Dieven bestelen Richard Hammond terwijl hij lag te slapen

Auteur: , 33 Reacties

Als een stille Rimac verplaatsten ze zich door de woning.

Dieven bestelen Richard Hammond terwijl hij lag te slapen

De vakantie van de familie Hammond is op vervelende wijze verstoord. Richard Hammond, zijn gezin en vrienden van de familie zijn bestolen in een vakantiehuis in Saint Tropez. Hammond huurde met vrienden een villa in de populaire Franse badplaats en kregen visite van inbrekers.

De dieven kwamen ’s nachts het huis binnen, terwijl iedereen lag te slapen. Portefeuilles met geld en het horloge van de 15-jarige dochter van Richard Hammond waren de volgende ochtend verdwenen. De familie houdt er rekening mee dat de inbrekers een soort bedwelmend gas hebben gebruikt om de slachtoffers in diepe slaap te houden. Ze hebben namelijk niets gemerkt en bij eerdere inbraken in Saint Tropez werd ook gas gebruikt.

De grote villa is goed voor 15 kamers. De inbrekers hebben mogelijk alle kamers doorzocht, zelfs de slaapkamers waar de gasten lagen te slapen. Het ging ze puur om het geld, van geweld is geen sprake. Er waren bovendien geen sporen van braak. Pas op het moment dat dochterlief haar horloge niet kon vinden, had de familie door dat ze slachtoffer zijn geweest van een professionele inbraak. (via Sunday Express)33 reacties

Dat zoiets niet beveiligd is met een alarm bzgrijp ik niet. Zeker op zo’n plaats. Tegenwoordig hoeft een goed alarm niet extreem veel te kosten.
Sommige mensen moeten op gebied van veiligheid beter voor zichzelf zorgen.
@unknown32: alarm staat vaak uit als iedereen thuis is.
@mab: Ons alarm stond op de benedenverdieping gewoon aan. Boven lekker tukken.
@unknown32: professionele inbrekers weten wel raad met een gemiddelde alarminstallatie.
Wellicht wat gefrustreerde spotters die zelf toch ook echt toe zijn aan een Lamborghini o.i.d. ?
Ik heb niets gehoord, dus er is gas gebruikt…
Duur geintje voor een dief om een volledige woning te vergassen. Ingewikkeld ook.

Inbraken met gas lijken mij een ‘urban myth’ Ze zijn gewoon fluisterstil!
@reactief: Ze doen het bij vrachtwagens ook (is ook al eens verkeerd afgelopen met teveel gas). Ik zou niet weten waarom het niet in een woning kan. Dit waren vast geen kruimeldieven…
@lekbak: Een vrachtwagencabine of een 15 kamers tellende villa met gas vullen lijkt me juist een wereld van verschil.
@lekbak: Ik heb een camper, en daar gaan die ‘verhalen’ ook rond. Maar nergens is bewijs te vinden van dergelijke overvallen, alleen uitspraken van slachtoffers en de media die overdrijft. Enige officiele uitspraken van de politie die ik kan vinden ontkrachten ook dergelijke overvallen.

Mensen geloven gewoon niet graag dat ze niet wakker worden, of dat de hond niet reageert. Maar die gasten zijn gewoon super stil.

Ik geloof er in ieder geval geen hond van. Veel te onzekere, dure en ingewikkelde methode.
@reactief: Een jaar of drie geleden lagen we met het schip te lossen in Högst (duitsland). Daar was een chauffeur die ruzie had met de beveiliging van dat terrein omdat hij daar niet mocht overnachten. Zijn broer was kort daarvoor overleden aan een vergiftiging tijdens een overval. Deze chauffeur sliep daarom eigenlijk niet meer in de vrachtwagen maar die nacht liep het allemaal wat uit en moest hij wel. Het was zogenaamd niet eerlijk dat wij daar wel mochten slapen en hij niet. Wat mij betreft bestaat het dus, want deze man zijn angst was echt.
@lekbak: Dat er angst is onder die chauffeurs begrijp ik. Maar ik blijf het lastig te geloven. De enige verhalen die je hoort zijn via via, of op truckerfora lees ik ook wel wat. Maar nergens een officieel statement van enige instantie die dit zou kunnen onderzoeken of onderzocht heeft.

