Deze Mercedes gaat niemand missen

Auteur: , 22 Reacties

De Duitsers gooien het over een andere boeg.

Deze Mercedes gaat niemand missen

De B-klasse is er in diverse varianten. In combinatie met verbrandingsmotoren, maar ook een variant zonder een verbrandingsmotor. Juist die laatste variant zit Mercedes niet lekker. De Duitsers zijn zelfs zo klaar met het model dat de B-Klasse Electric Drive exit moet.

De elektrische B, ook bekend onder de naam B-Klasse Sports Tourer B 250 e, is momenteel nog in productie. In het derde kwartaal van dit jaar trekt Mercedes echter de stekker (ha) uit het model, zegt Rob Moran van Mercedes Amerika tegenover Autonews.

Mercedes gaat zich focussen op het nieuwe EQ-label. Onder dit submerk lanceert de autofabrikant nieuwe elektrische modellen. De elektrische B-klasse was nooit echt een succes. In de Verenigde Staten wordt het model sinds december 2013 verkocht. In die bijna vier jaar zijn slechts 3.651 elektrische B-klasses aan de man gebracht.

Anno 2017 zijn de specs dan ook niet goed genoeg in vergelijking met de concurrentie. De B-Klasse Electric Drive schopt 180 pk uit een elektromotor en sprint in 7,9 seconden naar de honderd. De hatchback heeft een actieradius van slechts 200 kilometer en het duurt 2,4 uur om de batterij 80 procent te laden. Die tegenvallende waarden komen met een flink prijskaartje. De elektrische B-klasse is er bij ons vanaf 42.881 euro.22 reacties

Heb er in totaal slechts 1 in NL gezien. In Amstelveen, bijna altijd tesamen met een Toyota Sienna.

Maar als ik zo die specs van dat ding lees: dat is wel heel erg weinig waar voor je enorme bak geld… Geen wonder dat t faalde
DIt soort wagens (omgekatte brandstof wagens) zijn toch een beetje proefkonijnen om ervaring op te doen met electrische wagens met een echt publiek. Maar echt interessant worden de wagens pas als ze helemaal vanaf het begin ontworpen worden als electrisch.
@mashell: daarom is de i3 een stuk interessanter, maar die heeft dan weer slechts 2 zitplaatsen achterin.

Naast de ioniq en e-golf was dit volgens mij de enige 5persoons full electric auto.
@escort77: De Nissan Leaf is ook een 5-persoons auto in die klasse.
Ik rij er dagelijks 1 voor mijn werk. Fijne auto en perfect voor veel korte stukjes zoals ik doe.
Voor de 1e keer dat je eens een dag wat verder moet is de actieradius gauw te weinig en met een rijstijl waar ik niet over wil praten haalde ik eens 179km.
@turboboy: ik zal je eerlijk zeggen: ik wist niet eens van het bestaan af van deze auto. Weet je toevallig hoeveel erin Nederland rond rijden?
@pomoek: ik heb geen idee maar als je weet waarop je moet letten zie je ze nog wel eens rijden hoor.
Onder de achterbumper zit iets naar binnen een kunststof deel waarachter de accu zit.
Hier in de Hoeksche Waard waar ik hem gebruik rijden er nog 2 rond plus 1 als uitleen van de dealer.
Dat zijn wel hele waardeloze specs. En dan met name die actieradius en oplaadtijd. Want het vermogen en acceleratie is natuurlijk genoeg.
@lekbak: wat nu? Je eigen merk afvallen?? 😂
@406_v6: ik ben meer van de echte Mercedessen. De C, E en S klasse dus. Sufs, handtasjes en bejaardenmobielen hoef ik niet persee.

*kijkt achterom naar zijn w169 A-170 en word spontaan verdrietig*
De enige B die ik mis is B100
@jamesbond007: Hier B één nul nul
@jamesbond007: drommels, drommels, drommels!
@str8six: ik heb ook áltijd pech!
@jamesbond007: dit soort reacties zijn topreaguurselwaardig +1
Lelijke stinkbak, echt een knudde mobiel. Sparen sparen
@wildbeest: Een stinkbak? Het ding is elektrisch…
@viezefreddyw: daarom. Die gozer moet waarschijnlijk direct denken aan verrotte broccoli en bedorven wortelsap waar de dreadlocks van de ongewassen hippie bestuurder mee gekleurd zijn.

Ofzo…
@lekbak: Je bedoelt Jesse Klaver?
@viezefreddyw: zn naam schreeuwt al groen links, klaver.
Een XC90 T8, V60 D6, Golf GTE, Passat GTE, Outlander PHEV mist ook niemand….

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).