Deze M3 is zo HEET dat de velgen gratis zijn

Auteur: , 68 Reacties

We hebben weer een gruwelijke occasion te pakken in het prachtige Rotterdam.

Zodra het over gratis velgen gaat hoeven we je niet uit te leggen dat het over Jet Cars gaat. Verdikke, nu doen we het toch! De onnavolgbare autohandelaar heeft ditmaal een E90 M3 (oldskool rijtest) in de aanbieding waar zo op het oog weinig mis mee is. De Dreier komt uit 2008 en heeft 172.444 kilometers op de teller staan. Dat alles mag mee voor een prijs die nog zachter is dan een zijden zak vol puppy-oortjes, namelijk 21.940 euro.

Dergelijke prijzen roepen vragen én begeerte op, maar gelukkig kun je je een retourtje Roffa besparen. Grondige bestudering van de gallery leert namelijk dat de boordcomputer ze niet meer alle 24 in het kratje heeft. Er wordt een buitentemperatuur van 50 graden Celsius aangegeven en ook op het scherm boven de middenconsole staat een smeuïge foutmelding.

M3

Gelukkig koop je de garantie gewoon lekker bij voor 50 eurootjes in de maand en de apk is nog geldig tot 31-10-2018. Wie wil weten hoe zo’n V8 met 420 pk voelt en niet vies is van een gokje kijkt HIER. Het aankoopadvies van de E92 M3 check je DAAR.

UPDATE: iemand getooid met een Sombrero fluisterde ons in dat AB-lezer @rixxy330d de M3 ook al op autojunk heeft gezet. Bedankt voor de tip!68 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
“Grondige bestudering van de gallery leert namelijk dat de boordcomputer ze niet meer alle 24 in het kratje heeft. Er wordt een buitentemperatuur van 50 graden Celsius aangegeven”

Tja, en dan te bedenken dat ik dat vorig jaar een keer op het dashboard heb zien staan, en dat het nog werkelijk waar was ook… Ok, het stond er in Fahrenheit (123 graden!), maar dat is zo ongeveer hetzelfde. De airco trok dat soort temperaturen niet overigens…
Maar het is wel een blauwe, en dat maakt al veel goed. JC of niet.
@cossiekiller: echt foeilelijke kleur en interieur.. unilak blauw met grijs 😝 liever jij dan ik, zou zeggen sla je slag voor 21 rootjes
Misschien leuk voor iemand die handig is daarmee, heb je voor weinig toch een gave M3. En zolang het blok en alles werkt, is er nog niet zo veel aan de hand…
@jobberns: misschien een gekke vraag maar heeft zo’n blok al nieuwe krukaslagers nodig bij zo’n kilometerstand?
@freezzr: als ie netjes zijn olie wissels heeft gehad en normaal is warm gereden niet.
@napo: zeker wel! Ook iedere 90k km aan te raden!
@freezzr: krukaslagers zijn inderdaad zeer waarschijnlijk aan de beurt. Lijkt er niet echt op dat dit een liefhebbersauto is die super onderhouden is (is trouwens de prijs ook naar)
@jobberns: maar werk alles. Het navigatiesysteem zegt dat aribags en dergelijke niet werken. Dat hint naar een slordig opgelost schadeverleden. Of gewoon een defecte control unit.
@mashell: navigatiesysteem werkt tenminste!
@jobberns: en als die nou eens flink in de kreukels heeft gelegen? Je kan voor dit geld geen e90 m3 kopen. Klopt gewoon niet.
@maotje: aan de foutmelding te zien wel, iets met de airbags en gordelspanners…
@lj: klopt deze auto heeft zware schade gehad
@jobberns: eens. Zit ook nog eens 2.5 k rest BPM op! Niet zo gek voor een “schadeauto”.. koopje
Lelijke velgen ..

