Deze lelijkerd is GEEN Chinese creatie

Auteur: , 16 Reacties

Maar waar komt deze VLF X-Series dan wel vandaan?

Gewoon, uit Amerika! VLF Automotive is namelijk het automerk van Bob ‘V8’ Lutz en Henrik Fisker. Je weet wel, de man die de beeldschone BMW Z8, Aston Martin DB9 en Fisker Karma tekende. Precies die meneer is mede verantwoordelijk voor deze aartslelijke terreinwagen.

Nu zou je het bedenkelijke exterieur kunnen vergeven als er bijzondere techniek aan boord is, maar ook dat is verre van het geval. Onderhuids is dit namelijk gewoon een Chevy Colorado met 3.6 V6 met 308 pk. Ook het interieur komt rechtstreeks uit de Chevy als is geprobeerd dat met wat slecht passend leer te verbloemen.

Andere creaties van VLF Automotive vielen ter redactie beter in de smaak. Als eerste was er de Destino, een Fisker Karma met V8, later bijgestaan door de Force-1, een flink verbouwde Dodge Viper. Beide geen heel originele auto’s, maar op zijn minst behoorlijk smaakvolle creaties. En dat is iets wat we van de X-Series niet kunnen zeggen.16 reacties

Aartslelijk? mwoa. vind het wel meevallen eerlijk gezegd. Eerlijk is eerlijk, het lijkt net of er nog een action-man speelgoedpop plaats moet nemen achter het stuur, maar bruut is ie wel. lekker fout kleurtje.
Jullie hebben je vergist, dit ontwerp is van Henrik Fisker jr. het 8-jarige zoontje van Fisker.
Die X-series kan me mijn reet roesten, maar die Force-1! Wat een machtige machine is dat zeg. Klik maar braaf allemaal even op het linkje. Geen dank. Die champagneflessen zou ik er overigens meteen uitflikkeren.
Ik denk dat het al een heel stuk zal schelen als de gril onder een kleine hoek staat en die lampjes in de gril worden weggehaald.
Maar doe mij toch maar gewoon een Colorado, of eigenlijk een GMC Canyon, zelfde truck maar net wat mooier.
Gewoon een paar 3d-printers wat avonden door laten knallen: voila!
Nou, lelijk. Hij ziet er in ieder geval veel beter uit dan een porsche cayenne of audi Q7
Ik vind hem werkelijk prachtig. Die vloeiende lijnen, die rustige kleuren… Jammer dat je niet meer ziet dan een deur en een spiegel.
Kijk die Corvette achterlichten ook:
http://www.autoforum.cz/tmp/magazin/vi/vlf_x-series_naias_2017_zive_11_800_600.jpg

Als Fisker persoonlijk bij dit ontwerp betrokken is mag hij zich echt diep schamen. Als je naar de rest van zijn portfolio kijkt zie je tijdloze schoonheden als de DB9 en Z8 voorbijkomen. Zijn mindere designs, in mijn ogen toch vooral de VFL Force 1 en Fisker Emotion, liggen iets minder prettig op het netvlies dan de DB9 en Z8, maar het zijn nog altijd duidelijk samenhangende designs. Zelfs de coachbuildprojecten waar de basisauto goed te zien is (Latigo, Tramonto, Rocket) zien er op z’n minst uit als een kloppend en harmonieus design. Van dat alles is bij dit ding absoluut geen spraken. Het design is lelijk, onsamenhangend en onorigineel.
In Rusland zal men er gek op zijn!
Gewoon even snel geld verdienen voor de echt mooie auto’s…
Dat ding heb ik in GTA…
Alsof een kind van 4 een Hummer H3 heeft getekend…
Bah, ik zat net te lunchen..
Een andere grille zou al veeeeel verschil kunnen maken. Ziet er een slecht stuk plastiek uit, met rare vormen…
Lijkt een beetje op een Dartz..
Zo jammer dit

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).