Deze Mini is een voorproefje op wat komen gaat

Auteur: , 16 Reacties

Wat je ziet is een oude Mini. De vernieuwing speelt zich op technisch gebied af.

In New York heeft MINI een klassiek model meegenomen. Niet omdat het ding er zo leuk uitziet, maar om te laten zien dat ze klaar zijn voor de overstap naar elektrisch. Het betreft namelijk een volledige elektrische Mini.

Het concept is een voorbode op een uiteindelijke productieversie van de hatchback die we volgend jaar gaan zien. De oude koets is een metafoor naar vroeger. Helaas heeft MINI geen plannen om het klassieke model nieuw leven in te blazen met een elektrische variant. Het blijft dan ook bij het gepresenteerde concept in New York.

By contrast, the classic Mini Electric presented in New York will remain unique. A late and carefully restored example of the classic Mini Cooper serves as the basis for this special vehicle. The exterior red paint is complemented by a contrast white roof and characteristic bonnet strip, with the yellow MINI Electric logo in the brand emblem and on the wheel hubs.

Het merk heeft niet bekendgemaakt welke aandrijflijn is gebruikt voor het concept. Voorlopig is de Cooper S E Countryman ALL4 de enige MINI die je met een stekker kunt krijgen.16 reacties

Ondernemers hebben nooit autopech toch. of wel!?.
Men neemt een oud model en verzint er een verhaal bij over een elektrische auto en klaar is Mini. Marketing voor luie mensen.
@berlinetta: Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan?
@berlinetta: Ze hebben daar maar een mini marketing team.
Ik kan dit wel waarderen. Er is sowieso een groeiende groep die classics ombouwt naar electrisch. Zolang dat met in massa geproduceerde modellen is vind ik dat geweldig. Verduurzaming hoeft niet alleen via Tesla’s e.d. te gaan. Hiermee blijven de wegen (en verduurzaamde binnensteden) nog altijd aantrekkelijk!
@tenaci: alleen die droeftoeters bij die steden met milieuzones hebben oogkleppen: bouwjaar van je klassieker is nog steeds doorslaggevend, ook al rij je elektrisch. Alleen enieg kans in Maastricht, aangezien die geen verwarring willen voor de buitenlanders die daar veel komen. De Nederlanders kunnen het spreekwoordelijke heen-en-weer krijgen
@tenaci: nog nooit zoveel onzin in een resctie gelezen, slaat kant nog wal.
zijn er geen foto’s van het interieur omdat er alleen maar accu’s binnen in zitten?.
Dus binnenkort wordt er een electrische MINI in mooi rood met een wit dat gepresenteerd?
Het lijkt op de eerste foto net alsof er een plas olie onder ligt…
Dat hadden ze best wel kunnen weg-fotosjoppen.
@klojum: tja het blijft een Engelse auto…
Zou de fotograaf weten dat zijn camera licht lekt?
@gulli: rare plek ja, dacht ff dat het m’n scherm was. Lijkt wel alsof dezelfde bewerking over alle foto’s is getrokken?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).