Hier staan de laatste onverkochte Marussia’s weg te rotten

Auteur: , 21 Reacties

Iemand een stofdoekje?

Marussia stofnest

Waar je naar kijkt zijn drie overgebleven B1’tjes van het Russische merk. Marussia, dat in 2014 officieel deaud werd verklaard, is nooit geworden wat het wilde worden. In plaats van bekend te staan als lichtgewicht sportwagenbouwer doet de merknaam je denken aan een mislukte Russische poging om de automarkt te veroveren.

Hoe populair de auto’s waren in games als Need for Speed, zo niet-gewild waren ze in het echt leven. De autofabrikant was van plan 2.999 exemplaren te bouwen van de auto, maar of het ooit zover gekomen is? Van de modernere B2 (niet deze) werden slechts 500 stuks gemaakt. Opvallend genoeg wisten de Russen van dit model wel alle units te verkopen.

Terug naar de drie verstofte B1-exemplaren. Naar verluidt waren de modellen in het midden van het faillissementsproces en zijn ze nooit verder gekomen dan een showroombezoek in Moskou. Een likje verf in combinatie met wat liefde en de sportwagens kunnen er weer tegenaan. De exacte locatie van dit stofnest is onbekend maar voor de reaguurder met Spaanse skills: maak ons los.

Marussia B121 reacties

500? waarom zien we die nooit dan? Terwijl het internet wel vol staat met P1’s, Veyron’s en LaFerrari’s waar er ongeveer net zo veel van zijn. Ik gok dat er nog geen 10 gemaakt zijn eigenlijk.
Hier een reaguurder met Spaanse skills. Er staat nergens waar deze auto’s staan. Enkel, zoals jullie artikel ook al aangeeft, dat ze niet verder zijn gekomen dan een showroombezoek in Moskou.
Wat zonde..
‘B2 (niet deze)’: proestte een hele dikke rochel op mijn scherm…
@gtwillem: “stommeling, uilskuiken, frikadel, bal gehakt!”
@mars: ‘Hey baas…!’
@gtwillem: wat zeggie?
@mars: drommels drommels en nog een drommels!!
Moscow, Tverskaya Street 17. Dit was hun eerste eigen showroom als ik het goed begrijp.
@clarkson: Ik zit trouwens even door die straten daar te streetviewen. Ik dacht dat er alleen maar oude barrels rondreden in rusland. Niet normaal hoe veel dure wagens er rijden daar! Vol met nieuwe rr sports en cayennes.
@clarkson: Veel mensen zijn hier arm, maar de inkomensverschillen zijn gelukkig ook gezond groot.

@clarkson: er wonen 1 miljoen miljonairs in Moscow city….Dat verklaart de streetview beelden…. gewone versies kennen ze daar niet.. Dit was tot voor 2 jaar geleden AMG grootste markt..
Van auto in de showroom, naar auto tussen het bladgroen!
@volvologisch: Van nieuw en mooi, naar rotten in een kooi.
@volvologisch: van een mooie toekomst in het vizier, naar niemand een plezier.
hmmm, niet mijn auto, maar zo`n plaatje doet toch altijd pijn.
@dutchdriftking: Als ’t jouw auto was had je hem wel met meer liefde behandeld denk ik.
Geef er dan maar eentje aan mij.
@jeppie: idd
Ziet er niet eens zo slecht uit

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).