s nemen. Zo blijkt maar weer dat ook de kleinste voertuigen enorm gevaarlijk kunnen zijn, wanneer er ergens in het productieproces een fout gemaakt wordt. Overigens hoeven wij ons geen zorgen te maken, want de Barbiemobiel wordt exclusief in de Verenigde Staten verkocht bij Walmart.

Deze elektromobiel kan levensgevaarlijk zijn

Met dank aan Michiel voor de tip!26 reacties

Het lijkt wel een Stint.

Verder zou dit natuurlijk nooit in een brandstofauto kunnen gebeuren (tenminste, he.. als dat veertje niet breekt… of.. als je drive by wire gaspedaal niet het verkeerde berichtje naar je ECU blijft sturen)
@fanboy: redundancies
@fanboy: goed idee, een hete uitlaat in een plastic auto voor kinderen. En brandstof die in de fik kan. Ik zou er alvast wel pret mee hebben gehad, als jonge scholier. Het is eens wat anders, de auto van Barbie in de fik steken, in plaats van Barbie zelf.
Zal m’n oma ff waarschuwen, die heeft ook zo’n ding maar dan in het rood.
Dus mensen, bij deze; het ligt niet aan “vrouwen achter het stuur”.
@eddythedriver: Nee, nu zijn het meisjes…
Stinten met je leven, zulk speelgoed.
terecht.. hadden dat geld gewoon aan mij moeten geven…
En later lopen ze allemaal te protesteren tegen het milieu.
@rulefollower:
En terecht, ik ben ook tegen het milieu :-)
@rulefollower: Welnee. Meisjes die dit soort obesitasfabrieken krijgen zitten straks allemaal op een scootmobiel te demonstreren voor het milieu.
@rulefollower: LOL, ik hoorde vanmorgen een juf uit Wassenaer op de radio, die had aan scholieren gevraagd hoe ze dan naar de protestmanifestatie voor het milieu gaan. “Met de brommer natuurlijk!” “Ja maar, dat is niet zo’n milieuvriendelijk vervoermiddel, waarom ga je niet op de fiets?” “Ja maar juf, dan moet ik hard trappen en wordt ik moe!”
@potver7: 1 grote wanvertoning natuurlijk, het zijn die volwassen geitenwollensokken die daar verantwoordelijk voor zijn, kindertjes al zo jong beroepsslachtoffertje leren wezen.. dat moet straks gaan solliciteren.. (wat nu al een probleem is)
@potver7: wel een slechte juf als die scholier “wordt ik” zegt.
@okdoei: heil
@okdoei: die t sprak ze dan ook echt uit, dankzij autocorrect ;)
Iedere electromobiel kan levensgevaarlijk zijn. Exemplaren met een plofmotor ook trouwens.
Godsamme ik was net zo blij met de mijne
@2wheeler: de simpele oplossing: gewoon niet het gaspedaal loslaten, dan heb je nergens last van. Veel plezier!
Wel een MPV op accu!
Wat voor Pausmobiel is dat joh!
Best wel luxe, cruise control op zulk speelgoed. Volgend jaar climate control?
Ik zat pas op Netflix monster garage te kijken daar maakte ze een auto die reed op 385 accu’s van accu boormachines
Dat er van zo een ding ook nog 44.000 van verkocht worden.
@marinepower: ‘Murica..
“blijkt dat Fisher Price de Barbie Dream Camper niet helemaal perfect in elkaar heeft gezet.”

Je bedoelt: de Chinese fabriek waar moderne slaven die dingen in elkaar zetten heeft het een beetje verkl°°t…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).