Deze Porsche-dealer nam een jonge rijkaard niet serieus

Auteur: , 102 Reacties

"Moet je dat ventje zien".

Deze Porsche-dealer nam een jonge rijkaard niet serieus

Porsche South Bay in Los Angeles heeft een beschadigde reputatie opgelopen. Medewerkers van de dealer namen een geïnteresseerde niet serieus. De jongeman deelde zijn ervaring op Facebook en het verhaal werd wereldwijd gedeeld door media.

Cody James is een 22-jarige ondernemer die zijn vermogen vergaarde met programmeren. Ook harkte hij de nodige cash binnen door een accessoire te ontwikkelen voor de iPhone 7. James staat in de Forbes ’30 Under 30′-lijst. Dit is een lijst met 600 (rijke) ondernemers jonger dan 30 jaar die volgens Forbes game changers zijn in hun vak.

Met zijn zuurverdiende knaken was Cody zoekende naar een toffe auto, met een lichte voorkeur voor de Lamborghini Huracán. Hij had nog nooit gereden in een Porsche, maar zijn vrienden hebben GT3 RS’en, 911 Turbo’s en twee van zijn vrienden rijden in een 918 Spyder. Dit maakte Cody nieuwsgierig naar het merk. Hij was toevallig in de buurt van Porsche South Bay en besloot een kijkje te nemen.

Eenmaal binnen merkte Cody dat de medewerkers druk waren met andere klanten/geïnteresseerden. Hij besloot naar een aantal GT3’s te lopen. Hij was geïnteresseerd in een 911 GT3 of GT3 RS (rijtest) en hoopte bij de dealer wat meer informatie te krijgen over de modellen. Een manager kwam naar Cody toe en vroeg of hij al was geholpen. Nee, antwoordde de 22-jarige. De manager verwees hem naar drie verkoopmedewerkers die beschikbaar waren. Eén van de medewerkers stapte op Cody af. Cody legde uit dat hij geïnteresseerd was in een GT3 RS en dat hij recent zijn Nissan GT-R (aankoopadvies) had verkocht. De medewerkster legde vervolgens uit dat ze vaker ‘dromers’ op bezoek krijgen en dat ze geen joyrides waarderen. De verbaasde Cody legde vervolgens uit dat hij enkel geïnteresseerd was in informatie en geen behoefte had aan een proefrit.

De vrouw ging vervolgens een manager halen. De manager haalde er vervolgens een andere medewerker bij. Deze vroeg Cody of hij een proefrit wilde maken. Cody zei enkel informatie te willen. Toen vroeg de verkoper of hij misschien een proefrit in een 911 Turbo S wou maken. Nee, antwoordde Cody opnieuw. Hij zei enkel geïnteresseerd te zijn in een GT3 (RS). De medewerker stond erop dat de 22-jarige een proefrit moest maken met de Turbo S. Uiteindelijk ging Cody mee in de ongemakkelijke situatie.

Bij terugkomst gaf hij aan écht niet geïnteresseerd te zijn in een Turbo S. Tijdens het gesprek merkte hij op dat de medewerker een foto van hem op zijn smartphone had. Toen bleek dat de medewerker hem op Google had opgezocht. Waarom, vroeg Cody zich af. Toen gaf de medewerker uitleg. Hij zei dat de medewerkers niet konden geloven dat een 22-jarige serieus voor een GT3 RS zou komen kijken. Ondertussen hadden de medewerkers onderling berichten naar elkaar gestuurd over de jongeman. Hij zei Cody wel serieus te nemen om zijn medewerkers het nakijken te geven.

Met een naar gevoel zei Cody niet meer geïnteresseerd te zijn. Twee uur na zijn bezoek deelde hij het verhaal dus op Facebook. Of die GT3 RS er ooit gaat komen? Onderstaande berichtje doet vermoeden van niet.