Wel lees je van de politie dat er in vele gevallen geen gas in gebruikt. Ook zijn vele experts het eens dat het zeer lastig en complex is om op deze manier een overval te plegen in een vrachtwagen en/of camper, laat staan een villa in Saint Tropiz met een inhoud van 100x een vrachtwagen.
@lekbak: @reactief. Ik lees dit nu pas , maar bij mijn familie aan de cote d’azure is ook eens een m6 gejat terwijl ze lagen te slapen. Mijn oom en zijn chick hebben in hun slaap een injectie gekregen. Toen zijn ze op zoek gegaan naar de sleutels.
@reactief: bij eerdere inbraken in Saint Tropez werd ook gas gebruikt.
@reactief: methode wordt ook veelvoudig gebruikt in griekenland en turkije. Een vriendin (duur villa) slachtoffer geweest
@reactief: dat soort villa’s hebben centrale airconditioning. De hele woning bedwelmen is dan een koud kunstje.
@henk_he: Want gas is niet vluchtig? En een woning is geheel kierdicht?
Leuke woordspeling ;) Maar een koud kunstje lijkt mij het toch niet.
Lijkt me toch een van de meest vervelende dingen die je kan overkomen, inbrekers die in jou bijzijn tijdens je slaap je huis leeg roven…
@dutchdriftking: klopt helaas ook ervaren.
@dirkiii: Hier ook inderdaad, ook meteen de auto’s meegenomen…. tv hebben ze laten staan, klote want die wilde ik nu juist gaan vervangen voor een grotere….. maar het is verschrikkelijk, je wilt er meteen een fort van gaan maken. Het liefst had ik op alle sloten ook 380V gezet!
@dutchneon: die TV had je zelf nog wel kunnen verduisteren natuurlijk. Dat je het niet gedaan hebt toont wel dat je niet zo in elkaar steekt. Netjes…
@dutchneon: wij hadden de dag erna meteen weer een hond aangeschaft.

Wat ze hadden meegenomen is vervangbaar maar wat ze achterlaten is veel erger.

@dirkiii: Hadden ze de hond dan ook meegenomen?
@dutchdriftking: afgelopen zomer ook ervaren. In een tent, terwijl we lagen te slapen. Zo’n dief binnen een meter bij je vandaan en niets gemerkt, terwijl we echt geen vaste slapers zijn.
@thijsj: bij ons ook wij slapen beneden en ze zijn via de slaapkamer naar binnen gekomen,
Deur stond open was ontzettend warm die nacht.
@dutchdriftking: is pas echt vervelend als je wakker wordt als ze naast je bed staan..
@dutchdriftking: tsja… er zijn ook inbrekers die een pistool op je kop zetten, met messen zwaaien of je knock-out meppen…
Ik weet niet wat er erger is eerlijk gezegd. Dát het erg is staat buiten kijf!
@s73phan: dat gebeurt dus in Rusland. Daarom zijn Russen zo paranoïde wat betreft beveiliging.
Zal vast geen Casio zijn geweest.
Is zoiets ook niet Jenson Button overkomen daar in de buurt?
Wat heeft dit met autos te maken???
Ik zou zeggen , niets gas, bij mij was het net zo, om middernacht thuisgekomen en ’s morgens was de wagen weg plus nog een reeks aan persoonlijke spullen (en de koelkast leeg gemaakt)
Had ook zo’n droge mond.
Dan komt het verhaaltje van gas naar boven, maar het is gewoon de adrenaline die door de aders scheurt.
@ikleesookoverautos: Van horen zeggen…
Volgende keer maar een krot zonder Airco huren dan?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).