Rallycross-Beetle ‘GRC’: meer power dan Audi RS6 [600+ pk]

Auteur: , 14 Reacties

De huidige Beetle is ten opzichte van zijn voorganger, de New Beetle, behoorlijk opgeknapt. U vindt hem nog steeds te tam? Dan is dit Rallycross-beest wellicht meer van uw gading: een scheurijzer met AWD, meer dan 560 pk's en een schreeuwerige livery.

Volkswagen heeft grootse plannen met de Beetle: niet alleen komt er een crossover, waarvan de Dune Beetle een preview is, ook gaat het vanaf deze zomer met het moderne icoomn in de VS autosport bedrijven. Om de Ammi’s hiervoor warm te maken lanceren ze deze vingeroefening op de Chicago Auto Show, die vandaag van start gaat.

Om tot de creatie en een team te komen sloot VW een dealtje met Andretti Autosport, dat op zijn eigen site iets openhartiger is dan VW: het belooft ‘more than 600 horsepower from its turbocharged and direct-injection EA888 TSI® engine‘. Dat wordt dus 300+ pk per liter uit een vierpitter.

Er zullen dit seizoen twee auto’s worden ingezet, bestuurd door de grote namen Tanner Foust (die ook Top Gear USA doet) en Scott Speed. Nu doen ze dit overigens nog met omgebouwde Polo’s, maar gedurende het seizoen wordt er geswitcht naar de Beetle.

Bovenstaande is een behoorlijk Amerikaanse aangelegenheid, maar VW kan momenteel wel een duwtje in de rug gebruiken daar. Move over, Beetle RSi, er is een leipere Kever in aantocht..

Wist je trouwens dat de oude Kever ook kon rallycrossen? HIER het bewijs.14 reacties

De laatste brandstofpas van 3.500 euro wordt nu geveild Bepaal zelf wat je betaalt!.
Wat een vleugel :o
560pk uit welk blok?
@baasbas: Uit ‘een TSI’, aldus VW. Daar moeten we het mee doen. Maar een 2.0 kan je best tot 560 pk opblazen natuurlijk.
@sir_smokalot: “… GRC Beetle. This all-wheel-drive rallycross car is the ultimate expression of the third-generation Beetle and will feature more than 600 horsepower from its turbocharged and direct-injection EA888 TSI® engine.”, volgens “Andretti Autosport”.
@stephanotis: Thanks, was alweer met het volgende project doorgegaan. Dat wordt dus een 1.8 of een 2.0, gok het laatste. Is toegevoegd!
@baasbas: BlueMotion ????
Ik hoop dat ze bij Andretti Autosport de tegenwoordigheid van geest hebben om er tegen die tijd een rond linker achterwiel onder te monteren.
@ridder te voet: ha! Het is dat je het zegt.. ziet er inderdaad wel misvormt uit ja
die ‘billy’ achterop maakt het er ook niet echt mooier op.
Maartoch, leuk ding. Misschien een idee voor een nieuwe Herbie :)
@Simpson: eerder een “benno” .. “billy” is iets te overdreven
@gieltj: Hoe moet ik dat nou weten, ik kom er alleen voor de gehaktballetjes :)
Die lijkt met z’n taartschep minder op een porsche dan een gewone kever.

Lelijk misbaksel overigens.
Is dit de Tanner Foust van TopGear-USA?
..bestuurd door de grote namen Tanner Foust (die ook Top Gear USA doet) en Scott Speed


Nee, ik denk het niet.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).