Deze Porsche-dealer nam een jonge rijkaard niet serieus102 reacties

Ik kan me voorstellen hoe het is.. heb min of meer hetzelfde meegemaakt toen ik ging kijken bij jetcars
@deuxmillecinqcentetcinq: Ik heb ruim 10 jaar geleden het zelfde gehad toen ik bij de Ford dealer Keern in Hoorn naar binnen liep omdat ik interesse had in de (toen gloednieuwe) Ford Kuga in dikke diesel uitvoering. Werd eerst kneiterhard genegeerd en daarna 2x afgepoeierd. Na 30m en in aanzicht van alle potentiele klanten die na mij binnengekomen waren, heb ik de manager daar en publiekelijk op aangesproken en ben uiteraard weggegaan.
@dawwg: Als het zelfs al bij een Ford dealer aan de gang is… Dan is het treurig gesteld.
@viezefreddyw: dan heb je best een probleem inderdaad, kun je hoogstens nog een intertoys proberen
@viezefreddyw: het einde is in zicht… Voor je het weet verkoopt Dacia geen auto’s meer aan speculanten.
@dawwg: Geen wonder dat hij failliet is..
@dawwg: mijn broertje heeft toevallig hetzelfde meegemaakt bij de Ford dealer in Alkmaar. Die wilde met zijn 20 jaar een Focus RS MK3 kopen en werd ook allesbehalve serieus genomen. De Focus RS is er, alleen niet gekocht in Alkmaar. Inmiddels is de dealer op het Keern ook verdwenen maar dat weet jij zelf ook wel.
@deuxmillecinqcentetcinq: Ik ging ook eens naar JetCars, bleek ik niet naïef genoeg om geholpen te worden.
@2505: ik durf daar niet heen te gaan, ben bang daar Serieus Genomen Te Worden..
@fiero: Volgens mij zit je op de verkeerde site; hier wordt niemand Serieus Genomen :)
@dawwg: hier neem ik niemand serieus. Ben je op zoek naar een auto dan wil men je vaak Serieus Nemen..
Ach is dit iets nieuws dan? Gebeurd bij het merendeel van de dealers want idd er komen genoeg gasten om alleen maar ff te trappen.

Dat soort dealers lekker boycotten, period. Al vaak genoeg mee gemaakt.
@Visje66: Precies. Ik ben veertiger en als ik bij een luxe dealer kom waar ik nog nooit iets gekocht heb wordt er ook binnen vijf minuten beetje achteloos gepolst wat voor werk ik eigenlijk doe. Beetje doorzichtig aan de ene kant, maar toch ook wel begrijpelijk.
Ik moest, toen ik net m’n rijbewijs had (18j), die ouwe z’n XJS naar Munsterhuis brengen voor onderhoud. Loop ik binnen om de sleutel af te geven, of ik niet bij Renault moest zijn werd er gevraagd… Toen ik vroeg of die ook Jaguars deden was het ineens, oh sorry meneer… Doei.
@e34m5touring: M’n pa heeft die auto destijds gekocht bij een BMW dealer, zoontje van de eigenaar was daar ‘head of sales’. Liet die ouwe rustig een goed half uur lopen, nog geen gedag gezegd. Toen durfde een, toen nog, junior verkoper het wel aan en liep op em af. Stond hem netjes te woord en verkocht 2 E39 528’s Touring (voor de zaak) en een Jag XJ-SC. Toen moest die slimmerd zich er ineens ook mee bemoeien.
@e34m5touring: Ik had het enkele jaren geleden toen ik nog een 330i had. Sinds ik een //M heb doe ik niet eens meer de moeite en kies ik voor een M-specialist. Gezelligere sfeer, geen bekrompen gedoe en ook erg belangrijk: transparantie.
@RubenPriest: welke specialist is dat Ruben? Out of curiosity.. :-)
@RubenPriest: Wij zijn naar Ekris gegaan daarna. Altijd goeie ervaringen gehad. Ook de Touring daar in onderhoud gedaan.
@e34m5touring: Goed verhaal zeg. Wel lekker kort.
@Donstil: Ik hou van to the point.
Altijd leuk, een verkopende partij die de kopende partij niet serieus neemt.

