Deze Toyota’s zijn niet meer met een diesel te krijgen

Auteur: , 33 Reacties

Diesel is viesss Patrick.

Deze Toyota's zijn niet meer met een diesel te krijgen

Toyota hartje hybride. Dat is natuurlijk geen nieuws. Bij Lexus, het luxemerk van Toyota, bestaat het overgrote deel van het gamma uit hybrides. Dat het Japanse autoconcern dan ook steeds minder met diesel gaat doen mag dan ook geen verrassing zijn. Vandaag is bekend geworden dat de Nederlandse importeur enkele diesels uit het aanbod heeft gehaald.

De Auris, Avensis en Rav4 zijn niet langer met een dieselmotor verkrijgbaar. De motoren die verdwijnen zijn de 1.6 en 2.0 diesels. De modellen blijven wel leverbaar, maar dan met benzinemotoren of een hybride aandrijflijn. Het merk neemt overigens niet compleet afscheid van diesel, het vreemde is dat de Toyota Land Cruiser en Pro-Ace uitsluitend verkrijgbaar zijn/blijven met een dieselblok. Voor de Land Cruiser is dat de 2.8 D en bij de Pro-Ace gaat het om de 1.6 D en 2.0 D-4D.

Tijdens de autoshow van Tokio, eerder dit jaar, maakte een baas van Toyota al bekend dat het merk gaat kappen met diesels in Europa. Het merk legt de focus op benzine, benzine-hybride en waterstofauto’s. Vermoedelijk zal er een uitzondering worden gemaakt voor de modellen die alleen met een dieselmotor te verkrijgen zijn.33 reacties

> Land Cruiser alleen met 2.8 diesel. Dan hebben we t over de Prado model.
Natuurlijk is er ook de 200-serie met 4.5 liter V8 diesel. Of is die in NL ook exit.
@toyotafortuner: ik mag het hopen van niet, van die bpm kan een complete rijksweg geasfalteerd worden
@janmetdelangeachternaam: Een complete rijksweg van een halve centimeter ja
@toyotafortuner: die motor zie ik niet meer opduiken in de configurator van Toyota..
@RubenPriest: Damn… ook zonde. Gelukkig zijn er nog zat landen waarin Toyota nog rustig diesels kan verkopen
@toyotafortuner: hier kan Toyota ook nog gewoon diesels verkopen, hier wil Toyota geen diesels meer verkopen. En volgens mij verkochten ze die diesels toch al niet zoveel dus scheelt deze beslissing gewoon weer wat demo modellen die ze ergens achter de hand moesten houden.
@toyotafortuner: dan liever de 200 met 5.7 liter benzine V8. Met een brandstofprijs van omgerekend €0,50/l is dat hier ook prima te rijden.
Het is begonnen
@shadowbroker: Zolang het alleen Toyota nog betreft.. Een Toyota is niet onmisbaar, en al helemaal niet in diesel uitvoering..
Die 1.6 en 2.0 zijn toch BMW blokken? Die blijven in de Pro-Ace zijn toch gewoon PSA blokken. Aangezien de Pro-Ace een gerebadgte Peugeot/Citroën is?
@tenaci: De pro-ace zijn idd PSA blokken.In de personenauto’s is alleen de 1.6 diesel van bmw en de 2.0 is dacht ik toch van toyota zelf.
Waarom niet gewoon op lpg kachelen? Veel schoner wordt het niet. Toch?
@joppe: Gas moet je op koken.
@oemplus: Nee op inductie :P
@oemplus: altijd tof die nederlanders. ‘Gas moet je op koken’, maar wel massaal in belgie benzine komen tanken omdat die hier goedkoper is.
@nasty: wellicht omdat het inbouwen van gas hier duur is, je vaak meer wegenbelasting moet betalen en je garantie ook vaak komt te vervallen waardoor het niet loont om over te gaan naar gas. Daarom ga ik ook altijd in België tanken.
@joppe:

Alleen heeft de overheid dat nog niet door. Dus betaal je je wel blauw aan mrb en kun je op veel plekken geen gas tanken

En dan zit je nog met ombouwkosten voor al die auto’s die niet met lpg leverbaar zijn en die dikke tank in de auto.
Jammer, wilde er net drie bestellen.
Toyota kan wel stoppen met alle diesels, maar Toyota diesels stoppen nog niet zo 1,2,3…

Tenzij de olievoorraad voortijdig op is zullen er nog wel een jaar of dertig in Europa afgedankte Toyota diesels in Afrika en omstreken rondrijden.

