Deze Ferrari F1 auto bestaat uit heel erg veel steentjes

Auteur: , 17 Reacties

En het kost veel tijd om er eentje te bouwen.

Lego F1 Car

We zien ze geregeld voorbij komen. Een Caterham, Porsche of Bugatti gemaakt van Lego. Dat zijn allemaal schaalmodellen. Aan het begin van het jaar konden we zien dat Lego plannen had om grotere modellen te maken. Dat werd luister bijgezet door dit levensgrote apparaat te tonen.

Maar nu is de Deense speelgoedfabrikant bezig geweest met Ferrari. Ze hebben op ware grootte de SF-70H van Sebastian Vettel nagebouwd. Het was een behoorlijk tijdrovend projectje. Alleen al het ontwerpen van de auto duurde al 844 uur. Dat lijkt lang, aangezien je al weet hoe het eruit moet zien. Het is immers een kopie. Maar er moet bepaald worden welke beschikbare Lego-steentjes het beste gebruikt kunnen worden. En zoals wij allemaal weten: Lego-steentjes zijn klein.

Het bouwen van de auto kostte ook nog eens 750 uur. Het eindresultaat mag er zijn. De auto ziet er zeer waarheidsgetrouw uit. Qua gewicht klopt het bijna: de Lego auto weegt 567 kilogram. Een 2017 Formule 1 auto moet 702 kilogram wegen zonder brandstof, maar met coureur. Die 567 kilogram komt door het gebruik van 349.911 Legosteentjes. Het hele ontwerpproces en het bouwen zie je, gelukkig versneld, in deze video.17 reacties

Deze auto is serieus goed gelukt!
@berlinetta: je bedoelde vast “honestly” goed gelukt.
@escort77: Nee, deze is echt goed gelukt. Seriously.
Mooi project
Lego is en blijft fantastisch speelgoed. Voor kleine en grote kinderen.
”Aan het begin van het jaar konden we zien dat Lego plannen had om grotere modellen te maken. Dat werd luister bijgezet door dit levensgrote apparaat te tonen.”

ik denk dat het op een laag pitje staat aangezien ze 1400 banen schrappen
http://www.nu.nl/beurs/4908287/speelgoedmaker-lego-schrapt-1400-banen-wereldwijd.html
@kimhung: Juistum
Duplo nemen ..
Staat ie in 3 dagen ..
@lincoln: ik moest oprecht lachen
Best geinig gedaan toch?
Ik las vanochtend dat er 1500 mensen de laan uitgestuurd worden bij Lego!
“Eitje”, aldus mijn zoon van 11.
” Die 567 kilogram komt door het gebruik van 349.911 Legosteentjes.”

En door het gebruik van een metalen (RVS?) frame om het geheel te ondersteunen, getuige de bouwfoto’s. Desalniettemin natuurlijk leuk dat ze dit doen, al vraag je je wel af hoe lang ze zo’n bouwwerk nou laten staan voordat het vervangen wordt met iets anders.
Alleen het ontwerpen duurde al 105.5 werkdagen (844 uur). En dan niet eens een look-a-like internals, beetje jammer :( Vind een echt rijdende LEGO auto dan veel cooler: https://www.autoblog.nl/nieuws/video-levensgrote-rijdende-auto-gemaakt-van-lego-63788
Video in Autojunk doet het niet op de Andriod App…
@venividivici: *Android App
@venividivici: ik dacht al, wtf is een Andriod!?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).