Komt goed uit, ik neem de verkopende partij vrijwel nooit serieus. De kennis van die mensen tegenwoordig is om te janken.
@viezefreddyw: het leukste is als je er snel achter komt dat je met jou “hobby-auto-kennis” meet weet dan de gemiddelde verkoper. Maakt het gesprek vaak leuk. Is mijn ervaring althans :)
Frank rijkaard?
@alcantara: Hou het maar bij het reguliere sarcasme…..
@alcantara: my bad… reageerde op de verkeerde ;)
Ergens begrijp je het een klein beetje als je zijn foto ziet.
https://www.forbes.com/profile/cody-james/
Hij lijkt op die gozer van ‘gingers do have souls’.
@e550: Ziet er gewoon uit als een. Programmeur uit de valley toch :)
@e550:
Don’t judge the book by it’s…
@e550: en is dat dan een reden om hem het gevoel te geven dat hij waardeloos is? Ik vermoed dat die gast meer verdient op een uur dan die verkopers op een maand tijd. Respect voor iedereen, je laat ze eerst uitspreken en dan kan je verder zien wat er gebeurt.

Ik bij een BMW dealer in hasselt iets gelijkaardigs meegemaakt, ik ging kijken voor een 640d grancoupe en werd verwezen naar een 218d met 7 zitplaatsen.
Belachelijk gewoon, die moet toch niet denken dat ik er ooit iets bestel.
@acizane80: een BMW dealer in Hasselt…. ik ken er maar 1, langs “de grote ring” verdieping of 3 hoog…..
@saxoke: dat is hem
’s Nachts in Italië de GT3 RS weg moeten laten slepen door een klapband. De volgende ochtend bij de Porsche Dealer heeft het een uur geduurd om ze te overtuigen dat de auto van ons is.
@larsyboy1997: moet je toch gewoon je boorddocumenten tonen?
Ik denk dat king Cody een beetje arrogant is geworden en er een te groot serieus punt van gemaakt heeft. Cody is natuurlijk nog jong van karakter en heeft nog, ondanks zijn ondernemerschap, weinig levenservaring. Hij had het ook kunnen begrijpen aangezien hij inderdaad nog een snotneus is in de maatschappij en er de humor van kunnen inzien en het ook met wat humor kunnen benaderen.
@venividivici: Tegenwoordig is het hip om je problemen online te delen zodat iedereen het ziet en het voor je deelt en allemaal met je meeleven. Iedereen kent nu Cody en daar is het hem om te doen geweest.
@viezefreddyw: helemaal mee eens. Natuurlijk niet goed te praten, maar het gebeurt nou eenmaal. Wederzijds zou ik zeggen. Ik lees niet veel commentaren van vrouwen op autoblog, maar weet zeker dat vele dames, ook anno 2017 nog, over autoverkopers een boek kunnen schrijven.
@viezefreddyw: Dan heeft Cody naast zijn werk, vermogen en auto’s maar een zielig sociaal leven als hij medeleven op het internet moet vergaren en nodig heeft door online te delen…
@venividivici: Zo werkt het. Social media is groot bereik dus iedereen leest het. Iedereen deelt het. En zo komt het op AB terecht en zo hebben wij het hier over ene 22-jarige Cody waar ik nog nooit van gehoord heb.
@venividivici: Ik begrijp je punt. Om het te delen op sociale media gaat mij ook te ver. Maar eerlijk is eerlijk een snotneus in de maatschappij is het niet. Die jongen heeft meer bereikt dan het overgrote deel wat hier op AB zit.
@simonferrari: Tja, alleen met opgebouwd vermogen ben je niet snotneus af. Met 22 jaar wordt je nou eenmaal in de maatschappij t.o.v. iemand van 35 a 40 jaar gezien als een snotneus die nog veel moet leren. Dat bedoelde ik ermee ;-)
@simonferrari: Hoho… Gaan we schelden
@svenska_aeroplan_ab: Daar doe ik niet aan ;)
@venividivici: hij heeft een gewone review achtergelaten van zijn ervaring zoals veel mensen doen bij bv restaurant. Het verschil hier is dat het om een vermogend iemand gaat en een Porche dealer. Dit is normaal, mijn zaak krijgt continue reviews binnen over de kwaliteit van onze bediening en producten.