Geen wonder dat ze gratis zijn ..
en toch heb ik liever de E46 M3. die vind ik eigenlijk heel wat mooier
@kimhung: inderdaad, heul veel mooier zelfs.
Heb al een keer met een Seat alahambra van JC naast de weg gestaan tijdens een team uitje. Haha maarja wat wil je voor 700 piek
Sorry dat ik het zeg maar zolang de auto geen schadeverleden heeft en de krukaslagers op tijd vervangen zijn zie ik dit best wel zitten voor die prijs!
@jochempie: Excuses, lagerschalen. Standaard probleempje van de S85 V10 en de S65 V8 motor, doordat BMW ze op lage weerstand moest ontwikkelen (i.v.m. uitstoot). ESS maakt betere exemplaren. Onderblok open, lagerschalen vervangen, dichtschroeven, olie erin en niet meer over nadenken.
@Jochempie: niet meer over nadenken? Uiteindelijk zul je ze gewoon weer moeten vervangen. Ontkom je gewoon niet aan. Moet je gewoon incalculeren als onderhoud.
@maotje: Gelukkig is dat heel eenvoudig zelf te doen. Kun je ook de binnenkant van het blok mooi bekijken
Ik vind het wel een mooi exemplaar hoor. Mooie kleur, fraaie velgen, sedan en handbak. Zonde van de auto.
BMW, aus der reihe Jet Cars…
@pomoek: Einzelstück im sammler zustand !
scheckheftgepflegt! ヅ
En toch rij je dan wel in een m3
Schade auto wss
hoezo kan 50 graden niet? mijn auto heeft dat ook meerdere keren getoond, moet wel zeggen woonde toen nog wel in kuwait ;) In nl kan het ook, wamre dag achter het raam zetten de auto van het pand en het is zo 50graden binnen, de foutmelding kan ik dan niet goed praten ;)
Mixtape in de playlist, straight fire
@apriliarsv: shit is lit af yo *vuur emoji x6″
Ok, dus dit ding kost twee derde van een netjes exemplaar. Volgens mij kan je voor dat geld heel veel repareren, waarschijnlijk meer dan nodig. Het lijkt me dan ook een serieus koopje.

Met 20k contant in je broekzak er naartoe en meenemen dat ding. Twee weekjes bij de specialist laten logeren en voor 25k genieten van je mooie m3.
@lekbak: of iets voor 45k-50k kopen en geen verassingen
@wildewesten: lol, heb jij wilt een netto jaarinkomen van de gemiddelde Nederlander uitgeven voor een beetje fictieve zekerheid?

