Pas op: dieven doen of ze pech hebben en beroven je

Auteur: , 58 Reacties

Spot je iemand met pech langs de A4, A5 of de A9 en heeft diegene een buitenlands kenteken? Rijd dan vooral door, want voor je het weet ben je je geld kwijt.

Auto met pech langs de snelweg

De politie waarschuwt namelijk dat er op deze drie snelwegen oplichters actief zijn, aangezien zij hier meerdere meldingen over hebben gekregen. Het spel werkt als volgt: een man (lichtkleurige auto, buitenlands kenteken) staat langs de snelweg en gebaart om hulp. Hij vraagt vervolgens om geld voor benzine en wil nepsieraden geven als onderpand.

Ga je mee in dit verhaal, dan belooft de beste man het geld een dag later weer terug te geven. We hoeven je niet te vertellen dat je vervolgens kunt fluiten naar je centen, want de man laat natuurlijk niets meer van zich horen. Volgens de politie is de truc tenminste één keer geslaagd, andere keren trapten de automobilisten er niet in en waarschuwden zij de politie.58 reacties

De laatste brandstofpas van 3.500 euro wordt nu geveild Bepaal zelf wat je betaalt!.
Sukkels
@pudi: Het is ook een onlogisch verhaal. Stel even dat het verhaal echt zou zijn, dan lost geld zijn probleem toch niet op? Dan staat-ie nog steeds zonder benzine langs de kant.
@donvincenzo: ja maar lopen naar een benzine station heeft meer zin als je geld hebt, dan een zooitje “sieraden”
Ik zou me meer zorgen maken dat er ineens nog drie van zijn vrienden achter een boom vandaan komen ofzo.
Dat is echt laag…Inspelen op het empatisch vermogen van een mens. De hulpvaardige persoon die in zoiets inloopt, zal in de toekomst misschien een echte hulpbehoevende niet meer willen helpen.

Het mag geen wonder heten dat sommige lifters uren moeten wachten om meegenomen te worden.
@SimonMc:
Lifters wil ik überhaupt niet in de auto, liftsters echter….
@SimonMc: Tsjah, zeer laag en kansloos kutvolk is dit. Zou mooi zijn als iemand die stopt en het niet vertrouwd gewoon even de politie belt.
Echt wat voor dom kameel ben je als je hier in trapt…..
@dutchdriftking: Een beetje respect hè.
@2l-inline-4-16v-dohc-twinturbo-kameel: Ik heb dit een keer meegemaakt. Hij stond daar met vrouw en kinderen. Wuift mij aan zielig verhaal. Ik vertrouwde het niet, maar wilde niet volledig op vooroordelen afgaan. Je zou zelf maar zo staan met vrouw en kids en je portemonee vergeten zijn. Ik ging er volledig van uit dat de belofte van ik betaal je morgen terug niet gehouden zou worden en heb hem een tientje gegeven om mijn geweten af te kopen.
@dutchdriftking: een mens die nog wat voor een ander wil doen??
Kijoen hoe jij het vind als je zonder benzine staat en iedereen rijd door.
@g40freak: zonder benzine staan is nog dommer…..
Ja je bent echt een mongol (op z’n Maaskantjes) als je hier in trapt. Ik voel me haast beledigd dat die gasten denken dat Nederlanders zo dom zijn. Alhoewel…
@Dev: als ik tegenwoordig naar sommige tvprogrammas kijk twijfel ik steeds meer aan het niveau in Nederland.
@rolov: Het is maar een deel van Nederland, wat televisieprogramma’s maakt en als het voor de commercieëlen is, dan is dat niet het allerhoogste niveau.
Wat ik schikbarender vind, is dat als je een rondje door Nederland rijdt, je schikbarender dingen voorbij ziet komen. Audi-rijders voorop en die zijn in aantal groeiender. Het lijkt wel, of die zich echt onoverwinnelijk voelen. Maar ik laat het lekker gaan, trek mijn eigen plan, altijd en overal.

