Deze Hyundai XG 3.0 V6 is klaar voor de Junkyard Race

Auteur: , 14 Reacties

Dikke zespitter met 192pk, unieke verschijning en een prijs waarop niet eens meer hoeft worden afgedongen. Wat wil je nog meer?

Hyundai XG

Veel meer dan een paar dozijn Hyundai XG’s zijn er nooit verkocht in ons land. Toch begeef je je in goede kringen als je dit exemplaar koopt, niemand minder dan Johan Cruijff reed in zo’n Amerikaans aandoend slagschip. Aan de kleur en bestickering te zien heeft dit exemplaar dienst gedaan als taxi, maar rijdt hij ondanks zijn bijna drie ton aan ervaring volgens de advertentie nog erg goed. Het schijnen dan ook betere auto’s te zijn dan je zou vermoeden van Hyundai’s uit 1999.

Onder de kap een 3.0 V6 met vier kleppen per cilinder en liefst 192 pk en 258 Nm. Helaas in dit geval wel gekoppeld aan een automatische vijfbak, maar dat kan voor de wat minder fijnbesnaarde coureurs onder ons ook een voordeel zijn. Het gele slagschip staat in Margraten te koop voor slechts 450 euro.

De eerstvolgende Junkyard Race is op 27 oktober. Voor wie onder een steen geleefd heeft; het is een 6 uur durende endurancerace op Circuitpark Zandvoort, met auto’s die maximaal 500 euro mogen kosten. Dikke pret gegarandeerd! Meer informatie en inschrijven doe je HIER!

Hyundai XG

Hyundai XG14 reacties

Lijkt me ontzettend gaaf om mee te doen aan de Junkyardrace. Een auto als deze lijkt me ook aardig geschikt daarvoor. Nu nog de nodige knaken en materialen er voor hebben… En een team…
@viezefreddyw: Kan je je rari niet verkopen. Lachen man!
@fmgarcia: Zou ik kunnen doen ja. Of ik bedenk even een constructie, maak ergens 500 euries naar over en ik ga met de Ferrari mee doen.
@viezefreddyw: Of ik 500 naar jou. Dan doe ik alleen niet mee. Stuur je wel een stuk tapas als bedankje 2 dagen later!
@viezefreddyw: Ik ken iemand die een kever heeft staan zonder motor, die kan je zeker wel overnemen voor €500,- Rolkooi inlassen, de motor van de 430 er in knallen en je wint gegarandeerd.
Margraten(Zuid Limburg) Cpz ga je al niet eens redden ben ik bang. Worden twee taxi’s die dag.
Dan heb je wel lef, om met een Hyundai met de afkorting voor Norges Yolo Car op de flank met de Junkyard race mee te doen.

Bijna net zo provocerend als met een pickuptruck met op de zijkant in roze letters ‘Man Love rules’ door het uiterst conservatieve Alabama rond te gaan rijden.
Kan hij nog best hebben de NY taxi livery.
€ 450 voor de auto
€ 1600 brandstofkosten Margraten – Zandvoort !

Ik wil me inschrijven met een oer-Panda Elletra , probleem is dat mijn verlengsnoer te kort is !
http://www.rdvenema.nl/images/Fiat-Panda_Elettra_1990_05.jpg

Geintje gebbertje !
@desjonnies: Ik heb meegedaan met de laatste JunkYardRace, super leuk, en je leert al snel wat voor auto meer of minder geschikt is voor de race…..

Wegligging is ooh zo belangrijk, je rijdt op een circuit waar je continue vol gas en vol in de remmen moet, dus een zacht geveerde taxi is echt geen goed idee….

Tweede punt zijn de onderdelen, leuk een auto voor EUR 500, maar als de onderdelen moeilijk te verkrijgen zijn of erg duur, tja dan heb je er niet veel aan…(race remblokken zijn bijvoorbeeld een aanraader)

We hebben voorafgaand aan de race 2x vrij gereden op zandvoort, als je wist wat er allemaal nog kapot ging aan onze bmw E36…..nou daar moesten nog heel wat onderdelen vervangen worden.
Hmm, het team heb ik bijna bij elkaar. De auto zijn we nog naar op zoek. De volgende editie gaan we dan mee doen. 27 Oktober gaan we iig langskomen om alvast de kunst af te kijken en een beter beeld te vormen waar we aan gaan beginnen. Dus iig tot de 27e!
@thisguy: Volgens mij heb je je auto zojuist gevonden!
Faketaxi?
@raoufff: haha dirty mind

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).