Gratis Formule 1 kijken is weer iets moeilijker geworden

Auteur: , 66 Reacties

Volgend jaar geen David Coulthard, Suzy Perry en Eddie Jordan meer. BBC Sport moet 35 miljoen GBP bezuinigen en de Formule 1-fans zijn daar het slachtoffer van.

Formule 1 kijken

Was dit jaar zo nu en dan nog een race te zien op Veronica, volgend jaar lijkt dat niet meer te gaan gebeuren. Ook overschakelen naar de BBC heeft geen zin meer, want zojuist is bekend geworden dat de Britse publieke omroep geen geld meer heeft voor de uitzendrechten. Afgelopen jaar werden overigens ook al niet alle races uitgezonden, maar slechts de helft.

Dat gaat het Britse Channel 4 -eveneens een publieke zender- volgend jaar ook doen, slechts 10 van de 21 races zullen live te zien zijn. Helaas voor ons, daar waar de BBC gratis te ontvangen is via praktisch alle zenderpakketten, moeten we het zonder Channel 4 doen.

Dat is overigens niet nodig als je klant bij Ziggo bent, want veel van de races van volgend seizoen zullen op hun nieuwe gratis sportkanaal te zien zijn. Maar niet allemaal, is er een belangrijke voetbalwedstrijd (zijn die er dan?), dan zal deze te zien zijn in plaats van de heldendaden van Max.

Wie er in Nederland zeker van wil zijn alle races live te kunnen kijken, inclusief het onnavolgbare commentaar van Olav Mol, is veroordeeld tot een abonnement op Sport1. Of gerommel middels proxy’s om zo bij onze Oosterburen (RTLDeutschland) of Eilanders alsnog live te kunnen kijken.

UPDATE: gratis livestreams zoeken? Check dit artikel!66 reacties

http://Www.vivoball.me is een goede stream voor de F1
@ferrariman: Thnx! Ook om Voetbal Inside live vanuit Belgie te kunnen kijken zie ik!
@GP19: jup ook el clasico bv
@GP19: Jij wilt echt 3 hele uren per week besteden aan die onderbroekenlol vanuit het buitenland? Beste man, je zou gezegend moeten zijn. Waarom het opzoeken?
@phaeton: ik vermaak mij anders prima met vi.
@bmwkevin @GP19: was uiteraard met een knipoog. Persoonlijk vind ik er geen bal aan. Soms vermakelijk, maar zou er absoluut geen moeite voor doen om het te ontvangen als ik in het buitenland verbleef/woonde.
@phaeton: gelukkig heeft niet iedereen dezelfde mening als het gaat om vermakelijke tv.. Maar ik vermaak me prima met het kijken naar VI
-Fixed!-
Jammer dat de f1 aan het dood gaan is.
Acestream FTW http://acestream.org/ downloaden netwerkstream: 02c14347959f78d8bf18f898c56f429ab5a44c7b . Kan je nu al fijn SkysportsF1 kanaal kijken, check google als deze streamcode niet meer werkt, zijn er zat te vinden ;)
@fleppensteijn: Alleen hebben ze de zender nu even verbouwd tot dart zender, vanaf midden januari ergens geloof ik is het weer de normale F1 zender
En zodra de “commerciële” tv / sportzenders te weinig inkomsten krijgen van de abonnementhouders die er voor betalen dan zeggen ze de boel op en kan F1 het hele F1 circus naar een grote inkomsten bron fluiten… De vraag is lang nog.. Voor ons liefhebbers van de auto sport natuurlijk zonde maar als het om te kijken meer dan 25 euro pmnd gaat kosten dan denk ik toch: die 300 euro op jaar basis gebruik ik dan wel om 1 of 2 races in het echt te kijken..
@tvr1974: voor zo’n bedrag kun je misschien nog nét naar de GP van Hongarije… Live een formule 1 weekend bijwonen kost je de laatste jaren ook een godsvermogen.
De vraag is hoe lang nog natuurlijk
Goh, eerste jaar zonder Top Gear voor de BBC en nu al geen geld meer voor de F1. Straks zitten ze op het niveau van de Nederlandse publieke omroep..
Neee!! Dus toch….
Dan vrees ik toch dat ik nu echt moet gaan afhaken. Heeft die oude gnoom ’t toch voor elkaar….
RTL zit ook toch gewoon in het zender pakket? Zonde de BBC keek ik graag naar maar kan ik nu mijn Duits weer eens ophalen. Ook niet verkeerd.
@rolov: het schijnt dat de hoeveelheid commercials daar niet grappig meer is.
@awesome: duitsers maken geen grappen:)
@rolov: en na drie races komen de Duitse commercials je de neus uit… Da’s in vergelijking met de Nederlandse RTL- en SBS kanalen een ergernis in het kwadraat.
@rolov: als je van Duits bier houdt een prima optie ja.
Dan maar dorst krijgen op de Duitser
Krombacher das bier🍻🍻🍻🍻🍺
@rob5nismo: die reclame’s maakt het allemaal af! heerlijk zo’n krombacher met zo’n duitse geile stem er door heen.
@rob5nismo: bitte ein Bit, Bitburger
“Niet alle overigens, is er een belangrijke voetbalwedstrijd (zijn die er dan?), dan zal deze te zien zijn in plaats van de heldendaden van Max.”

