Deze Ferrari 400i Meera S-kont vergeet je nooit meer

Auteur: , 19 Reacties

Er wordt nog wel eens meesmalend gedaan over de California, maar vroeger, toen werden er pas lelijke Ferrari's (om)gebouwd. Deze one-off Meera S van Michelotti is een aardige smet op het Ferari-blazoen.

In 1982 maakte verbouwde Michelotti Torino, dat wel vaker uit zijn slof schoot, naar verluidt in opdracht van een Arabische prins een Ferrari 400i tot Meera S, wit van buiten en van binnen voorzien van het door Wouter zo begeerde blauwe leer, en een cockpit die wel wat weg had van een ruimteschip.

Dat het wat mocht kosten blijkt uit het prijskaartje van bijna 1 miljoen USD dat aan het project hing. Een behoorlijk bedrag voor een apelelijke Ferrari, waar bovendien slechts een kilometer of 5.000 mee is gereden.

Onder de kap van de 2+2 Coupé ligt een 4,8 liter twaalfcilinder, daarnaast is de auto voorzien van zaken die hun tijd vrij ver vooruit waren. Deze auto komt uit een jaar dat yours truly nog vloeibaar was, maar heeft wel dual a/c, een ruimtevaartachtig instrumentenpaneel ontwikkeld door Michelotti Technica Studios, een monitorensysteem dat de achteruitkijkspiegel vervangt, en een ingebouwde radar om maar wat te noemen. Het maakt de auto er echter niet mooier op.

Credits foto 1 en 2: @evandaalen, Cavallino Classic (Palm Beach, Florida), Januari 2004.19 reacties

Lelijk of niet, het is een ‘one-of-a-kind’ en dus zijn geld wel waard…
@hammerman: te koop voor $123.500 maar ik zou met een lager bod beginnen.
http://www.ronsusser.com/inventory.htm?id=231
@hammerman: alleen zul je hem dan nooit aan de straatstenen kwijt kunnen en zul je het moeten doen met een lagere prijs…
In 1982 al bijna 1 miljoen voor een auto? Echt mooi is hij niet maar echte verzamelaars zullen er wel weer torenhoge bedragen voor over hebben op een veiling(neem ik aan).
Dat het andersom gebeurt kan ik nog een beetje begrijpen, maar een miljoen betalen om je prachtige Ferrari om te bouwen naar een Mitsubishi Starion..?
@Citrofiel: Ik denk dat het terugbouwen een stuk goedkoper is. Overigens kosten per km: $ 200,-…
Op foto 1 en 9 vind ik hem wel wat hebben. Die two-tone hoeft dan ook weer niet. De onderbrekingen in de panelen maken het geheel zo foeilelijk. Had liever een strakke lijn van voor tot achter willen zien.
Ik heb wel iets met dergelijke ‘speciallekes’ en hoewel dit verre van de mooiste Ferrari is, vind ik dit toch echt wel iets leuk.
Lachen toch dat jaren ’80 spul…Vooral die paneeltjes in het interieur, recht uit de tijd van Bladerunner en de eerste computers. Mooi is de auto wat mij betreft verder ook niet maar gelukkig was de basis een toch al niet al te mooie 400.

Kende dit geval nog niet dus +1 voor ab.
Zo schuin van voren ziet het er meer uit als een Corvette dan een Ferrari 400…
Nee, dit wordt ‘m niet.

Ik ben extreem gecharmeerd van de originele Ferrari 400i, een van de mooiste Ferrari’s, vind ik dan, maar dit project is gewoon extreem mislukt. En dan nog geld vragen ook voor zo’n bak patat.
@JaxDryke: Zo’n 400/412 heeft bakken charisma. Niet sollen met de eigenaar, straalt hij uit. Nog meer dan een quattroporte (v) vind ik.
Over smaak valt niet te twisten, maar deze legt wel de ‘Zeitgeist’ van toen erg goed vast. Hoekig design, digitale armaturen. Je waant je bijna Knightrider.

Overigens @Citrofiel: er zijn maar weinig mensen die zich de Mitsubishi Starion kunnen/willen herinneren. Was er zelf niet op gekomen. Vind het wel een goed vergelijk, ja.
En toch…. dat interieur is gewoon übercool! Die boordcomputer en het audiosysteem waren state of the art. Het is dat het huis van de toekomst nog niet gebouwd was, anders had deze auto zo op de oprit gezet kunnen worden.
De Mazda RX7 uit die tijd alleen die was wel mooi.
@sir_smokalot: Foto credits zouden op prijs worden gesteld, want de eerste en de tweede foto (die gebruikt is als artikelfoto) zijn gemaakt door MIJZELF, tijdens de Cavallino Classic (Palm Beach, Florida) in Januari 2004.
@evandaalen: Als de maker bekend is gebeurt dit met liefde. Deze twee platen kwamen ergens van een Frans Ferrari-forum zonder bron.

Heb je naam er bij gezet!
@sir_smokalot: THANKS!
@sir_smokalot: Nou bedankt hoor , ik was hem namelijk wel vergeten…
De daytona is imo veel mooier

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).