Monsterlijke buggy’s binnenkort bij Red Bull’s Rallycross

Auteur: , 3 Reacties

Armen en benen binnenboord, a.u.b.

Deze monsterlijke buggy's zien we binnenkort in Rallycross

Wie nog altijd niet bekend is met het fenomeen genaamd Rallycross, zal zich daar snel eens in willen verdiepen. De sport wordt getekend door bloedstollende actie, razendsnelle auto’s en bakken vol met crashes. De sport begint inmiddels goed te vlotten, want Red Bull’s Global Rallcross (GRC) gaat voor volgend jaar uitbreiden.

Dit betekent dat we naast de 600 pk sterke Supercars en zogenaamde Lites een nieuwe klasse gaan zien. Red Bull heeft namelijk een meerjarige deal gesloten met Polaris, o.a. bekend van hun driewieler, waardoor ze een speciale klasse gaan maken voor de compacte buggy’s. De serie, waarin enkel en alleen Polaris RZR’s zullen deelnemen, is de derde categorie onder de mantel van het GRC en zal fungeren als een extra opstapklasse richting het ultieme doel: racen in een van deze bolides.

Een duo als Polaris en Red Bull stond ergens al in de sterren geschreven, maar dat het nu ook werkelijkheid wordt is het een mooie stap voor de sport. Matt Boone, manager van Polaris en GENERAL had er het volgende over te zeggen:

“This partnership brings together two thrill-seeking brands synonymous with blazing their own trails. The side-by-side competition is the perfect opportunity to showcase a vehicle that is built for power and precision, and will add a new adrenaline-pumping experience for Red Bull GRC fans.”

Hoewel zijn woorden ongetwijfeld enige vorm van waarheid bevatten, kunnen we over de kracht en precisie van de voor Rallycross gebouwde Polaris RZR nog weinig zeggen. De fabrikant zal pas begin volgend jaar met exacte specificaties komen.3 reacties

Als je ziet wat zo’n gewone RZR kan hebben zal het ongetwijfeld een sterk ding worden! Jammer dat ze zo reteduur zijn. Helemaal als je hem een beetje volhangt met opties etc. Gaaf spul!
@e34m5touring: In de VS in Moab, Utah gereden met zo’n RZR en het is bizar hoe capabel ze zijn. Je jaag met mega snelheid over hobbels, rij rotsblokken op alsof het niets is etc etc. Kunt er flinke drifts mee maken (4wd uitschakelen natuurlijk).
Je betaal er wel ~$20k voor en je hebt er in NL helaas niets aan. In de VS (mits je in bepaalde staten woon) is zo’n RZR een musthave stukje speelgoed!.
@rudy: We hebben serieus overwogen onze golfkar in te ruilen op zo’n ding. Maar zowel die ouwe als ik passen niet in de kleine. Dus dan zit je automatisch alweer aan de ruime 4 zitter. En dan gaat de meter pas lopen helaas. We wonen deels in South Carolina, midden in de bossen. Daar kan en mag je zo’n ding gewoon goed gebruiken. We hebben besloten om nog even te wachten tot het 2ehands aanbod wat groter wordt, maar er komt er 1. Eens.
Klinkt overigens wel als een hele gave trip! Hebben jullie zo’n ding gehuurd daar? Staat hoog op de lijst om eens te bezoeken, dat MOAB. Wil graag eens mee met zo’n Sandrail!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).