Deze maagdelijk witte 360 CS staat te koop in Nederland

Auteur: , 33 Reacties

Zo clean zie je ze zelden.

Het lijkt wel een engeltje, deze Ferrari 360 Challenge Stradale. De heftigste 360 voor op de straat wordt aangeboden door Leitner en heeft slechts 17.000 kilometer op de teller staan. Vergis je niet in het onschuldige uiterlijk van deze Ferrari. Dit is écht een speeltje voor op het circuit.

De auto en de stoelen zijn hard. Er is geen radio of airconditioning en je moet altijd zelf schakelen. Dit gaat weliswaar via flippers aan het stuur, maar in tegenstelling tot de latere 430 Scuderia beschikt de bak van een 360 Challenge Stradale niet over een automatische functie.

Een 360 CS is een zeldzame verschijning, maar in de kleur Bianco Avus heb je al helemaal een exclusief pareltje in handen. In tegenstelling tot de meeste CS’s heeft deze niet de beroemde strepen over de motorkap, dak en de bovenzijde van de achterkant lopen. De eerste eigenaar koos dus met opzet voor een cleane look.

De 426 pk sterke Ferrari komt uit 2004 en mag weg voor 225.000 euro. Het Italiaanse paardje heeft slechts één vorige eigenaar gehad. Een hoop geld, maar daar krijg je één van de best klinkende Ferrari’s voor terug.

UPDATE: Het is niet voor het eerst dat deze Ferrari te koop staat bij de Alkmaarse aanbieder. Vorig jaar stond de 360 er ook, maar toen was ‘ie nog een stukje duurder.

Met dank aan Jacob voor de tip!33 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
AutoLeitner, dan moeten we dus oppassen dat de auto niet over een maand of twee in het nieuws komt als ‘gestolen’ en later onder verdachte omstandigheden uitgebrand wordt teruggevonden.
@Edge: jij ben écht super grappig. Het is één keer gebeurd, met een retegave en speciale auto. Had iedere autohandelaar kunnen gebeuren.
@edjehaze: Klopt, maar als je de berichten rondom die RS6 DTM enigszins gevolgd hebt, kun je niet anders dan een naar gevoel krijgen. Er hangt toch wel een vreemd luchtje aan de hele zaak, alsof het een inside job was om verzekeringsgeld voor een onverkoopbare auto te vangen.
@Edge: ik snap natuurlijk wel een beetje wat je bedoelt. Maar IKZELF geloof deze berichten niet helemaal. Douwe Leitner is ook een autoliefhebber. En dan doe je dit niet met zo’n exclusieve auto. Aan iemand ergens in de wereld had ‘ie m vast wel kunnen verkopen. Maar dit maar mijn eigen, zielige mening.. Maar ik snap de associatie zeer goed.
@edjehaze: heh, volgende keer even zelf opnieuw lezen voor ik op ‘versturen’ klik, man man man…
@edjehaze: Er waren heel veel mensen die dat ding wilden kopen, maar gewoon niet voor zo veel geld.. Hij was voor ongeveer 4(!!!) ton verzekerd, dat ga je er gewoon niet meer uithalen.
@sr20det: zover was ik niet op de hoogte qua getalletjes, verklaard een hoop!!
@Edge: Vond het ook een bizar gebeuren. Is er wat bekend rondom betalingsachterstanden van dat bedrijf? Het hele gebeuren rondom die auto stinkt wel.
@Edge: ik gok Douwe ook, dat gun je niemand
@edge:

Ding koste 2 van deze Ferrari’s ..

Ellendig genoeg is dat ook mijn eerste associatie met Leitner ..
Net effe een te onfris verhaal ..
@lincoln: Dat kostte hij niet, maar voor de verzekering wel ;-)
@lincoln: Dat komt vooral door al die wilde speculatie onzin verhalen erom heen.
Leitner weet ze telkens weer te vinden hoor, heerlijk exemplaar!

Er staan bij hem ook 2 rode RS4 B5 eentje met 190k km op de teller en een andere met maar 100 km op de teller. Je kan ze echt moeilijk uit mekaar houden, zo proper staan ze erbij. Hoe hij ze telkens weet te vinden is echt onvoorstelbaar.
Het is niet de eerste keer dat Leitner een spierwitte 360 Challenge Stradale heeft staan. Een jaartje geleden had hij namelijk DEZE staan en het zou zomaar kunnen dat het dezelfde is aangezien de kilometerstand van beide 17.000 is. Al is deze wel een stukje goedkoper…

Ik vind het een machtige machine, een Challenge Stradale. Wit staat hem trouwens echt super. Maar bij Kroymans in Hilversum hebben ze er ook EENTJE staan. Ook een witte met een mooie racestreep. Deze vind ik net even wat fraaier.
@viezefreddyw: Ik moet zeggen, die tricolore over de hele body maakt hem wel écht af.
@edge: Echt he?! Ik vind het echt prachtig staan. Ik kreeg alleen de juiste link niet goed in mijn reactie verwerkt. Maar inderdaad, het maakt hem echt af.
@viezefreddyw: daar staan best wat leuke Ferarri’s… gek genoeg spreekt de GTS turbo me dan het meeste aan, prachtig gewoon!
Leitner heeft ook nog steeds de matzwarte Murcielago Roadster staan. Man oh man, wat een mooie auto blijft dat zeg. De Aventador komt er nog steeds niet bij in de buurt.
Wat een machtig geluid maakt die.. echt groot fan van de stradale! Deze graag ferrari verde racing wrappen, dan is die af voor mij.
Lijkt mij wel leuk als investering. Over 10/20 jaar zou hij miljoenen kunnen opbrengen.
Als Miami Vice 10 jaar later was geweest…
@fiero: Make that 20.
Kan me het filmpje van Sjoerd van Stokkum van destijds nog Petrolhead herinneren. Zelfs door m’n speakers klonk dat ding fantastisch, laat staan in real life.
Serieus gaaf!
In het geel of rood zou ik hem graag willen hebben, in het wit mheeh. De kleur maakt wat mij betreft deze prachtige Ferrari kapot.
Wat een schoonheid!
Verbaast me niet dat deze pornobak bij Leitner staat. Maar ik zie een 360 liever in t geel.
In t wit zie je ze niet veel, dus zeldzaam is ie dan wel.
Waarom is de linker paddle shift (down) kleiner dan de rechter (up)?
@rickie2811: daar is een stokje voor gestoken.
@rickie2811: ik kan me zo voorstellen omdat je voor het opschakelen soms wat lastiger bij de knop kunt door bochtenwerk. Terugschakelen doe je in de praktijk niet zo vaak tijdens het sturen, en is ook wat vervelender als je die per ongeluk pakt
Snelste koelkast ter wereld…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).