@venividivici: Cody is een geniaal mens en geniale mensen hebben het probleem ergens anders, bijvoorbeeld een emotie geheel, of gedeeltelijk te missen, of er minder goed mee om te kunnen gaan.
Dat is een gegeven, niets denigrerends, of zo, maar gewoon waar. Doe je niets aan, is gewoon de natuur.
En Cody mist gewoon een stukje humor en waarschijnlijk een stukje zelreflexie en relativeringsvermogen en daarbij is hij Amerikaan.
@venividivici: groot gelijk heeft hij, tenslotte zijn we allemaal een product van de maatschappij waar we in leven, en je leven op sociale media gooien is daar 1 van tegenwoordig.
Overigens terecht dat ze hem eerst in ‘slechts’ een 911 Turbo S laten rijden.
Ook als geld geen rol speelt dan is het nog ongepast om als broekventje meteen in een GT3 RS te willen rijden en voor de rest je neus op te halen als je zelfs nog nooit een 911 hebt gehad. Leer eerst maar eens rijden en vooral driften in een matiger exemplaar, dat je geld hebt wil niet zeggen dat je als een Verstappen kunt rijden.
@alcantara: Nope. Als hij een 911 GT3 RS wil kopen, mag hij daar gewoon in proefrijden. Daar staan die auto’s voor. Als mijn zus een nieuwe elektronisch bedienbare brombeer wil kopen, moet ze ook kunnen aantonen dat ervaring heeft?
@willeme: Vind ik wel.
Eerst maar eens bewijzen dat ze Pinkeltje aankan voordat ze aan Tarzan begint.
@willeme: nou, volgens mij zijn die demo auto’s van de dealer en zo lang deze hun eigendom zijn bepalen zij wat er mee gebeurt.
@alcantara: Ik had de nissan gehouden en niet een porsche omdat vrienden ‘m ook hebben.
@alcantara: want een Nissan GTR is voor pussies die niet kunnen rijden zeker?
@alcantara: eerst leren driften in een 911 Turbo voordat je mag testrijden met een GT3 RS? Vreemde gedachtengang toch als je t mij vraagt…
Als dat je problemen zijn.. zou ik alleen maar van kunnen genieten.
Als je geen mid-40er bent met arrogante kop word je scheef bekeken bij veel luxemerken. En eenmaal je getekend hebt is het een competitie aarslikkerij om hun eigen vooroordelen uit hun geweten te vegen
Dit gebeurt menig Jan Modaal bij een doorsnee Volkswagen dealer. Zeldzaam arrogant volk wat daar werkt.
@RRRobert: Waar ben je geweest? Tijdje geleden een nieuwe Golf GTD aangeschaft (ben 21) en geen moment is er gezien mijn leeftijd iets in twijfel getrokken. Gewoon netjes en correct benaderd.
@simonferrari: Probeer eens een proefrit in een Golf R te regelen; wedden dat ze zeggen dat ze alleen GTI kunnen regelen (met het excuus dat je anders weken moet wachten op de R omdat ie bij een andere dealert staat) ?
@dawwg: Uiteraard hebben niet alle VW dealers een GTI of R ter beschikking als demo. In mijn geval werd er direct eentje geregeld via de importeur om alsnog een proefrit te kunnen maken. Zou ook mogelijk moeten zijn met een R of GTI lijkt me.
@simonferrari: in België wordt het altijd geregeld via de importeur. weinig garages hebben nog veel demo’s staan.
@saxoke: klopt. Mijn proefrit in een Golf R ging ook via de importeur. Wel ook heel netjes behandeld.
Wel zijn we bij Mercedes heeel slecht behandeld bij een proefrit in een cls. Verkoper keerde om als een blad aan een boom toen we de auto thuis gingen laten zien … toen was het al te laat.
Men moet Porsche South Bay juist dankbaar zijn dat ze een catastrofe hebben voorkomen. Een 22-jarige met een 911 GT3 (RS) daar komen brokken.

