Dieven Groningen maken honderden winterbanden buit

Auteur: , 20 Reacties

Niet alleen wij houden ons zo langzamerhand weer met winterrubber bezig, het steeltuig in de Lage Landen ook. Alweer. De politie Groningen betrapte twee mannen tijdens een kraak en vermoedt dat zij nog vele honderden gestolen exemplaren, vaak met velg, op hun conto hebben.

Winterband0n

Dinsdagavond zag een agent in zijn privétijd twee mannen van 25 en 28 inbreken in een Groninger garagebox. Hij tipte collega’s die de rode bestelbus van de Drentse heren onderschepte en hen aanhield. Kennelijk hadden ze geen trek hun banden ‘bie de Lidl‘ te halen.

De politie graaft nu wat verder naar hun verleden, want in het zuidelijke deel van de stad Groningen is vanaf oktober 2013 een stijging te zien van het aantal inbraken in garageboxen, waarbij regelmatig een grote rode bestelbus werd gesignaleerd. Toeval?

Bij één van de inbraken werd een grote partij van ongeveer 180 winterbanden inclusief lichtmetalen velgen gestolen die lagen opgeslagen in afwachting voor het omwisselen. Je kunt je voorstellen dat dit een beste buit is, ik ben dan ook benieuwd of marktplaats de laatste tijd is overspoeld met wielsets. De politie waarschijnlijk ook.

Steeldieven; als ze al niet de wielen onder je vrachtwagen vandaan schroeven dan gaan ze wel de opslagruimte in om aan hun gratis rubber te komen. Wat moet je nou met zulke gasten?20 reacties

Geef ze een krik en wielsleutel, kunnen ze zomersetjes omwisselen op ’t marktplein ofzo!
Heel bad dit!
Wat moet je dermee? Afschieten!
@gop1: Kleine gok, maar ik debk verkopen voor €350,- per set?
@dragspert: ik reageerde op de laatste zin van het artikel :)
@gop1: Ooow zo. Sorry, mijn fout:)
@gop1: Inderdaad, hup… gewoon opruimen zulke figuren heb je namelijk geen zak aan in de maatschappij!
Lekker dom ook om winterbanden te stelen: het schijnt dat je in Nederland namelijk niks aan winterbanden hebt. Onverkoopbaar dus.
Bij de garage stond ik verbaasd te kijken naar mijn achterwiel, een bout was gewoon weg, verdwenen. Achterbanden zijn in 25000km niet los geweest. Is 3 keer de garage gepasseerd en om de 2 weken pomp ik mijn banden op, een bout die niet goed vast zat en/of los gekomen was al lang opgemerkt.

Waarom de wielen er dan nog op zaten? Zelfs gereedschap op luchtdruk krijgt de helft van die bouten niet los. Wel serieus problemen mee gehad met een platte band (2 sleutels kapot gedraaid en 1 geplooid) maar met een staaf van dik een meter als hefboom genoeg kracht kunnen zetten om ze los te krijgen. En ja de bouten zijn ingevet maar lijken zich extra vast te zetten tijdens het rijden.

Toch maar is kijken voor anti diefstal bouten.
@sprankel: wielbouten NOOIT invetten. Bouten moeten droog en schoon gemonteerd worden. En netjes op moment vast gezet worden.
@arjontje: Ik doe altijd beetje vet op de boutjes en tussen de velg en de naaf voordat ik de bouten met de momentsleutel vast zet.
@marcus: moet je kopervet gebruiken is hitte bestemdig
@fers: nooit kopervet gebruiken, als je abs hebt kan dat storing geven.
@marcus: Dat is helaas verkeerd. Je drasid de bouten en velgen op den duur kapot. Op de naaf is wel verstandig. Scheeld weer klotsen na de winter. An als het even kan ook geen kopervet gebruiken. Maar keramisch vet.
@arjontje: Hoe kan ik de bouten kapot draaien als ik een moment sleutel gebruik? Ik trek ze altijd aan tot het door de febrikant gespecificeerde aantal Nm. Ik blijf gewoon vet gebruiken op de bouten en de naaf…
@arjontje: conus vd iets insmeren
Winterbanden… Het nieuwe zwarte goud
Hallo! Natuurlijk worden winterbanden gestolen in Groningen. Het is hier het koudst (in het verre Hoge Noorden voor randstedelingen met het geografisch besef van een goudvis). Daar naast ligt Groningen op het puntje van de Drentse Heuvelrug. Da’s een bult. Koude bulten zijn, blijkens vorige posts, ideaal afzetgebied (ik zei afzet-gebied hahahaha) voor winterbanden.

Na de eerste nachtvorst doet schaarste de rest voor het vraag en aanbod verhaal en dus de kansen voor de zwakkeren ( de boefjes dus) van onze samenleving.
Het is mij gebeurd!
Opeens uit het niets een zware trilling bij 130 per uur op de A28.
Bij de garage bleek er een bout verdwenen te zijn en de andere los te zitten van het linker achterwiel.
Carroserie achter het achterportier was ook beschadigd, waarschijnlijk bij het optillen gebeurd.
Mijn velgen zijn apart, maar niet heel zeldzaam (Alfa teledials) dus dat zal de reden niet geweest zijn.
De Alfa stond geparkeerd in de Nieuwe Kijk in ’t Jatstraat in Groningen.
Dus mensen, slotbouten halen!
Kost niks, kan je een boel schelen, zoals missende wielen of wielen die eraf lopen met een kind van 2 achterin……..
Zuinige groningers willen ook echt helemaal nergens voor betalen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).