Di Montezemolo stuurt Ferrari’s Marchionne geen kerstkaart

Auteur: , 7 Reacties

Die conclusie konden we alvast voorzichtig trekken na het gedwongen vertrek van Luca di Montezemolo als president van Ferrari, maar de Italiaanse kemphanen vliegen elkaar nu opnieuw in de haren.

Marchionne en Di Montezemolo begraven de strijdbijl voorlopig niet

Voor wie het moddergevecht tussen Sergio Marchionne en Di Montezemolo eerder dit jaar gemist heeft: de twee liggen elkaar niet zo goed. Marchionne was al CEO bij Fiat Chrysler en wilde er in die hoedanigheid voor zorgen dat de productie bij Ferrari opgeschroefd werd. Di Montezemolo ging daar voor liggen, aangezien hij een groot deel van zijn leven richtte op het zo exclusief mogelijk houden van de Italiaanse bolides.

Lang verhaal kort: Di Montezemolo werd met een gouden handdruk huiswaarts gestuurd, maar dook deze week weer op in de spotlights. Hij wordt namelijk nonexecutive director bij CVC, de eigenaar van de Formule 1. Marchionne was daar op zijn zachtst gezegd niet zo blij mee, getuige de geruchten over een mogelijk veto uit het Italiaanse kamp.

“Dit is wat ons betreft niet eerlijk”, aldus Marchionne, die zegt zich vooral zorgen te maken over de andere teams. “Luca heeft 23 jaar voor Ferrari gewerkt, we willen niet de schijn wekken dat we worden voorgetrokken. Het is alsof ik opeens de nieuwe president van Volkswagen zou worden.”

Di Montezemolo nam zich voor daar niet op te reageren, maar kon het niet laten Marcionne toch even de oren te wassen. “Ik heb de laatste weken genoeg gehoord dat totaal niet strookt met de werkelijkheid. Verder wil ik niet ingaan op deze provocaties.” Daar kunnen we uiteindelijk slechts één conclusie uit trekken: alleen Bert van Leeuwen en Het Familiediner kunnen deze relatie nog lijmen.7 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Dat zou wel de enige aflevering van Het Familiediner zijn die ik zou kijken! En dan wel een Ferrari als limo!
@sportstand: dan snap jij het echt niet. Je denkt toch niet dat Luca daarin stapt….. (Ferrari is immers geen Porsche die SUF’s en rare 4 deursmodellen produceert)
via Android app
@roppp: Dan knutselt Bert van Leeuwen die toch even in elkaar?
Had altijd nog wel vertrouwen in Marchionne, maar als ik zie wat hij met Alfa en Lancia doet, is dat vertrouwen grotendeels wel weg.
Ach, de nieuwe baas van VW is de oude van BMW en de baas van de FIA is de oude teambaas (toen het nog wel goed liep) van Ferrari. Macaroni hoeft zich dus geen enkele zorgen te maken.
Marchionne toont zijn gebruikelijk gebrek aan stijl en verstand. Dat zo een eikel het zo hoog schopt toont hoe fout het zit.
Haha, de schijn wekken te worden voorgetrokken? Hij is eerder bang achtergesteld te worden, omdat Montezemolololo straks iets te zeggen heeft in de F1 maar hij uiteraard geen dikke vriendjes meer is met Ferrari

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).