Gelukkig houdt uitstoot rekening met landsgrenzen en zullen we er in Europa geen last meer van hebben.
@moveyourmind: Mwah, het scheelt toch een hoop dat de fijnstof in Afrika wordt uitgestoten dan in je eigen straat. Maar goed, daar wonen ook mensen, en die dingen kappen er inderdaad niet zomaar mee.

Ik heb er zelf eentje van de export handel gered :P maar ik weet niet of ik daar trots op moet zijn haha
@moveyourmind: Die toyota diesels van voor ongeveer de eeuwwisseling rijden allang in afrika. De diesels die daarna kwamen zijn toyota onwaardig. Behalve een enkele diesel in een Land Cruiser of Hilux is het bijna allemaal eersteklas meuk. Ze stoppen niet voor niks met diesel, ze zijn er namelijk ronduit waardeloos in.
Jullie zijn de hilux vergeten 2.4D
De reden waarom in een maandje geleden privé geen diesel maar een plug – in hybride heb gekocht. In Duitsland is de diesel helemaal persona non grata.
@healey:Op zich ook fijn! Zo kan je over 3-4 maanden een leuke Passat of Superb diesel kopen tegen scherpere prijzen dan nu. PS. Ze zijn nu al scherp geprijsd.
@oemplus
Ook dat, maar waarom niet op lpg rijden? Ik kan een golf diesel gaan rijden omdat ik 400km per week rijd of een Volvo V70R op LPG. Dan weet ik het wel… Ik ben voor dat laatste gegaan. Zouden, denk ik, meer mensen kunnen doen.
@joppe: zonde van die volvo
He jammer, ik wilde net een Toyota Prius 1.4D bestellen..
Echte hybrides gaan ook verdwijnen. Dubbele techniek, duurder, overgewicht (reken op min 300kg=4 personen). Meer verbruik zowel electrisch als op brandstof of combinatie ervan. Op gebied van Co2 uitstoot doen diesels het nochthans beter. Fijnstof ? Zijn benzine met directe inspuiting (= dieseltechniek) niet beter want nog geen filter verplicht. Ben dan eerder geneigd naar milde hybrides zoals we in de Golf 8 mogen verwachten.
Lijkt me evident dat de diesel nog ff blijft in de Landcruiser. Of wilde je met hybrid drive door de modder ploegen? Elektrisch rijden heeft in potentie een grote toekomst in de offroad vanwege het enorme koppel bij lage snelheden, maar dan moeten de batterijen eerst iets serieuzer worden.
We lopen wel hard diesel uit te bannen, maar wat is het alternatief voor iemand die een aanhanger wil trekken?

Hybrides mogen veelal niks trekken net als elektrische auto’s (model x weer wel, maar prijzig). Benzine vind ik toch altijd minder chill. Ja een dikke Benzine doet het ook wel, maar een diesel veel beter/makkelijker
De landcruiser is al niet goedkoop en de benzine versie is niet goedkoop om op de weg te houden gezien het gezuip , de diesel drinkt tenminste niet zo hard..
Bijna alle bedrijfs busjes en pickups zijn diesel en dat zal ook nog wel even zo blijven denk ik.
De rede waarom ik geen Lexus rij is dat Lexus alleen hun auto’s als hybride leveren met een snelheidsbegrenzer erop.
Auto’s moeten voor mij vooral snel zijn, en prestaties zoals topsnelheden moeten als muziek in mijn oren klinken.

De Toyota Diesel is mischien op papier mooi, maar de prestaties zijn matig.
Een autofabriekant die een benzine auto kan maken die 1 op 25 rijd en binnen de 7 seconden de 100 km/h haalt en een top heeft van ten minste 225 km/h, daar koop ik mijn volgende auto.
Een Skoda Octavia RS zit dichtbij, maar ik wil geen handbak meer.
Een Mercedes CLA250, die heeft kans.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).