Hou het maar lekker bij Lamborghini, knul. Die hebben tenminste nanny safeguards erin verwerkt zitten waardoor je verantwoordelijk met de pk’s op kunt gaan.
@rick-dos:
Nee, bij Porsche doen ze niet aan nanny safeguards, echt niet. Want op een Porsche GT3 zit alleen maar PASM, PSM, PTV Plus, PDK, Rear-Axle Steering, RDK en POSIP. Meer niet!
@rob: maar geen vierwielaandrijving…
Dit gebeurd werkelijk overal! Echt overal! Maar het is ook logisch als zo’n bedrijf al honderden van die jonge gasten binnen heeft gehad die zo’n auto niet kunnen betalen! Ik praat het absoluut niet goed want je moet alsnog super goed filteren en kijken wat een klant wil of wenst!
Met wat gerichte vragen kom je een heel eind dus ik zou als verkoper vooral betere vragen stellen en Google is idd in zo’n geval ook handig. Je kunt zelfs aangegeven dat je graag wat meer achtergrond informatie wil om iemand beter te informeren. Beginnen met de vraag uit welk jaar de GT-R was en hoe lang hij die heeft gehad lijkt me slim en nuttig.
@w0o0dy: Een Porsche verkoper weet toch de ballen van een Nissan, laat staan wat een GT-R is.
@alcantara: de helft van de verkopers komt niet verder dan de brochure…
@alcantara: Ook al heb je de kennis niet van die auto, kun je nog de vraag stellen en die informatie ansich gebruiken. Het zegt altijd iets, zonder alwetend te zijn. Dan ben je een topverkoper.
Nu rennen alle pukkelige nerd naar de Porsche dealer voor de proefrit van hun (prille) leven want niemand die ze weg durft te lachen!
Dagelijkse kost bij verdelers van premium automerken.
Het is natuurlijk ook moeilijk voor dealers van dergelijke automerken. Er lopen daar elke dag wel klaplopers binnen die geen cent hebben maar wel met de dikste autos willen testrijden.
Vriend van mij heeft het juist andersom, is nu 24 maar lijkt 35-40. Toen we jonger(en verveeld) waren heeft hij eens op 1 dag een RS4, een a7 en een X5 gereden. Onverstandig, niet netjes, maar wat een lol… ‘ik moet nog even overleggen met de accountant’
Een jaar of 17-18 geleden wilde een vriend van mij een nieuwe Porsche Boxster kopen. Wij naar Porsche Centrum Leusden, werden toen ook niet serieus genomen. Hij kreeg te horen: die kunt u niet betalen. Vervolgens de Porsche bij Porsche Centrum Gelderland gekocht. Voor de eerste onderhoudsbeurt naar Leusden gegaan, de verkoper van toen aan zijn jasje getrokken en toen gezegd: zie je die Boxster? Dat is mijn Boxster….de verkoper werd roder dan een tomaat.
Ooit een dag langs allerlei dealers gegaan (Mercedes, Porsche, Audi, Saab, BMW). Zijn overal keurig geholpen met folders, proefritten en liters koffie. De meeste dealers behandelen iedereen gewoon netjes. Sterker nog, die zijn er extra alert op omdat alle bevindingen op het Internet gezet worden. Daarbij fungeert de dealer niet alleen als verkooppunt, maar is het ook een stukje ‘beleving’. Dus geef die folders weg, laat iedereen overal inzitten en laat ze een proefrit maken.
Uiteraard een beetje knullig van de verkopers, zeker in California zouden ze ondertussen wel beter moeten weten, toch?

Maar als Cody perse een Porsche wil kan hij ook zijn eer en ego even opzij zetten en de dealer een tweede kans geven. Verongelijkt zitten doen over je aangetaste eer en gedeukte ego schiet je immers ook niks mee op.
@rob: Nee, want dan leert het bedrijf er niets van; put your money where your mouth is. Er zijn vast wel meer Porsche dealers in California dan deze …
@dawwg:
Uiteraard. Ga je naar een ander, die exact hetzelfde verkopen maar dan zonder de knulligheid. Prima. Snap ik.
Maar om nu op Facebook te gaan mijmeren omdat je eer is aangetast, is ook weer zo wat.
Bij ames oud beyerland (sorry voor taalgebruik..) kijken ze je echt niet aan al kom je aan in een peugeot 107. Kom je aan in een audi a5 vliegen ze als een stel wespen om je heen.
(Eigen ervaring)

Zelfde verhaal met die boeren hier in de buurt die geld als water hebben en bij de bmw dealer niet aangekeken worden omdat ze er niet in pak lopen.

