Deze robots gaan er zelfstandig met je auto vandoor

Auteur: , 25 Reacties

Het zal je maar gebeuren: blijk er een bommelding, staat je auto precies voor het verdachte pakketje. Nu hoeft de EOD je in ieder geval niet meer te vragen je wagen een stukje verderop te zetten.

Helaas zijn bommeldingen een serieuze dreiging geworden. Meestal zijn het vergeten rugzakken, met toestemming van de NS ophangen camera’s of testauto’s van BMW, maar de situatie wordt in alle gevallen serieus genomen. Soms ligt de vermoedelijke bom verstopt in een auto of blokkeert een auto de weg richting het verdachte pakketje. Voorheen was het wegkrijgen van zo’n auto een behoorlijk hachelijke klus, dankzij slimme robots is dat nu een fluitje van een cent.

Diverse bedrijven hebben onder de projectnaam AVERT (Autonomous Vehicle Emergency Recovery Tool) en gesteund met een flinke zak geld uit Brussel twee platte robots ontwikkeld die onder je auto rijden. Vervolgens splitsen ze zich in tweeën, tillen ze je wagen een stukje op en rijden ze hem aan de kant, zodat de robot die het pakketje moet onderzoeken vrij z’n werk kan doen. De machientjes luisteren wel naar opdrachten, maar kunnen de taak grotendeels zelfstandig uitvoeren.

Nu is het natuurlijk alleen nog wachten op een betaalbare civiele versie. Drones waren immers voorheen ook voorbehouden aan het leger en andere overheidsinstanties, terwijl je ze nu voor drie tientjes bij de Bart Smit of Action scoort. Dat de ontwikkeling snel gaat, blijkt al wel uit het feit hoeveel kleiner deze robots zijn dan de valetrobot die we eerder voorbij zagen komen. Al is het natuurlijk de vraag hoe lang dit soort robots nog nodig zijn als straks elke auto autonoom is. Dan hoef je hem alleen maar te hacken om hem ergens anders te parkeren. Hey dude, where’s my car?

AUTOJUNK.NL25 reacties

Waarom je de nieuwe Astra nu wilt configureren bekijk het hier!.
Kunnen ze die dingen ook niet inzetten bij de betere restaurants in Nederland? Lijkt mij een fijnere valet parker dan die opgeschoten studenten die de 0-100 opgave van jou vehikel willen verbeteren (ja, Harbour Club in Rotterdam, ik zag jullie wel revven met de FF en 997 C4S…)
@gtwillem: Moeten we er anders eentje naar jou sturen? Of ben je alweer mobiel?
@dutchdriftking: hahahah, ja goede keuze! De mobiliteits service kon niet op tijd komen, dus er is nét een sleepwagen gekomen met reserve auto. Ik kan zo dus door rijden terwijl de E91 naar een BMW garage wordt gebracht.
@gtwillem: Oke, altijd balen dat soort dingen. Sleepwagens en onbekende garage`s, ik ben er als de dood voor! Gelukkig doet mijn karretje het altijd.
@dutchdriftking: wrijf het er maar in… Ik heb wel vaker stil gestaan. Maar dan voornamelijk met auto’s van de zaak die we verkochten (ik heb met de 307, Laguna, 607 en Megane II wel alle vluchtstroken van Nederland wel gezien…
@gtwillem: Ik heb ooit een auto gehad met een gammel contact slot. Elke 10km viel ie uit en moest je een kwartier prutsen om het ding aan te krijgen. Nog nooit zo`n dramarit gehad…
@dutchdriftking: Frans? Italiaans?
@gtwillem: nop Duits…..
@dutchdriftking: i’ve been there, bro… Ik mag nu de komende tijd vertoeven in een Spaanse Schone: een Seat Leon Ecomotive. Aangezien dat ook duitse techniek is, houd ik mijn hart vast.
Goed idee voor de restaurants en hotels doe valet parking aanbieden. Toch wel een veiliger gevoel om je trots op wielen aan af te staan dan aan een gesjeesde student die de 0-100 fabrieksopgave van jouw auto wel even verbetert… (Laatst bij de Harbour Club in Rotterdam: een FF en 997 C4S kwamen mij vol accelererend voorbij. Niet door hebbende dat ik daar ook naartoe ging, fout publiek zit daar btw).
Best moeilijk om hier een originele reactie op te verzinnen, zat te denken aan iets met een G 6×6 ofzo maar verder kwam ik niet
Parkeerbeheer ziet dit ook wel zitten…
Kijk eens aan, ik hoor dat Bulgarije er al 20 heeft besteld……
@dutchdriftking: haha goeie
@dutchdriftking:


Met ingebouwde range extender….
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Kan hier leuke dingen mee doen..Politie auto,s verplaatsen bijvoorbeeld…
@norge: jups, voor als ze weer eens op een invalide plek geparkeerd staan. Komt er ook een variant voor onnodig links rijders??
Als het later goedkoper wordt misschien voor vrouwen eventueel.. ;-P
@paganizonda760nc: haha voor het file parkeren?
Ben benieuwd of dit ook werkt op bijvoorbeeld een GLE 63 AMG S Coupe met 325/35R22 banden…

Zag die auto op de autorai staan, jeumig wat een dikke sloffen!
Plaats ie eerst de reacties niet, daarna dubbel… Excuses!
Hahaha dat word nog wat ik heb een paar vrienden daar gaan die robots niet onder de auto passen moet je het nog weer anders doen
handig voor dieven. Vanop afstand die A8 naar de container laten rijden!
Tot de eerste de beste Roemeen er een in z’n busje zet…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).