Deze McLaren F1 leverde meer dan 15 miljoen op

Auteur: , 22 Reacties

De bubbel is nog niet gebarsten.

Klassiekers, supercars en iconen worden in veelvoud van de hand gedaan tijdens de Monterey Car Week. Een goed moment om te peilen of de bubbel op barsten staat. Wel, dat is bij deze veilingen nog niet aan de orde.

Deze McLaren F1 (kwam al eens voorbij in DIT artikel) is daar een goed voorbeeld van. Het was de eerste F1 die naar de Verenigde Staten kwam en gisteren werd het Britse icoon geveild tijdens een veiling van Bonhams. De F1 werd aangeboden door de eerste eigenaar en was in een uitmuntende staat. De laatste servicebeurt werd in juli van dit jaar gedaan.

Na een bezit van 22 jaar kan de voormalige eigenaar genieten van een prima rendement. De auto leverde namelijk 14,2 miljoen dollar op. Dat is vijf miljoen dollar meer dan verwacht. Inclusief veilingkosten heeft de kersverse eigenaar 15,6 miljoen dollar betaald voor de F1. Omgerekend is dat 13,3 miljoen euro.

Van de McLaren F1 zijn 64 exemplaren voor de straat gemaakt. Slechts zeven F1’s werden gebouwd aan de hand van Amerikaanse regelgeving. De auto heeft een stand van 9.600 mijl (15.449 kilometer). De meeste kilometers werden gemaakt in 1996. Toen haalde de eigenaar zijn F1 op in Woking. Vervolgens trok hij door Europa met de supercar.

Fotocredit: Bonhams22 reacties

leuk rendement! dat kan heel veel slechter!
Suggestieve titel… De auto leverde “slechts” USD 14,2mio op voor de verkoper. De rest wat de koper betaalde waren dus kosten.
@klaasjevaak: het is maar wat je bedoeld met kosten. Bedoel je wat je ervoor betaald hebt of wat je ervoor krijgt. Doorgaans word het hooste bedrag genoemd omdat dat de totale kosten zijn van de auto. M.a.w. dat is die auto dus waard. De eigenaar kreeg “maar 14.xm” maar er is nog meer geld verdiend aan die auto.
Was deze niet van elon musk?..
@sanderm3: nee, die heeft m niet opgehaald in Woking maar die werd voor z’n deur afgeleverd in de US
@basvspr: ja precies. Ik dacht alleen dus dat hij de 1e was. Was toevallig ook in deze kleur zover ik me kan heugen. Weer wat geleerd.
Het blijft een mooie auto om te zien, maar wat een geld zeg
Man ik weet nog dat je per paar kon kopen op mobile.de voor onder een miljoen. Geweldige auto .
Wat zijn eigenlijk jaarlijks zo de kosten van dit beestje? Als je het puur als investering ziet moet je daar ook rekening mee houden.
@pomoek: de kosten vallen best wel mee (het is geen motorjacht), helemaal als je het vergelijkt met het hoge rendement.
@simppa: waar baseer je dat op? Als ik dit filmpje moet geloven is het best prijzig; https://m.youtube.com/watch?v=EsKDGdcb6BQ
@pomoek: de kosten zijn niet bepaald laag; https://m.youtube.com/watch?v=EsKDGdcb6BQ
Jay Leno heeft een keer een vlog gemaakt waarbij er onderhoud aan de motor werd gedaan. Verder heb ik ooit eens een verhaal gelezen dat Ben Pon er geen een hoefde omdat een ruitenwisser al $1500,– zou kosten.
@sportevo: was het een gouden ruirenwisser?
@lekkerlinksrijden: je zou het bijna verwachten. Overigens was mijn reactie bedoeld op de post van @pomoek
@sportevo: wat dacht je van nieuwe banden? Ze huren een heel circuit af om ze af te stellen; https://m.youtube.com/watch?v=EsKDGdcb6BQ
Zolang er steeds meer rijken bijkomen dan wordt die bubbel alleen maar groter. En dat gaat nog wel een tijdje door.
@simppa: zo simpel is het niet. Als er hogere rendementen met andere investeringen te rapen vallen, dan gebeurt dit zeker wel.
Als de economieën in enkele groeilanden sterk aantrekken, en vb alle olie en gas onder de noordpool gewonnen wordt, dan zal er meer investering in die economieën worden gedaan.
En is er minder nood om slapend geld van inflatie te behoeden door het in zeldzame auto’s te investeren
Iets beter rendement dan de 0,1% spaarrente op mijn ING spaarrekening.. :)
@autoriteit: en dat geldt dan alleen nog voor de eerste miljoen, op de rest krijg je niets
Ik denk dat ik maar eens een veilinghuis ga beginnen…
Meeste kilometers zijn in 1996 gemaakt toen hij hem ophaalde in Woking en er mee door Europa reisde! Damn, dat moet me een roadtrip geweest zijn!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).