Deze luxe caravan kan tevens de oceaan trotseren

Auteur: , 20 Reacties

Het seizoen is voorbij, de ideeën blijven komen.

Deze caravan is tevens een camper voor het water

Het universum der caravans barst de laatste tijd van haarfijne ideeën. Nadat we pas geleden een schitterend exemplaar uit Nederland onder de loep legden, is het nu tijd om een kijk te nemen bij onze oosterburen. Het in Hamburg gebaseerde Caravan Boat heeft recentelijk een merkwaardig apparaat in het leven geroepen.

Het zal je niet verbazen dat het gevaarte dat de maker ter wereld heeft gebracht, precies is wat er in zijn naam wordt beloofd. De Caravan Boat combineert de karakteristieken van beide voertuigen en voegt deze samen in een gelikt pakket. De zogenaamde Departure One, zoals het model heet, is in feite een beter uitgevoerde versie van de Sealander, die we enkele jaren geleden te zien kregen. In tegenstelling tot de Sealander, is de Caravan Boat een ruime sloep met voldoende luxe aspecten.

Deze caravan is tevens een camper voor het water

Het 9 meter lange gevaarte heeft in totaal vier ligplaatsen, maar kan volgens de fabrikant slechts twee dagen door twee mensen worden gebruikt om te varen. De 15 pk sterke, zelfvoorzienende boot is uitgerust met een 230V elektrische verwarmer en heeft een verwarmingssysteem dat draait op benzine. Men kan rustig binnen koken in de relatief ruime keuken. Diezelfde keukenhoek is eveneens voorzien van een eetruimte. Stap je door de achterdeuren, dan kom je uit bij een klein terras. Echter, klim je via de voorkant van de boot naar boven, dan ontdek je een grotere zitplaats. Wanneer de caravan zich op het water bevindt, kan de bestuurder plaatsnemen aan de voorzijde. Achter een van de bedden is een roer verstopt, waarmee men het apparaat kan besturen.

Dit alles komt logischerwijs tegen een forse prijs. Zeker als we de Caravan Boat naast de Sealander leggen, is het aardig schrikken. Waar laatstgenoemde voor ongeveer 15.000 euto kon worden aangeschaft, betaal je bijna 60.000 euro voor de Departure One.

Deze caravan is tevens een camper voor het water20 reacties

Naar mijn mening de uitkomst van mensen die graag willen rondtrekken en dan zowel over land als over zee alleen de auto kan dan niet mee maar als je dan een auto huurt kan je aardig ver komen! Ideaal
@jeffreyvanbaal: alleen moet er nog een oplossing voor de trailer gevonden worden🙈
Oceaan lijkt me nogal optimistisch met dit ding. Zo te zien gaat ie ook op de trailer en heeft ie geen eigen assen. Dus het is meer een verplaatsbare woonboot. Maar he, er zal vast markt voor zijn.
Grappig idee, maar lijkt me niet geschikt voor groter water dan de binnenmeren. Wel leuk als je dan op rustige plekken kan ankeren en daar wakker worden ipv zo’n hopeloos grasveldje
@bennyblisto: maar dan moet je zwemmen naar het toiletgebouw….. dat overleeft je wc-rol nooit!
Heb hem gezien in Dusseldorf. Wat een rommel. Afwerking is bagger, het idee ook trouwens. En dan die positie van de stuurman, op de foto lijkt het nog ergens op, maar in het echt totaal niet. Kun je op een krukje achter je kleine stuurtje zitten.
Oprimistische bovenste foto met 15 pk.
@mopar70: Optimistische
Of je neemt een camper met trekhaak en een boottrailer met een boot erop……
“Deze luxe caravan kan tevens de oceaan trotseren”…


@ikschrijfookoverautos Verzin iets originelers dan die clickbait-titels. En als het humoristisch was bedoelt, doe dan beter je best.
Dat ding trotseert ongetwijfeld een heleboel, een waterplas op de weg of zo, maar zeeën en oceanen, met 15 pk…?
Mensen die dit soort boten bedenken zijn de lucht die ze inademen niet waard. Nummer 1 fout gemaakt bij jachten is dat ze nooit achterom kijken. Bij dit ding kan je bijna niet eens achterom kijken. Het is wachten tot dit ding “word overvaren door een achteropkomend schip”. Journalistiek jargon voor “heeft niet achterom gekeken tijdens een onverwachte beweging en heeft zichzelf daardoor onder een schip gevaren”.

Dit is dus het ergst wat je kunt bedenken. Een caravan op de weg en een levensgevaarlijke boot op het water.
@lekbak: Mwoah,

Zo te lezen heb jij veel know-how, over de maritieme ongevallen en een beetje frustratie daarover, maar om dan gelijk een stukje ongebrijdelde inventiviteit en ‘out-of-the-box-denken, af te straffen met geen lucht meer in de longen… beetje radicaal he? Probeer het eens positief te bekijken; Er is een ‘zee’ aan ruimte voor verbetering en het heeft ongetwijfeld nog de nodige finetuning nodig en wat wilskracht om t’egen de stroom in te varen’ van nee-zeggers, zoals jij, die altijd beren op de weg/waterweg zien.
@lithiumion: vergeten je valium te slikken? De clickbait comment ben ik het wel mee eens, maar is dat lekbak-bashen nodig? Je reaktie komt weinig gefundeerd over.
@superhans: ‘bashen”

Dit vind jij ‘bashen’?!
@lithiumion: Ik zeg dat ze de lucht niet waard zijn, niet dat je ze af moet maken. En het is gewoon ontzettend erg dat dit soort dingen bedacht word. Out of the box denken is leuk, maar doe het wel goed. Bedenk dus geen boten waarbij je niet achterom kunt kijken.

In de zomer word mijn vermogen om extreme bloeddruk te overleven wekelijks getest door lui die denken dat ze hun jachtje voor mijn schip moeten gooien. Allemaal omdat ze niet achterom kijken. Ik kan je vertellen dat het een vervelend gevoel is als een klein bootje besluit over te steken zonder te kijken en je vervolgens enkele minuten niet weet hoeveel mensen er net zijn gestorven, of niet. Gelukkig geen doden die keer, wel enkele lichtgewonden en een bootje wat nooit weer gevonden zal worden.
Geen heli-platform? Next!
15000 euto.. Op welke exchange kan ik euto’s kopen?
Zo’n eerste model is natuurlijk verre van perfect, maar super idee!
Lekker doorontwikkelen, lijkt me prachtig om daar mee op vakantie te gaan👍.
Achterom kijken? Niks wat een mooie camera niet op kan lossen, beter ook voor je nek joh..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).