Deze Vaydor is een supercar voor schooiers

Auteur: , 36 Reacties

Altijd al gedroomd van een exclusieve sportwagen, maar ben je daarvoor afhankelijk van staatsloten en andere toevalstreffers? Neem dan het lot in eigen handen en bouw zelf zo'n kekke Vaydor.

Het is dat minder gefortuneerden wat minder allitereert dan schooiers, maar je snapt het punt. Deze ‘supercar’ is bij lange na niet zo duur als een Ferrari, Lamborghini, laat staan een Bugatti. Onder extravagante welvingen hoeft namelijk geen extravagante techniek schuil te gaan. Daarom beginnen ze bij Vaydor Bodykits dan ook niet met een leeg vel papier, maar met een Infiniti G35 Coupe (2003-2006). Dat is het iets chiquere, Amerikaanse broertje van de Nissan 350Z, inclusief 3.5 V6 met 260-298 pk.

Betrouwbaar, redelijk wat vermogen, aardig geluid, prima wegligging en voor zeer schappelijke prijzen te koop. Dat gaat voor de geijkte Volkswagen Kever of Pontiac Fiero lang niet allemaal op, voor deze Infiniti G35 wél. De Japanse coupé wordt in de werkplaats van Vaydor ontdaan van het plaatwerk, verlengd en krijgt een compleet nieuw dakframe, waarna het knippen, plakken, lijmen, schuren en plamuren kan beginnen.

Vaydor

Het resultaat is een lang niet onaardige creatie, met hier en daar wat stylingelementen van de bolides uit Sant’Agata Bolognese. Het is allemaal nét een beetje overdone, waardoor de auto wat karikaturaal oogt. Maar, en dat moet ook gezegd, het geheel ziet er strak afgewerkt uit, waarbij zelfs de moeite van het zelf fabriceren van koolstofvezelonderdelen niet uit de weg wordt gegaan.

Je kunt de auto zelf bouwen, je kunt het harde werk ook uitbesteden aan de heren bij Vaydor. Aan hun foto’s op Instagram te zien, zitten ze niet verlegen om klanten. Een werkplaats vol wagens in aanbouw en ook zijn er foto’s van een diverse afgebouwde wagens. Niet alleen een betaalbare supercar dus, maar ook eentje die daadwerkelijk wat succes lijkt te hebben. Kosten? Circa 60.000 dollar. Dat is in ieder geval betaalbaar genoeg voor Hollywood, want niemand minder dan the Joker rijdt in de nog uit te brengen film ‘Suicide Squad’ in een paarse Vaydor.

Met dank aan Nick en Olivier voor de tip!36 reacties

Nogal zonde van een toch wel strakke wagen. Zo’n Infiniti G coupe is best mooi.

-Fixed!-
@toyotafortuner: 350* 😉
Zeker niet verkeerd 👌
@thefmanl: zeker niet voor een kitcar.
wel geinig toch voor 60k? Alleen doe ik dan de Nissan wel voor dat geld….
Ik houd altijd wel van dit soort projecten, maar dit is toch wel een flinks lelijke bak
@aquila2003: De Joker kan zich toch niet vertonen met een Lambo o.i.d., dan denken de fans dat hij een voetballer of rapper is geworden.
Ik zag de topicfoto en dacht: ‘he! Een screenshot uit gta!!’
Iets met AM en James Bond…
Doe mij maar een nette 350Z.
@deora:

Standaard wensen voor standaard mensen ..
Ik dacht aan de topicfoto te zien dat er nieuwe DLC content was voor GTA V :-D.
Ik vind het badass, doe mij maar in donkergrijs met zwarte velgen
Aggressief, boos en slecht. Klopt. Geweldig voor jokers in films. Klopt ook. Geweldig in real life? Alleen voor jokers en andere clowns.
@stephanotis:

Jokers en clowns zijn tyfusonhandig ..
Dus helemaal blij dat Wiesmann een doorstart maakt ..
Bij een schooier denk ik meer aan 1500 dollar, maar voor 60.000 dollar koop je in de USA toch zeer mooie en snelle auto’s.
Dat bovenaanzicht van die blauwe is dan meteen ook de beste hoek hoe je hem kunt fotograveren.
Leuk voor handige lui met wat centjes gereedschap doorzettingsvermogen en wat vrije tijd ..

Geen Europees avontuur dus voor Vaydor ..
Golddiggers scheppen voor de gewone werkmens :)
Leip, maar doe dit mn beestje niet aan
Wauw toch aardig geslaagd.
Best wel knap. Maar wat een rommelige werkplaats…
@Esprit_de_Flandre: Lijkt misschien rommelig…

Maar misschien zit er net als bij de Ludolfs toch een doordacht systeem in…

Maar het eindresultaat mag er in ieder geval zijn. Voor een beginnend autobouwer niet verkeerd, sommige lijnen zijn zelfs erg geslaagd, zoals het dak van de dichte versie.
@moveyourmind: hahaha de ludolfs .die was ik vergeten. Ja die vonden echt alles in doe puinhoop.
Lijkt wel zo’n nep Lambo uit GTA 5.
Mooi vind ik het niet maar vind het wel leuk dat er mensen zijn die dit ondernemen. Zou graag eens mijn eigen auto ontwerpen en bouwen op basis van iets. Misschien mijn Discovery maar eens slachtofferen :)
Voor 60.000 koop je een hoop wagens. Een v8 vantage voor 30.000, jaguar xk voor 22.000, maserati gran turismo, ferrari 348/355….

Ok je zal wel janken als je het moet onderhouden, aangezien deze auto’s gebouwd zijn voor 150/250.000 euro+ maar goed.

Maar je hebt wel je droom auto :).

En als je echt een unieke kit car wilt dan kan je altijd nog voor een k1 attack gaan.
Gewoon mooi in het zwart, nette velgen er onder en je hebt een mooie wagen
Wat een schoonheid!
Voor die 60k opteer ik voor een tweedehands Nissan GT-R. Een auto die juist meer performance heeft dan het uiterlijk doet vermoeden. Sneller, betrouwbaarder, beter stuurgedrag; ik weet het wel.
@bosje: in het buitenland heb je een nieuwe voor dat geld.

Dik bakkie zo
Ziet er goed uit zeg!
Ziet er goed uit zeg
Leuk, maar niet 60k leuk. Dan veel liever iets anders
Artikel klopt niet helemaal.. De kit kost 11.000 voor het volledige buitenwerk, glas en rolkooi.. Voor 3000 heb je het interieur erbij (stoelen, dashboard etc) en voor 5800 de velgen..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).