Deze feestelijke Ford Shelby GT-H wil jij als stoere huurauto

Auteur: , 29 Reacties

Volgens traditioneel recept steken Ford en Shelby ook de nieuwe Mustang in de bekende Rent-A-Racer livery.

Ford is al tientallen jaren dikke matties met autoverhuurbedrijf Hertz. In die jaren zagen we verschillende speciale modellen voorbij komen met de ‘H’-aanduiding. 50 jaar geleden zag de eerste verhuur-racer het licht. We hebben het hier over de Mustang GT350H met de bekende kleurstelling: zwarte lak, in combinatie met een gouden striping.

In 2006 deden Ford en Shelby het trucje opnieuw met de Shelby GT/H op basis van de Mustang GT. Deze speciale versie kon je huren bij diverse Hertz-punten. Er werden 500 exemplaren gebouwd van de omgebouwde Mustang GT. In 2014 week Ford af van de Mustang en stak de Fiesta ST in een Rent-A-Racer jasje.

Nu de vernieuwde Mustang alweer even onder ons is, was het de hoogste tijd voor een GT-H variant van de auto. Ford, Shelby en Hertz onthullen de auto op de New York Auto Show, tien jaar na de onthulling van de Mustang GT op diezelfde autobeurs. Uiteraard gehuld in de zwart met gouden combinatie, heeft de Shelby ook wat andere aanpassingen gekregen. De GT-H beschikt over een uitlaat van Ford Performance en het model heeft het Ford Racing Handling Pack. Moet ‘ie beter van gaan sturen.

Er zullen 140 exemplaren worden gebouwd van de GT-H. De Rent-A-Racer zal vanaf eind mei te huren zijn bij diverse vliegvelden in de Verenigde Staten. Een huurprijs is nog niet bekendgemaakt.29 reacties

Deze varianten waren er vroeger toch ook al? Kan me nog een aflevering van tv herinneren dat die behoorlijk zeldzaam zijn… zou dit dan een toekomstige klassieker worden?
@theyoungsaablover: serieus. Anders lees je het artikel even.
@RubenPriest: Weet je hoe lang dat is?
Vorig jaar was ik in Chicago. Ik vroeg achter zo’n Mustang maar…..het werd een Tahoe.
We waren dan ook met 5 + bagage!
Vraag me af hoe snel die 140 exemplaren worden afgeschreven. Er zal wel een duur polisje bij moeten worden gekocht voordat je de sleutels krijgt.
Komen deze ook weer in NL? Altijd leuk zoiets.
Allemaal leuk en aardig over Heritage en History bij Hertz, maar naar mijn mening is dit geeneens een actie + reclame. Op het verhuren van deze dingen pakken ze procentueel een stuk grotere marge dan op het verhuren van de normale modellen.
Zit net voor de grap even te kijken bij Hertz op verschillende punten in de US. Als je kijkt hoeveel dagen je een ‘premium’ auto van hun moet verhuren voor dat de US nieuwprijs eruit is, dan is dat een stuk sneller bij de premium modellen. Of zoals zij het noemen: prestige en adrenaline collection.
Dus nee, volgende keer in de US wordt het geen Mustang GTH voor mij.
(overigens was de Mustang Cabrio een paar jaar geleden een rampenauto!)
@gregorius: tja. Sommigen bepalen de keuze voor een huurauto op basis van het verdienmodel van de verhuurmaatschappij, anderen kiezen de auto die ze leuk vinden.
Werd er vroegah niet veelvuldig misbruik gemaakt van die ‘rental racers’? Rolkooien erin, motoren wisselen; dat soort ongein?

