Deze Huracán met supercharger weet van geen ophouden

Auteur: , 22 Reacties

Omdat meer pk's altijd beter zijn.

De tuningsboeren van VF Engineering, die eerder een Gallardo aanpakten, hebben zich vergrepen aan de spirituele opvolger van de instap-Lambo. De Huracán kreeg een anabolenkuur en werd voorzien van een supercharger.

Voor slechts 32.995 dollar tovert VF Engineering de Lambo om in een blazend en suizend monster. De 5.2 liter grote V10 is hiermee goed voor 805 pk en 827 Nm aan koppel. Met het pakketje wordt niet alleen een lel van een supercharger geinstalleerd. Er wordt namelijk ook een draai gegeven aan de ECU en krijgt de Huracán een verbeterd koelsysteem om vervelende brandjes te voorkomen. Tevens beschikt de auto over een nieuw aluminum inlaatspruitstuk en een Bosch waterpomp. Als kers op de taart krijg je ook een K&N filtertje voor die extra flow.

Aan de buitenzijde oogt de Huracán nog steeds naturel, maar wie zijn oren spitst hoort natuurlijk de aanwezigheid van de supercharger. De Lambo weet in 15 seconden de 270 aan te tikken om door te knallen naar 341 km/u. Een kort filmpje waar de auto zijn kunstje doet op een dyno check je HIER.22 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Dat is Bale voor Gareth
@r32turbo: vond je ’t nog grappig om het hier te melden? metjeturbo.
@checkmate: wen er maar aan. Volgens mij ga je m nog wel vaker horen..
@r32turbo: Garrett* sorry.
Gaaf ding!
Filmpje op een dyno check. Dat is net alsof je kijkt naar Bar refaeli die haar teennagels knipt. Net niet boeiend.
Op foto 1 lijkt het net een slechte replica dat iets weg heeft van een Koenigsegg.
@ziekegeest: Je geeft gelukkig zelf al aan dat je een zieke geest bent ;)
@bornforcars: dus je ziet geen verschil in de koplampen?
Hoe lang houdt de versnellingsbak dat uit
@remcott: Boeiend. Als je een Lambo gaat tunen moet een nieuw versnellingsbakje op zijn tijd geen probleem zijn.
Ik vind dit echt een mooie auto!! Extra Power is altijd mooi. Veel mooier als een audi r8 of een Ferrari. Dat hier maar veel van worden verkocht!! Gaaf ding !!
@gerjan: dan
Extra pk’s maar niet eens zo heel gek veel. Dit blijft toch best wel heel zou je zeggen?
@Donstil: 32% extra vermogen is niet niks. De levensduur gaat hoe dan ook achteruit. Maar ik denk niet dat de eigenaar van een getunede Lambo daar wakkker van ligt..
610pk moet toch voldoende zijn om een beetje lol te hebben op de bochtige binnenwegen van Corsica? Vermogen is slechts één aspect waarin een auto kan excelleren. Er moet nu ook flink geïnvesteerd worden om de rest aan te passen: koppeling, transmissie, banden, remmen, dempers, veren: alles moet opnieuw ingesteld worden. Het is niet even een andere uitlaat met chip.

@rubenpriest: de Huracan is niet de spirituele opvolger van de Gallardo, het ís de opvolger van de Gallardo. Letterlijk. Een ‘spirituele opvolger’ houdt in dat het niet een directe opvolger is, maar in geest (spirit…) wel. Dus je zou de BMW 228i Coupe M-Sport kunnen zien als de spirituele opvolger van de 2002 turbo (compacte BMW tweedeurs met 2.0 liter turbo, achterwielaandrijving en handbak). De Porsche Boxster was een soort spirituele opvolger van de 550A Spyder (eigenlijk 914/6, maar dat klinkt minder stoer ;-)).
Die waterpomp… Ik vind dat die een emissietest moet ondergaan. – DUH
Op youtube staat een filmpje waar deze auto een time attack rondje rijd, daar klinkt ie beter en spectaculairder dan dit filmpje.
Haha helemaal goed
Een beetje overbodig niet? Ik weet niet hoe hard die supercharger fluit. Maar als hij erg aanwezig is verpest hij het al voor mij. Ben niet zo’n fan van dat geluid.
15 seconden op 270… Een pak sneller dan het heilige trio met minder of evenveel paarden in de stal..

Impossibru!
Tuning the way i like it! Onderhuids opvoeren en het uiterlijk laten voor wat ie is. Oké hoogstens een tikkie verlagen :)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).