Mij vader ging ooit naar de juwelier in zijn werkjas, had ie ook nooit moeten doen.

Niet netjes van de laatste 2 voorbeelden, maar voorkomen is ook beter als genezen.
Lang geleden, mei 1992. Samen met mijn vader naar de vw-audi dealer voor de Audi 80. Vader was toe aan een nieuwe. Als 19 jarige stond ik toen te kwijlen op de Corrado VR6 die mooi gepresenteerd stond op een verhoog.
Spreekt de eigenaar van de zaak me aan met “ja manneke, is een mooi ding hé” Waarop ik ik reageerde met,
Wat kost die? Kom maar mee naar mijn buro, ik zal je eens een prijsje maken. Kijk zij hij, zoals hij hier staat kost hij 1.250.000 bfr en die kan je hebben voor 800.000bfr. De man zijn gezicht toen ik zij van , prima maak de bon maar op dan kom ik hem volgende week halen. Die wat daar staat. Ik zal het nooit vergeten en hij ook niet.
@burnout: mooi verhaal. Tegenwoordig is daar geen tijd meer voor om een knulletje een mooie ervaring te geven in een showroom. Dan staat gelijk de honco je te vertellen dat zo geen geld gemaakt wordt.
Zo ben ik 45 minuten lang compleet genegeerd bij Cito, toen ik daar samen met een klant van me was. Nu heeft die klant van mij de grootste RR en Bentley verzameling in NL, 50 Rolls-Royces en 25 Bentley’s. Hij wilde wat vragen over een Phantom die daar te koop stond. Pas na 45 minuten kwam de knurft van een verkoper. Of we iets wilden vragen? Moest wel snel, want hij moest een bespreking in.. Mijn klant stelde zijn vraag, maar antwoord werd afgeraffeld, want de verkoper moest nu echt zijn bespreking in… Nooit en te never dat mijn klant daar ooit een Rolls gaat kopen.
Kent iemand het verhaal van de Engelse acteur Michael Caine? Ergens in de jaren ’50/’60, toen hij zijn eerste echte contract had, maakte hij een boodschappenlijstje… pak melk, boter, kaas en een Rolls-Royce kopen…
Bij de dealer werd hij met de nek aangekeken. Dezelfde dag kocht hij een Rolls-Royce bij de concurrent en reed langs de eerste dealer, toeterde en stak zijn middelvinger op…
Mooie anekdote in 1 van de boeken over Klaas Bruinsma.

Klaas loopt Mercedesdealer in om eens naar de nieuwe SL te kijken. Klaas loopt zoals altijd in oude kleren. Wil de SL eigenlijk niet eens hebben. Verkoper mompelt dat deze auto ver boven zijn budget zal zijn. Klaas neemt verkoper én zijn baas niet geheel vrijwillig mee naar de dichts bijzijnde andere Mercedesdealer waar zij moeten zien dat hij de folder pakt en tegen de nieuwe verkoper zegt: “Doe alle 12 de kleuren maar”.
@dennisdd: Klaas Bruinsma…. Ja dat was wel een absolute topper. Ken het verhaal van Heineken ook. Die heeft door een dikke auto te lenen een banklening af kunnen sluiten waarmee hij de aandelen van het bedrijf terug kon kopen. Slimme trucs
Heb dat ooit bij een Audi dealer in Rotterdam gehad. Was als 20 jarige aan het kijken voor een Audi 80 van een jaar of twee oud. Op mijn vraag wat de auto in kwestie moest kosten, was het antwoord van de verkoper: “duur”. Zelfde week nog een BMW 3 serie gekocht van twee jaar oud en nu 24 jaar later rijd ik nog steeds BMW. Twee keer huisselectie en zes keer nieuw.
@erce: keurig
Tja, ik ben bang dat ze mij ook niet helpen….
Heb het een paar jaar geleden meegemaakt samen met mijn broer, hij toen 26en ik 24. Hij wilde een audi s6 van 2008 kopen ivm gezinsuitbreiding. best een mooie met veel opties. Werden eerst genegeerd en toen werd er ons gevraagd of de heren er wel geld voor hadden. Toen hij zij dat de golf 6R voor de duur van hem was en dat ie pas anderhalf jaar oud was en die wilde inruilen werden ze ineens vlug. Toen is er vriendelijk bedankt en zijn we vertrokken
Cody is gewoon een assholelijer.
Crybaby
Jaren geleden ook meegemaakt. Met 26 jaar bij de Volvo dealer binnengestapt direct na een roeitraining in korte broek en op slippers. Ik kreeg nog net een folder mee. Een week later direct na mijn werk in pak bij dezelfde dealer werd ik wel serieus genomen..
Klagen en janken op internet is zooo… eeuh… Aaargh, f*ck deze tijden toch…
Niks nieuws onder de zon: een maat van mij werkte een jaar of dertig geleden bij een Renaultdealer in Rotterdam. Kwam er een jongen binnen, tweede helft twintig in spijkerbroek en t-shirt. Hij vertelde dat hij net bij de Porschedealer vandaan kwam, want hij wilde zo’n ding kopen. Stelletje vetkopers stonden in ern hoek met elkaar te praten en wierpen af en toe een minderwaardige blik naar hem. Hij heeft een half uur om de Porsche van zijn keuze gelopen en is toen weggegaan. Naar die Renaultdealer en heeft daar toen een dikke Renault Alpine gekocht.
Ach die Vagarrogantie is van alle tijden en nog steeds niet over. Loop maar eens een willekeurige Audi of VW dealer binnen. Te triest voor woorden gewoon.
Tjah, ik heb nog nooit een nieuwe auto gekocht…
Toen ik een nieuwe motor wilde kopen wel iets gelijkaardigs gehad:

