Deze occasion nam drie keer deel aan de 24u van Le Mans

Auteur: , 26 Reacties

Een unieke racebak met wat ervaring. En nu is hij te koop. Wie biedt?

Voordat wellicht een collecteur ermee aan de haal gaat en de Le Mans-racer verstopt in een donkere garage zonder daglicht, kunnen wij nog genieten van de pics van deze Saleen S7R GT1. Dit monster staat te koop in het Britse Warrington en heeft aardig wat succesen op zijn naam staan.

De Amerikaan nam in 2001 voor het eerst deel aan de 24 uur van Le Mans en wist op de 23ste plek van het algemene klassement te eindigen. Genoeg reden voor Saleen om het een jaar later nog een keer te proberen en opnieuw eindigde de raceauto op plekje nummer 23. In 2003 nam het witte monster voor de derde maal deel aan de race der races en veroverde de 28ste plaats.

Op de spoiler, velgen en wat kleine details na oogt de S7 als een cleane straatauto. De auto passeerde de finishlijn voor het laatst in 2005 tijdens een FIA GT Series kampioenschap om vervolgens met pensioen te gaan. Het interieur voldoet dan ook niet meer aan de richtlijnen van de FIA anno 2015 om deel te nemen aan eventuele amateur races.

Voor de verkoop zijn de racestickers verwijderd en is de 7 liter grote V8 zo goed als compleet gereviseerd. Wie overweg denkt te kunnen met 610 pk gekoppeld aan een handbak mag HIER zijn bod uitbrengen. Te beginnen bij 425.000 Britse ponden. -Slik.26 reacties

Wat blijft een Saleen S7 toch een enorm geile bak zeg! Pr0n op wielen!
@toyotafortuner: Amen! Echt bruut en geen rare hybride gedoe. Old school!
Wat een enorme successen…
@dutchdriftking: De Saleen was de eerste (straat)productieauto die de 400km/u wist te halen. Beste en succesje toch ?
@clarkson: Op de straat was het zeker een gave innovatieve wagen, maar de le-mans succes sen vallen toch een beetje tegen.
@dutchdriftking: ik vind 23e in het algemeen klassement zeker niet slecht..
@kapitein187:
The man has a point. Deze Saleen eindigde in 2001 bijvoorbeeld meer dan 100 ronden achter de eerste GT, 175 versus 283 ronden. En die eerste GT was dan nog een 911 GT3-RS (6de algemeen) die in een klasse lager reed (GT versus GTS)…
Lijkt wel een vis met al die kieuwen zeg
@w115: ja……
Bijzondere auto. Eigenlijk een van de meest vooruitstrevende supercars uit Amerika. Het design bande S7 is dusdanig dat de auto meer downforce genereert dan het gewicht: theoretisch moet deze S7 dus ondersteboven in een tunnel kunnen rijden, mits je hard genoeg rijdt, uiteraard. Met vleugels zal dat nog beter zijn.

Saleen had mede door de S7 een groot aandeel in het ontwikkelen van de Ford GT.

Toch jammer dat we in Europa ons meer concentreren op de traditionele merken (Porsche, Ferrari, Lamborghini, McLaren). Terwijl de Amerikanen ook veel leuk trackday en racespul hebben als Saleen, Shelby American, Panoz, Devon en Mosler.
@gtwillem: hebben ze jou al wel is gevraagd stukjes te gaan schrijven voor op de site, want wat is het toch lekker om jou stukjes te lezen in de comments geen domme discussie of iets gewoon uitleg, verduidelijking of info die iets toevoegt aan het artikel echt super!
@rickvandeven: @gtwillem ik sluit me hier volledig bij aan. Leer steeds weer nieuwe dingen van je!
@rickvandeven: Dan valt er niets meer te discussiëren. Dood voor autoblog;).
@gtwillem: eens! Heren van AB lezen jullie mee? ;)
@gtwillem: Mooie Britse supercar design met een dikke Amerikaanse V8. Het resultaat van een mooie samenwerking tussen twee normaal gesproken tegenstanders.
@bassx: de S7 is in de UK ontworpen, maar wel in opdracht an Steve Saleen.

De Ford GT is zo mogelijk een nog groter allergaartje: motor mede door SVT en Roush aangepast, velgen van het Duitse BBS, stuurinrichting een Aston Martin Vanquish, onderstel mede ontwikkeld door Lotus, Duitse remmen, Engelse transmissie, chassis met behulp van Saleen: het lijstje gaat maar door ;-).
Heb liever dit dan Ferrari’s en Lambo’s
ik vind hier dus helemaal niks aan.
Tja, wat ik lees heeft het vrij matige race successen behaald, mag je er niet mee racen en is het ding niet road legal. Dus, tja, leuk hoor.
Drie keer Le Mans gereden, wat zal die stoel naar pis stinken zeg… 😝
Beest van een wagen!
Midnight club: LA
Sinds deze auto gebruikt werd in een clip van 50 Cent kan ik alleen nog maar daaraan denken bij deze auto. Desalniettemin was het inderdaad een heel goede auto in z’n tijd. Ongelofelijk hoge topsnelheid en dankzij de vlakke bodemplaat ook nog goed in de bochten.
Vind de auto niet bijster mooi of bijzonder. Doet me denken aan een mclaren f1 gekruisd met die vw12
Wat n geil ding ik wordt r al hitsig van geweldig
American dream supercar😍😍

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).