Iedere auto is een gok. Ik heb oude lijken van duizend euro gezien die betrouwbaarder zijn gebleken dan de meeste gloednieuwe auto’s. Geld zegt helemaal geen flikker en deze is zo goedkoop dat je bijna de hele auto kunt vervangen voordat je op 45k zit.
@lekbak: van klanten zoals jou bestaat easy Jetcar nog. Geef even een seintje als je de 50k ben gepasseerd. Zal niet lachen.
@lekbak: ik snap je gedachte maar je bent wel erg optimistisch voor dat geld bij een specialist je m3 in orde laten maken
@lekbak: in Duitsland koop je ze wel goedkoper al. Een mooie vind je wel rond de 25k daar.
Ik denk dat niet zo’n verkeerde deal is. Auto ziet er redelijk netjes uit! Originele velgen er onder schroeven, dtoring oplossen en je hebt een leuk speeltje.
@rufctr01: dit zijn juist de originele velgen (of t moeten replica’s zijn, maar dat lijkt me niet logisch als t n echte M3 is).
Gewoon een geile bak. Knappe set velgen scoren. Beurtje geven en knallen maar.
T is een risico, maar wel een wijs ding.
En wat nou als het een schade auto betreft en de airbag storing er niet meer uit te krijgen is op een legale manier? Dit is een auto voor de export naar het oosten. Het is geen geld voor zo’n auto en hij ziet er nog redelijk netjes uit maar ik zou het niet aan durven…
@raceface: en waarom zou die storing er niet meer uit te krijgen zijn op een legale manier? Alle onderdelen zijn te vervangen aan een auto…
@lekbak: Kan zijn dat enkel de dealer geautoriseerd is om airbag meldingen te resetten. Om gepruts te voorkomen. Beetje zoals dat vaak ook is met tellerstanden.
@smulders: Airbag meldingen eerst je met een OBD-scanner van 180€.
Niks dealer.
@smulders: en omdat dat duizenden euro’s restwaarde scheelt dan laat je dus ook de dealer de meldingen resetten. Maar misschien geeft deze wagen wel deze meldingen omdat er helemaal geen airbag meer onder het dekseltje zit?
Zowiezo een schade auto geweest, achterkant is een facelift model
@abdoelklapstoel555: de meeste M3 sedan’s zijn facelift-modellen. De lift van de sedan vond niet lang na de introductie van de M3 sedan plaats. Zoals eerder ook bij de E46 M3 kregen de M-modellen echter na de facelift niet de nieuwe Nase die de gelifte 3-serie coupé en cabrio (waarmee de E90 M3 sedan de neus deelt) kregen. Zodoende bleef ook de neus van de M3 sedan gelijk.
@jaapiyo: dus het topmodel werd gebruikt om van de oude onderdelen af te komen?
@alassad: nee want de coupe onderdelen zijn niet passend op de sedan
Dat is even een geweldige BMW!
Ga toch liever voor de Alpina
oef, droom auto.
Maar of ik hem daar zou durven kopen, denk van niet.
Een vollederen interieur zonder stoelverwarming?
@thomas20vt: En?
@bmwtouring2: omdat er bij leder bijna altijd stoelverwarming in zit. Vaak zie je dit bij achteraf leder.
Zal wel door de kleur komen maar dit ziet er behoorlijk nep uit voor een m3.
Geef mij liever de e46 maar.
De 50graden is een digitale weergave van de olie temperatuur :-D
*Jet Cars verkoper tegen geïnteresseerde:* hoezo? Het is hier buiten momenteel gewoon 50 graden hoor, wij zijn een zeer betrouwbare autohandel.
@jannemaneke: en iedereen lag in een deuk
Oké een paar dingetjes zouden mij doen doorlopen, die melding in het navi scherm gaat als ik het goed lees over de gordelspanners of sensoren die bij de gordels zitten. Dat suggereert dat deze auto bij een aanrijding betrokken is geweest en de gordelspanners aangetrokken zijn geweest. Verder valt het mij op dat de melding in het Engels is. In mijn E91 waren destijds alle meldingen gewoon in het Nederlands. Is waarschijnlijk een kwestie van instellen, maar toch. En ten slotte zit er overduidelijk aftermarket leer in, de kleur van de panelen aan de achterkant van de stoelen en de gordels horen in de kleur van het leer te zijn. Dat was bij mij in ieder geval wel zo. De vraag is dus wie bestelt zo’n auto zonder leer om er vervolgens achteraf leer in te monteren. Dat klopt gewoon niet.
Wat betreft de temperatuur weergave, dat kan een kapotte sensor zijn, dat valt wel mee. Maar onderaan de streep stinkt deze auto aan alle kanten en zou ik mijn geld er niet insteken!!
@stationcar: inderdaad. Een verdacht lage prijs bij een beruchte handelaar. Dat kan geen zuivere koffie zijn…
@stationcar: die airbagmelding kan een relatief onschuldig kapot detectiematje zijn in de bijrijdersstoel. Deze gaan nog wel eens stuk en de auto kan dan niet meer detecteren of er wel of niet iemand op de stoel zit. Gevolg is dat de airbags bij een airbag (uit voorzorg) altijd afgaan, ook al zit er niemand op die plek. Ik had het in mijn E61 ook.

Ik zou mijn geld er niet op durven zetten dat dit after market leer is, ik heb wel vaker gezien dat er zwarte gordels geplaatst zijn bij een andere (lichte) kleur leer.

Desondanks zou ik ook niet zomaar dit juweeltje aan durven schaffen.
@kingfisher36:
Dat klopt, in mijn E46 heb ik bij de bijrijdersstoel destijds drie keer een nieuw matje laten monteren omdat de storing elke keer terug kwam. Ik heb alleen niet de indruk dat de melding in het scherm alleen over een airbag gaat, maar ook over de gordelspanners.
Ooit ga ik daar een auto kopen. Gewoon voor de beleving. Voor € 1000,- plus € 50,- (Ik probeer het nu aan mevr rixxy330d uit te leggen) Ze ziet de humor er niet van in… Wie wel?!?
@rixxy330d: haha ik ga het ook doen
@rixxy330d:
Vreemde humor heb jij…
Sjonge sjonge wat een hoop drama reacties weer. Niemand wordt verplicht om een auto bij JC te kopen en diegene die dat WEL doen zijn daar vrij in. @lekbak heeft gelijk. En dat een tempr meter 50 aangeeft is een sensor, wat betreft airbag….airbagmat en module is zo gepiept. Dus je bent geen duizenden euros kwijt. JC doet blijkbaar wel wat in verkoop can autos…..anders zouden ze al opgedoekt zijn toch….kom anders ff x in Apeldoorn auto kopen….Tonny Keijzers, Sleutelbloem etc etc die hebben allemaaaaal top occassions

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).