“Testrit? Neen dat kan niet, maar je mag er wel eens op gaan zitten. … De prijs: 6800€”

Andere dealer dan maar:
“Testrit, da’s geen enkel probleem, je mag gratis een uur rijden als je hem weer vol tankt. … de prijs 6300€”

Die eerste had duidelijk niet veel zin om een motor te verkopen…
Gelukkig kan het ook anders: toen Pa en ik bij een BMW/Mini dealer gingen kijken waren het juist de BMW-verkopers die er heel snel bij waren. Blijkbaar hadden ze op hun verkooptraining / eigen ervaringen meegekregen dat hoe gewoner het kloffie is, de portemonee meestal wat meer gevuld is :)

En soms kan een klant zich ook in het personeel vergissen. Ik ging in 2010 bij de Alfa-dealer in Herten naar een leuke leaseauto en stond bij een Mito 140pk tien minuten met (dacht ik) een van de monteurs te praten over hoe de nieuwe Mito in elkaar. Pakt ie ineens de sleutel van een knalgeel exemplaar dat als testwagen gebruikt werd. “Rij er maar een uurtje mee, kun je zelf merken hoe goed ie is”. Bleek het dus de baas te zijn ;)
Welkom in mijn wereld. Dit heb ik al als ik ga kijken voor een RS3 8V.
Ik snap ook eigenlijk niet waarom je een GT3 RS zou willen in plaats van een turbo. De GR3 RS is een dure wafen voor puristen om over circuits te rijden. De turbo is het beste wat Porsche engineering kan maken.
Zo kwam ik zelf ooit bij een grote BMW dealer bij Maastricht terecht voor een redelijk nieuwe X5 jaren geleden. Lekker warm weer dus met korte broek en t-shirt aan stapte ik het pand binnen en werd vriendelijk verwelkomd door de receptie juffrouw. Vervolgens zag ik verderop een glazen kantoor vol verkopers zitten die zo te zien niet veel aan het doen waren. Na een kwartier kwam een vriendelijke jongen op de me af die vroeg of hij me kon helpen. Dat was de autowasser van de zaak maar ging er ene verkoper bij halen. Wellicht was ik het niet waard omdat ik van top tot teen vol getatoeëerd ben.
Nu ik eraan zit te denken gebeurde mij dit ook al eens met een tapijt kopen, zegt die verkoper met vragende blik maar dit tapijt kost zo veel dus ik ga hem niet voor niks van de rol af snijden… Ja zegt die beste man, je wilt niet weten hoe vaak het gebeurt dat iemand tapijt komt halen en vervolgens niet kan betalen… Amsterdam, mooie stad ook.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).