LEGO’s McLaren Senna minder hoekig dan het origineel

Auteur: , 23 Reacties

Zo kan het ook.

McLaren mag met de Senna misschien een klein technisch wonder ter wereld hebben gebracht, het moge duidelijk zijn dat bij deze auto functie boven de vorm is verkozen. Het apparaat ziet er werkelijk niet uit en heeft meer onvoorspelbare hoeken dan een spiegeldoolhof. Het is zelfs zo erg dat de LEGO-versie van de bolide zowaar beter voor de dag komt dan het origineel.

Het is dan ook maar goed dat de Senna niet is opgenomen in de veel complexere LEGO Technic-reeks, anders waren fanatieke bouwers straks massaal tevergeefs wekenlang aan het knutselen geslagen. Nee, in plaats daarvan vindt de Senna zijn thuis in de veel eenvoudigere, toengankelijkere, goedkopere Speed Champions-serie. Dankzij zijn richtprijs van 14,99 euro kan feitelijk iedereen met McLaren’s lichtste, meest op het circuit gerichte wapen spelen. Hiermee is het stuk speelgoed ongeveer 50.000 keer zo goedkoop als het origineel. De Senna werd destijds voor 750.000 pond in de prijslijsten en gaat tegenwoordig voor nog veel meer van de hand.

McLaren zelf heeft ongeveer 300 uur nodig om één enkel exemplaar van de Senna in elkaar te zetten, maar zij die aan de slag gaan met het LEGO-werkje zullen ongetwijfeld een stuk sneller klaar zijn. Het autootje is namelijk slechts 15 centimeter lang en bestaat uit 219 deeltjes. Wel uniek noemt LEGO het feit dat kopers van zijn kunststofkanonnetje een heuse ‘windtunnel’ krijgen. Dit is namelijk iets dat mooi aan de neuzen van échte Senna-eigenaren voorbijgaat. De Senna staat immers bekend om zijn vermogen enorme neerwaartse druk te creëren.

Wanneer de McLaren P1 en 720S van LEGO uitverkocht zijn, moet het apparaat op de markt worden gebracht.23 reacties

Of maak het van Technic Lego, of maak het gewoon niet. Dit lijkt meer op een Leepu creatie.
@smoked: Een maatje groter had ook al wonderen gedaan. Maar gewoon Lego kan er ook prima uit zien. Heb me erg vermaakt met alle details in de VW T1, Mini Cooper en de F40
@smoked: heb je de nieuwe kleine schaal oude Mini gezien? die is perfect op kleine schaal
@smoked: Er is al een Technic Lego McLaren alleen bij Lego zelf moeten ze nog wakker worden…
https://youtu.be/La43fEiUPnU
@smoked: 219 lego-blokjes voor maar 15 euro; dat moet wel de meest voordelige ‘thema’-kit ooit zijn van Lego …
Hoe zou die branden?
Geinig natuurlijk. Zie wel liever een technisch lego variant. Maar die zitten natuurlijk in een andere prijsklasse.
@dutchdriftking: niks geinig aan, paar blokjes in elkander klikken. Ronald Goedemont is geinig.
@emping: Ieder zijn ding natuurlijk. De één speelt met Lego, de ander met Ron… Ach, laat ook maar.
@gandini: grinnik…
@emping: niks geinigs aan? Dit is het meest fantastische speelgoed ooit ontwikkeld. Een setje bouwen is voor een volwassene misschien wat simpel, maar je kunt ook zelf aan de gang. Zo vind ik het een geweldige uitdaging om zelf autootjes in deze schaal te verzinnen die echt lijken op het origineel. Zie hier het resultaat: https://youtu.be/aJJroFaIaII (sorry voor het spammen)
@fisto: Gaaf zeg! Vooral de AE86 en de 911 lijken goed!
@fisto: spam maar raak, ik was toch al fan :) Wacht nog steeds op de 240z ;)
@emping: Ronald Goedemont is inderdaad op z’n best hooguit geinig….. Doe mij René van Meurs maar.
“Het is zelfs zo erg dat de LEGO-versie van de bolide zowaar beter voor de dag komt dan het origineel.”
Laat ze dan even heel snel de nieuwe Supra nabouwen, misschien lijkt het dan nog wat.
Leuk voor de kleine, als ‘ie m maar niet laat afbranden.
Ben vooral benieuwd welk model Lego gaat uitbrengen in 2019 in de schaal van de Bugatti en (oranje) Porsche GT3.
@ghost: van mij mogen ze wel weer een ander merk erbij pakken, die 911 kennen we nu wel (verwend!). Een Lambo lijkt me ideaal met die rechte lijnen en scherpe vouwen. Ik moet zeggen dat ik die 911 RSR echt niet leuk vind, er zitten zo ontzettend veel ‘valsspelerijtjes’ in dat het eigenlijk met goed fatsoen geen complete legoset meer genoemd kan worden.

Die flexibele buisjes om rondingen te maken, die deurpanelen die speciaal voor deze auto lijken te zijn ontwikkeld. De F40 loste dat soort dingen op met zo veel mogelijk bestaande blokjes, dát vind ik pas gaaf.
“Wanneer de McLaren P1 en 720S van LEGO uitverkocht zijn, moet het apparaat op de markt worden gebracht.”

Hij ligt al in de intertoys en is sinds 1 januari te bestellen op lego.nl.
Die speed champions serie lijkt in de verste verte niet op het echte werk. En laat die stomme “windtunnel” ook maar weg..
Nou de front overhang is in ieder geval gelijk.
Ik snap niet dat iedereen zo af loopt te geven op de Senna, maar ondertussen wel met een bolle broek naar de laatste Ferrari’s staat te kijken. Over gedrochten gesproken…
Deze is nog lelijker dan de echte maar dat is mijn smaak

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).