Deze velg zit onder de best verkochte auto van Nederland

Auteur: , 29 Reacties

Van afgelopen februari dan hè? Wel even eerlijk blijven hoor!

Pikant-velgje-hoor

Tussen al het geweld wat er op ons af komt gestuiterd vanaf de Salon van Genève, ook weer even wat onversneden, oerhollands autonieuws. Want de verkoopcijfers van de maand februari zijn bekend. Mag u raden welke auto in die periode de best verkochte was.

Fout…

Fout…

Fout…

Het was de Kia Picanto. Echt… Ik kan er ook niks mooiers van maken. Volgens het jubelbericht van Kia zijn er vorige maand 1738 aan de man gebracht. Komt natuurlijk door die schrikkeldag, toen zijn de mensen massaal nog Kia’s gaan kopen. Inderdaad, Kia’s, meervoud. Het merk doet het over het geheel genomen namelijk ook hartstikke goed in de verkoopcijfers, ze staan op een tweede plek met alleen Peugeot voor zich. Dat merk wist precies 12 auto’s meer te slijten dan Kia, 2.659 Peugeots tegen 2.647 stuks Kia.

Goed, dat gezegd hebbende, volgende maand graag wat merken met wat meer seks in de top 5, kan dat? Alfa, Maserati, Lamborghini of Alpina bijvoorbeeld. Gaat dat lukken denken jullie? Succes!29 reacties

Ik heb mijn Picanto ook best verkocht
Onder de meeste picanto’s zitten toch wieldoppen?
@leandro: Ja, maar déze velgen zitten onder de best verkochte auto van Nederland! ;-)
@leandro: dat heeft twee redenen: 1. Het merendeel wat hierin rijdt is vrouw en is geen velgen waard ivm stoeprandjes meepakken. 2. Deze velgen staan bekend om nogal snel te gaan oxideren (wellicht mede doordat de stoeprandjes geraakt zijn)😜
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Alle bijtelling saai bakken zijn geleverd voor het begin van het jaar dus nu vrij spel voor de auto’s die veel door particulieren gekocht worden.

Overigens niks mis met de kleine KIA, ik vind het een leuk wagentje.
Eens een keertje een ander merk dan VW. Mag ook wel eens.
12 maanden geleden was er een merk dat ruim het dubbele verkocht in januari van de nummer 2. 19,18% van de markt had dat merk toen.
Niemand gaat toch hoop ik suggereren dat de verkopen te lijden hebben onder wat negatieve publiciteit in het afgelopen jaar?
Maar het gaat top in Nederland. Auto’s worden alleen steeds kleiner en goedkoper.
Groot verschil met België, bij ons staat Kia op een veertiende plek (1560 stuks) en is Renault niet te stoppen met 4369 stuks.
@Carreza: omdat diesel
Als ik deze link mag geloven staat Kia in België maar op de 14de plaats. Al had ik ook een andere top 10 verwacht. http://autotijd.be/verkoopcijfers/2016/2
Bijtellingsrekenaars hebben vorig jaar toegeslagen en bejaarden zijn de enige die privé nog wat te besteden hebben.
Grappig en best stoer klein bakkie zo’n Picanto. Hebben ze de 1.0L met 120pk er al ingelepeld?
@pinut187: die is leverbaar in de ceed idd maar de 1.0 met 100 pk rijd beter
@sr20det: in welke Picanto ligt een 1.0 turbo met 100 pk?
@bigbrabo: heb t over de ceed biggie B
@pinut187: er is werkelijk waar niks stoers aan een Kia Picanto..
Zo gek vind ik het niet. De Kia maakt hele goede auto’s voor een scherpe prijs. En dan is de Picanto ook nog de leukst gestijlde A-segmenter. De Up! ligt ook prima op het netvlies, maar die is kaal weer 1000 euro duurder. En laten we wel wezen, 1000 euro is een flink verschil op een A-segmenter.
Ik heb de tweede al is net afgeleverd.
Bevalt prima, ik had nog wat foto’s gestuurd maar werd niet geplaatst bij auto blok.
Heeft niet genoeg pk,s denk ik ha
Ach ja, er is ook helemaal niets mis met een Picanto. Spannend word het natuurlijk niet, maar echt grond om hem op af te zeiken is er niet.
Kan Ford wat van leren, gevoel als ik meerdere Kia’s zie dat ik nageaapte Ford’s zie, maar prijspropositie van Kia is zoveel beter. Is de techniek van Ford wel weer een ander verhaal, maar ach.. Als je na een paar jaar een nieuw bakkie koopt merk je er geen flikker van
Dank u
Fijn om te lezen waarom ik al 12 jaar geen seks heb gehad. Blijkt het de auto te zijn, en ik maar denken dat het aan mezelf lag.
Dat is wel logisch, deze auto wordt immers ook in de snackbar verkocht…
Picanto verkoop komt door de vele private lease constructies?
Kijk! Leuk bericht voor Kia. Toch?
Of zou het meer plusjes opleveren als ik zou zeggen: Daar hebben we het gedonder in de glazen! ;-)
Heb er ooit nog over zitten denken om deze velgen (uit eigen zak) aan te schaffen, maar toen mijn werkgever begon over bestickering heb ik die velgen maar gelaten voor wat ze zijn… 😂

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).