Ik denk dat je ondertussen geconfronteerd wordt met aardig setje voorwaarden als je zo’n ding gaat huren. De kleurstelling blijft overigens geweldig!
@Rob: ja klopt . Vaak werden de motoren eruit gehaald en gewisseld .
Leuk idee maar dat gaat denk ik wel een hoop kosten.
Don’t be gentle, it’s a rental!
2 jaar geleden een compact gereserveerd met de gedachte dat ze die zelden hebben staan. Klopte inderdaad, na beetje heen en weer praten voor iets meer ($20 per dag) een Mustang gekregen. Staan er in die parkeergarage rijen Mustang V6-en, Dodge Chargers (ja zelfs een oranje met 01 op de deur :-) en staat er zielig in een hoekje nog 1 mustang. De mijne :-) 5.0 V8! Yeah!
Maar wat een teleurstelling. Van binnen alles hard plastic, naden tussen het dashboard, afwerkingsniveau van een Ford Fiesta. Je kon er ook alleen maar loeihard mee rechtuit rijden. Bochten langzaam nemen anders werd je door de achterkant ingehaald.
@volvod5:
Maar gaat het je bij zo’n auto daadwerkelijk om het interieur? Als jij alle dagen je dashboard knuffelt moet je gewoon een andere auto nemen, want zo’n brullende V8 is toch veel interessanter dan hoe hard het plastic is?
Sja en dat ze alleen maar loeihard rechtuit kunnen rijden, het blijft toch een Amerikaan. Voor hard achteruit moet je trouwens een DAF met truttenschudder hebben ;)
@broekhoest: Ik ben het wel een beetje met @volvod5 eens. Tuurlijk koop je de Mustang voor de V8 ervaring. Maar het interieur van zo’n ’06 Mustang is echt zwaar teleurstellend. Het is belachelijk goedkoop in elkaar geflanst. De vergelijking met de Ford Fiesta gaat volkomen mank, want dat is véél beter.

Het is qua bouwkwaliteit en afwerking echt zwaar onder de maat. Zelfs de koreanen deden het in de jaren 80 beter. Met de facelift was het al wat beter en de huidige is iets acceptabeler.
@willeme: sowieso gaat de vergelijking in afwerking tussen een Europese auto en Amerikaanse mank, als ik het niet verkeerd heb??
@broekhoest: Tuurlijk huur ik een Mustang voor de rijervaring. Was al beetje uitgegaan van de V6, dus een V8 is een dikke vette bonus. Maar het afwerkingsniveau vond ik zwaar onder de maat voor zo’n auto. Neemt niet weg dat ik enorm veel lol heb gehad die paar dagen en inderdaad, voor de huurprijs daar huur je hier net een kale Golf.
2007 een GT-H cabrio gehuurd in Phoenix. Rondje Arizona mee gedaan in 1 dag. Supervet! Kan ik iedereen die naar de USA gaat aanraden. Kosten waren toen volgens mij iets van $150,- voor een dag. In euro’s was dat iets van €110,- in die tijd. Wat huur je daar hier van? Een Kia met een navigatie systeem?
@Bender: Ik heb alleen in Griekenland auto’s gehuurd. Een keer een EOS, voor rond de 150,-/dag en eens een Jeep Wrangler <3 Die was 90,-/dag geloof ik. Dus zeer zeker geen gekke prijs van Hertz hier. Lijkt mij ERG leuk!
@Bender: Klopt,
Maar in de US krijg je ook een Amerikaan/Japanner/Korean van formaat A6 mee voor 40 dollar per dag of voor 200-250 per week.
In 2011 had ik voor 10 dagen een Mustang Cabrio (V6), voor 370 dollar.
@Bender: vorige maand een Porsche Boxster gehuurd voor 75,- per dag. Afgelopen zomer een Corvette C5 cabrio voor 300,- voor 3 dagen. In Nederland kan het dus ook wel.
Geef mij die auto en een parkeerplaats en ik ben blij
@martijn11: parkeerterrein denk Ik??
Onlangs een v6 gehuurd i Boston, ocharme 300pk, was best leuk voor die dagen :)
waarom staat er een Nederlandse vlag achterop?
Heb de vorige Shelby GT-H versie ook een keer mee gekregen. Was erg de moeite, op highway 1 ten noorden van San Francisco proberen een local bij te houden (die de bochten goed kende). Wat een geluid maakt dat blok, kapje eraf, en wat tunnels opzoeken.

Huur een paar keer per jaar in de VS en tot nu toe oa een Corvette, Camaro SS, Charger met V8, Mercedes SLK en Infiniti G37 weten te bemachtigen. Lukt niet altijd. Corvette is van dit arsenaal verreweg het best bevallen, wat een fantastische wegligging. Wat ik doe is een standaard coupe of convertible reserveren, voor zeg US$ 60 per dag, en dan aan de balie vragen of er een upgrade is. Voor $30-50 per dag lukt het dan 2 van de 3 keer om een mooie upgrade te scoren. Scheelt als je Hertz Gold bent, dan zit 1 upgrade niveau er al standaard in. En dan zorg ik dat ik 1 of 2 dagen vrij heb om te de bergen en/of woestijn in te gaan.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).