Officieel: Mercedes Generation EQ zet jou onder stroom

Auteur: , 16 Reacties

EQ is het nieuwe IQ.

We wisten al dat Mercedes de beurs zou galvaniseren met een elektrische SUV. En voilà, dit is ‘m dan: ontmoet de Generation EQ. Of eigenlijk moeten we zeggen ontmoet Generation EQ zonder ‘de’ ervoor, want dit is slechts de eerste van vele modellen die Mercedes onder dit label gaat maken. Je zou kunnen zeggen dat de SUV die in Parijs staat de eerste der mohikanen is. EQ staat volgens Mercedes in dit geval voor ‘Electric Intelligence’.

Met ‘Generation EQ’ wil Mercedes laten zien dat de elektrische auto nu totaal klaar is voor de massa. Connected, Autonomous, Shared en Electric, dat zijn volgens Mercedes de juiste kernwoorden voor de auto van de toekomst. Net als bij BMW’s i-modellen en Volkswagen nieuwe I.D.-project moet het exterieurdesign inclusief kenmerkende ‘Black Panel’-grille er geen twijfel over laten bestaan dat we hier te maken hebben met een nieuwe generatie auto’s. Op zich is dat een interessante keuze, want waarom zouden we met een elektromotor onder de kap opeens ook andere looks willen zien van een auto?

Enfin, twee elektromotoren waarvan het systeemvermogen dankzij schakelbare accucomponenten tot 300 kW kan worden verhoogd dragen zorg voor voldoende power. Desalniettemin moet de actieradius van 500 kilometer mensen die lijden aan range-anxiety gerust stellen. Van Utrecht naar Parijs rijden om auto’s te bekijken zonder ergens onderweg vast te komen staan op een viezige ‘Aire’ naast de snelweg op zoek naar een stopcontact is daarmee geen enkel probleem.

Ondanks de elektromotor moeten de Mercedes van de toekomst natuurlijk wel vasthouden aan de oude merkwaarden. Net als Volkswagen kiest Mercedes er desalniettemin voor om het interieur helemaal anders te doen als we voorheen gewend waren. Veel glas, dunne stoelen en hippe touchdisplays zonder fysieke knoppen zorgen hier voor de betere Demolition Man-vibe.16 reacties

Een jaar lang je auto voltanken met korting Bepaal zelf wat je betaalt!.
Mooi concept, alleen hoeft het uitelijk van mij niet zon ontzettend sci fi te zijn. Doe maar normaal, is een mercedes bijzonder genoeg
@gitaarknul: Valt wel mee toch? Als ik bekijk wat er allemaal aan concepts voorbij komt deze ochtend is deze Mercedes erg geslaagd. “grille/neus” en dashboard zullen in de toekomst waarschijnlijk overal deze kant op gaan. Mooie toekomstblik bij MB dus. Én als de GLE met dit als voorbeeld zijn dakkapelletje verliest lijkt het me dat een mooie ontwikkeling.
@eklasse: en toch vind ik dat jammer, straalt toch minder klasse vanaf vind ik. Iets wat mercedes toch wel apart zet van de andere premiums op een manier
@gitaarknul: vind het design zó nietszeggend. Als dat “neusschot” een display zou zijn, zou je er zo een ander merk op kunnen projecteren (met eigen grill en logo design) zonder dat het iemand opvalt.
EQ is het nieuwe IQ, volgens mij was de ontwerper wat IQ verloren…
Velgen lijken op koperwindingen in elektromotor…
Wat een lelijk hok met een afschuwelijke grille
als ze al die lampjes er af slopen zou ’t nog wat kunnen worden.
Al die blauwe lampjes weg en de range wordt weer ietsje beter.
Owjee, die ledjes in de pedalen.. Tof gevonden, zeker dat Plus en Min, maar binnen no time gaat dit idee z’n weg vinden naar ‘getjoende’ Golfjes..
Dat wordt weer lachen.
Gemiste kans …. Verminkt tot op het bot …
Ben benieuwd hoe die in de praktijk eruit ziet en of de range gehaald wordt. Verder veel smartphone gimmicks.
Wanneer komt ie?
Als het productiemodel er nu wat minder futuristisch uit ziet komt het helemaal goed.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).