Hoorde laatst iemand zeggen dat de F1 de afgelopen 2 jaar altijd is uitgezonden op de Sport1 app. Dus er was nooit een voetbalwedstrijd belangrijker dan een race.
Eerlijk gezegd denk ik dat komend seizoen hetzelfde zal zijn. Sterker nog, ik ben niet eens verbaasd als er komend seizoen een oranje ‘Z’ op zijn helm staat. De samenwerking is er immers al…
Kodi
gelukkig is hier in de grensstreek met digitenne de duitse rtl te ontvangen:)
lang leve ziggo :) jullie weten wel, die provider waar 90% van nederland zoveel commentaar op heeft en de abonnees gewoon gratis heel veel sport voorschotelt en binnenkort ook films :)
@Soulmaster: ik behoor tot de resterende 10%. Echt totaal geen problemen hier, dus ben ik bereid om wat extra’s uit te geven. Er is zoveel meer te zien op Sport Totaal dan alleen F1.
Indycar, NASCAR etc.
Alleen de Formule E doet me helemaal niks.
@awesome: Vergeet ook niet het voetbal (Spaanse competitie, en vanaf volgend seizoen ook de Engelse) en het basketbal te noemen. Dus als je naast F1 graag wat anders kijkt, is Ziggo Sport helemaal een mooi pakket.
@Soulmaster: films uit de jaren 90… en gratis sport omdat je ubee router per dag een reset nodig heeft en op je blote knietjes mag hopen dat je dan 20 min fatsoenlijke tv hebt. woehoe pretpakket.
@DaveB: Een keer per dag maar? En de wireless functies werken niet meer, en hij valt af en toe uit maar dat is normaal aldus de helpdesk.
@DaveB: ubee? Cisco it is..+ eigen professionele wifi router + zakelijk internet = storingsvrij genieten van ziggo voorheen quicknet/multikabel
@soulmaster: Euh router en modem zijn echt wel 2 verschillende dingen hoor. Even terzijde.
@alpacatje: als jij nu gewoon eerst eens leert lezen.. Modem = cisco ( van ziggo) en heb eigen wifi-router omdat ik die van ziggo heb uitgeschakeld..
@Soulmaster: Je zal niet voor niks de door ziggo geleverde spullen niet gebruiken. Punt was, ziggo compenseert het slechte materiaal wat ze leveren met content, maar als je met het geleverde spul van hen niks kan kijken heeft de content ook geen nut.
@DaveB: Ziggo levert geen eigen modems maar van Ubee (nog wel) en Cicso en ik gebruik eigen wifirouters vanwege de capaciteit die ik nodig heb binnen mijn bedrijf. Over Ubee zijn de ervaringen wisselend maar de Cisco modem is gewoon een prima ding voor wat hij moet doen.

maar je blijft altijd anti-ziggo gasten houden die liever kapitalen uitgeven voor minder .
@Soulmaster: cisco was ook niks mis mee maar die ubee troep kon je helemaal niks mee. Vandaar ook de overstap. Moet zeggen dat ik met KPN eigenlijk meer heb voor minder geld dat met ziggo (door de alles-in-1 en mobiel stapelkortingen).
@DaveB: ik snap alleen niet wat je tv met je router (dat eigenlijk een modem heet) te maken heeft.
@awesome: ik kijk tv via mijn computer, de horizon website..
@awesome: Bij KPN bijv. gaat alles, dus ook de t.v. via de router/modem.
Toch weer Ziggo dan maar….
En wat kosten de rechten voor dat k*tvoetbal dan?
Het Duitse RTL zendt het nog uit, dacht dat die nog standaard in ’t pakket zit
Klanten van Ziggo kunnen gewoon op kanaal 58 RTL kijken en die zendt een compleet Formule 1 programma uit, met voorbeschouwingen, de race en nabeschouwingen. Ook de volledige kwalificatietrainingen.
Zie trouwens op de site van KPN dat ook zij RTL gewoon in het pakket hebben (kanaal 46).
Kan iemand me nu uitleggen wat het probleem is?
@avdb: Heb je het hele artikel wel gelezen?
” Of gerommel middels proxy’s om zo bij onze Oosterburen (RTLDeutchland) of Eilanders alsnog live te kunnen kijken.”

