Deze hybride Spanjaard heeft 1.000 pk

Auteur: , 16 Reacties

Spaanse concurrentie voor Koenigsegg!

In Le Mans werd de Boreas Project 1 aangekondigd en inmiddels is het apparaat officieel onthuld. Onder de kap ligt een aandrijflijn bestaande uit een middenmotor en een elektromotor. De elektrische range bedraagt 100 kilometer. Welke verbrandingsmotor er precies in ligt? Boreas houdt de lippen stijf op elkaar. Het enige dat de Spanjaarden kwijt willen is dat twee eigen ingenieurs het ding hebben opgevoerd.

Verder worden slechts 12 exemplaren gebouwd. Het zal je met dergelijke productieaantallen niet verbazen dat toekomstige eigenaren zelf mogen beslissen hoe hun auto’s precies worden samengesteld. Later deze maand zal het prototype z’n opwachting maken op het Goodwood Festival of Speed.

Nog effe over de naam. Die is geleend van de Griekse god van de noordenwind, perfect toepasbaar op een supercar dus. Ofzo. De vormgeving van de auto doet ons trouwens vaag denken aan die hitsige Jaguar C-X75. Aan de andere kant: de vorm van het echt snelle spul wordt in hoge mate gedicteerd door de windtunnel, daar hebben we al eens aandacht aan besteed.16 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Echt kapot lelijk
Ik wist niet dat jullie ook aandacht besteden aan autos die in gta voorkwamen :p
Hahaha, oké nou het zal vast aan mij liggen, maar het ontgaat mij een beetje waarom ik liever deze auto zou kopen dan een al bestaande supercar. Maar prima hoor, als zij 12 gekken vinden die er één willen, ik zou er niet op gokken.
Visje visje in de water…
Ik zie het als een soort P1 waar een Aventador achterop geklapt is.
De enige buitenbeentje die je in de gaten moet houden is Rimac.
Woow alleen de kleur al is prachtig
Wat een dikke platte bak!
Rijschool Driver Company
@ricos: pl**r op met je spam
@ricos: Vanwaar het linkje naar een rijschool?
Zijn de spiegels door ontworpen door de chinees in de projectgroep?
Wauw, wat een mooie bak. Is niet vaak dat ik deze projectjes mooi vind.
En waarom zou dit dan concurrentie zijn van Koenigsegg? Die staan nu niet direct bekend om het maken van hybrides (muv de Regera) en een beetje Koenigsegg heeft al gauw 300 pk meer.
Wat een lelijk ding
Ziet er prachtig uit! Enkel het nut van die buitenspiegels ontgaat me…

Tja, zo zijn alle kleine supercarmerken moeten beginnen. Kan goed zijn dat je er na dit avontuur niets meer van hoort. Kan ook dat het het volgende Pagani of Koenigsegg wordt. Wie zal het zeggen.
Het is een prachtig gevaarte. Hij stond ook bij de stand van Michelin op Le Mans, ik vond hem zeker de moeite waard om van verschillende kanten even te fotograferen. Ik zeg doen :)
Lol dit is op Le Mans zie ik nu :P

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).