OT: Dit altijd negeren en eerst de politie bellen, sowieso. Boorkomen is beter dan genezen.
Gewoon aanbieden hen te slepen. En dan linea recta naar het politiebureau. Tenzij het een goeie nep Breit is ofzo. Daar wil ik nog wel een 10tje voor geven.
@E34M5Touring: bijna niemand heeft tegenwoordig nog een sleepkabel in de auto liggen. Bovendien ga ik geen onbekende slepen. Kabel strak houden of sturen zonder bekrachtiging valt voor de meeste mensen niet mee immers.
@lekbak: Het was ook iets minder serieus bedoeld :) ;) Ik ga ook geen crimisleep opstarten ;)
Toch eens langsrijden, krijgt die een gratis schop in zijn klokkenspel.
Klinkt als een goeie hoax!
Al paar jaar geleden op een klaverblad, A2-A15, staat er een, je wilt helpen, ook dat verhaal of ik geld heb in ruil voor sierraden. Ben doorgereden.
Zoiets is me laatst overkomen. S’maandags pikte ik 2 leuke meiden op die met stukken stonden. Toen we goed en wel onderweg waren begonnen ze elkaar af te lebberen en betrokken mij er ook bij. Was wel lekker natuurlijk maar toen ik ze af gezet had bleek daarna mijn portemonnee gestolen! Dit overwam me op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag.
@asmulders: nou, ha-ha..
@asmulders: je schoonmoeder en haar moeder?
@Michiel1: goeie!
@asmulders: 10 jaar terug al een oude grap
@trident: ze vertellen jou vast nog maar weinig grappen gezien je reactie. Vandaar nog maar 3 tanden?
Ok. Even om het duidelijk te maken. Hij vraagt om geld voor benzine. Kan ik in mee komen. Maar dan wil hij sieraden als onderpand??? Dat is raarrr. Ik help hem met geld, maar dan wil hij sieraden als onderpand. Mijn sieraad is een grote HKS intercooler… Moet ik die dan demonteren? Het kostte mij al weken om het ding passend te krijgen. En die moet dan op die Hyundai Accent? Vreemd…
@gtwillem: Nee, hij geeft jou ‘sieraden’ als onderpand.
@gtwillem: Helder licht…
@ibmg: lol, hij wilde natuurlijk effe pochen met z’n “HKS intercoolert”.
@pjeey: Hehe, een grote HKS intercooler die hij passend moest maken… Gewoon een kleintje dus…
@pjeey: Uiteraard!! Een beetje trots is mij niet vreemd ;-)
@gtwillem: zo, word jou niveau even overschat
@almera-ga16det: yup… Ernstig. Laat ik het er maar op houden dat het een erg lange week was en het weekendbiertje (Affligem tripel, aanrader) alle logica uit mijn hersenen haalde…
@gtwillem: als zo’n lelijke intercooler die door de bumper steekt je sieraad is, ligt er onder de kap geen pareltje van een motorblok?
@flightom: Bij mij ligt die er bovenop. Het passend maken was niet ging nog wel, maar de motorkap wilde niet goed sluiten ;-)
Enkele weken geleden zelf meegemaakt aan knooppunt Markiezaat bij Bergen-Op-Zoom. Iemand stond aan de kant op de pechstrook in de bocht van de E312 naar de A4 richting Antwerpen en gebaarde om hulp. Ik was zo vriendelijk om te stoppen, maar deed wel de deuren op slot. Je weet tenslotte maar nooit als Belg in Nederland ;-) De beste man zei me in gebrekkig Engels dat hij onderweg was naar Rotterdam en bijna zonder benzine zat. Hij had geen bankkaart en vroeg of hij wat geld kon lenen. Hij zou z’n gsmnr geven en sieraden als onderpand geven. Wat me meteen opviel: als je naar Rotterdam moet, waarom sta je dan op de afrit richting België. Ik heb voor de zekerheid de sieraden toch even gewogen en hoewel ik geen kenner ben: ze wogen véél te licht om echt goud te zijn. Ik vroeg hem nog om in plaats van goud zijn identiteitskaart te geven, maar dat zag hij niet zitten. Dus ben maar doorgereden en heb meteen de politie verwittigd.
Pics or didn’t happen…
@Endlezz: zelfde als wat ik heb ervaren, zelfde verhaal.
@Endlezz: ook zelfde ervaren, maar dan bij dan bij de grens Duitsland – Nederland. Die gozer stond met een grijze passat station (dat model uiy 1998, weet niet wat de code is) op de vluchtstrook. Hij zei dat hij een Syriër was uit Oostenrijk en in de autohandel zat. Strak in pak, liet mij een business card zien. Wilde zijn gigantische gouden ring als onderpand geven. Heb het aangehoord en ben vervolgens verder gereden. Heb spijt dat ik de politie niet heb gebeld. Vond het grappig, als je geen benzine hebt ga je toch lekker bij een tankstation staan.
Volgens mij hoort dat ongedierte hier niet eens thuis
Het hele gotganse land hangt vol met bewakings camera’s,nummerplaat uitlees camera’s, snelheids camera’s doorstroom camera’s verkeers camera’s beveiligings camera’s en toch, toch lukt het ons niet om dat soort gasten op te pakken.

Eigenlijk zijn we dus gewoon kneuzen…..

Misschien toch dan maar een stuk of veertig RIJKSpolitie voertuigen kopen en die hele landelijke politie vergeten ?
@desjonnies:
Wel nee,.volgens Geertje is het allemaal de schuld van die verdomde open grenzen….
Dus gewoon die slagboom aan de grens weer dicht en het probleem lost zich vanzelf op.
@desjonnies: hahaha eigenlijk het enige zinvolle antwoord dat ik ooit gelezen heb op autoblog. U bent mijn held van de dag
Staan ook in de bocht van de a27 naar de a16 bij galder. Ze zijn wel kieskeurig. Als ik met de octavia ben, staat hij daar gewoon en als ik met de S8 ben, is hij bijna boos dat ik niet stop… Ze zoeken slachtoffers redelijk goed uit lijkt het wel.. Altijd een mercedes met pech, en een Arabische man met opzichtig gouden klokje
@draadloos: precies die kwam ik ook tegen.. Sorry voor 2x post
Toevallig, langs de A15 oude Mercedes buitenlands kenteken onder een brug.. bij Rhoon gebaarde naar me had al een oud bestelbusje laten stoppen die ging net weg.. Maar dikke lul ik stop voor niemand !!
Een collega vertelde het laatst ook! Precies zelfde verhaal. Oude mercedes s klasse met duits kenteken, een arabier ofso in pak. Vraagt die om geld voor benzine.
@mab: snelweg van oss naar nijmegen. Weet zo niet welk nummer snelweg dat is.
@MAB: a50
Ik toeter altijd en lach/zwaai ze na :)
Dan hang je de barmhartige samaritaan uit en dan word je berooft. Kansloze mensen..
Wist niet dat er nog van die zelfbenoemde helden waren die stoppen voor mensen met pech op de snelweg…
ik stop en help ALTIJD ..

en laat mij niet belemmeren door boefjes of agentjes ..
Snap niet dat iemand hier in trapt.
Dit is toch oud nieuws?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).