Waarom zou je met een proxy moeten rommelen voor RTL Duitsland? Bij zowel Ziggo (kanaal 58) als KPN (kanaal 46) zit die zender in het standaardpakket.
@potver7: ik wel, maar ik krijg de indruk dat anderen dat niet doen.
In het artikel wordt gedaan alsof F1 van de buis verdwijnt en dat je moet rommelen met proxys om nog te kunnen kijken. Dat is onzin. je kunt gewoon via de kabel danwel via KPN F1 blijven kijken.
Ik keek meestal naar rtl en dan via een vpn live commentaar van de bbc…
of een livestream op internet van skysports

of ik wachte op de download van skysports,
voor mij geen tenenkrommend commentaar van olav…

ben benieuwd hoe het straks via channel 4 gaat, of dat zij ook iedere race commentaar geven,
schoteltje op dak en je kunt het gratis ontvangen (zoals een heleboel andere engelse zenders)
@minimarcos: Als de BBC niet uitzendt is dat een goede optie.
Alleen via de Hola VPN BBC5 sport luisteren heeft een vertraging van ongeveer 10 tot 15 seconden op het beeld, dus altijd even trimmen om beeld en geluid een beetje synchroon te laten lopen.
En je live timing loopt dan 15 tot 20 seconden voor op je beeld/geluid.
Maar inderdaad een stuk beter dan het Duitse commentaar, alhoewel dat ook nog veel beter is dan Olaf zijn Verstappenverslag.
Is er nog iemand verbaasd?

TV-rechten zijn tegenwoordig zo duur dat ze alleen terug te verdienen zijn door het verkopen van reclametijd. En dat kan de BBC niet… Het beleid van Channel 4 ken ik niet goed, maar als dat ook een publieke zenders is dan hebben die ook niet veel mogelijkheden. En dan wordt het natuurlijk steeds lastiger om die miljoenen elk jaar weer op te gaan hoesten.
@potver7: Channel 4 heeft gewoon reclames tijdens hun programma’s. Ik heb toevallig laatst een aflevering van TFI Friday gevolgd via een proxy omdat Coldplay er kwam optreden. Om de haverklap reclame.
Die Clarkson doet toch pijn bij de BBC…
time4tv.com is top.
Ziggo.. Is dat niet die provider die ieder kwartaal meer klanten verliest dan de gemiddelde babyboomer aan haar verliest? Los eerst eens alle sh*t op i.p.v. het proberen te verbloemen met gratis sport. Liever fatsoenlijke wifi dan wat Spaanse middenmotors zien klungelen. Kijk de F1 wel via een van de 10.000 gratis streams. Wifi van KPN doet het namelijk wel fatsoenlijk.
Logisch, bij BBC zijn ze bang dat veel Engelsen gaan afhaken nu Max aan de poten van Hamilton zaagt.
Dit kost de F1 toch wel miljoenen kijkers. De BBC is wereldwijd te ontvangen.
De enige manier om dit om te draaien is de F1 weer maken zoals 10 jaar geleden, terug naar de V8 of V10 en alle onzin foefjes zoals KERS en DRS eruit. :)
@Specht: 10 jaar terug? Was dat niet de periode dat er zoveel geklaagd werd dat er niet ingehaald werd en als Schumi dan weer eens pole position had je er vanuit kon gaan dat hij de race ook won?
Potverdorie!!
Belgische Franstalige TV la2 zendt het nog uit. Lekker betaald met Waals belastinggeld.
en de andere 11 races in de UK dan? Komen die dan in lange samenvatting op Channel 4/5?
Overigens,
mocht je die VPN in orde hebben: de Oostenrijker zend het ook gewoon uit. Volgens mij 1 of 2 keer reclame. Alex Wurz zit er vaak bij en ze spreken normaal Duits voor ons.
De Zwitser zendt het ook uit met 1 of 2 reclames; maar dat kunnen jullie niet verstaan :).
Belangrijk + voetbal

Twee woorden die niet in één adem horen,… behalve dan zo:

Voetbal? Lekker belangrijk!
Jammer. Keek graag naar de bbc. Dus dan haak ik lekker af. Geen zin om er extra voor te moeten betalen.
Channel 4 is in HD FTA via de Astra te ontvangen.
Een abonnement op sport1 nemen kan niet, want dat bestaat niet meer.
Kodi installeren met dutch cloud tv installeren.

Gratis Fox sports, Sky sports, Diverse buitenslandse sport en voetbal zenders en Ziggo sport select.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).