Dikke bakken in beslag genomen bij bedrijf in Den Bosch

Auteur: , 28 Reacties

I ain't never ran from nothing but the police...

Geen Bossche bollen, maar Bossche bakken werden er vandaag geconfisceerd in Brabant. Bij een gezamenlijke actie van de Belastingdienst, de gemeente ’s-Hertogenbosch, het Openbaar Ministerie en de politie werd vandaag een autoverhuurbedrijf uit ’s-Hertogenbosch op de korrel genomen. Op verschillende locaties in de stad werden waardevolle spullen in beslag genomen.

Het gaat om veertig voertuigen van ondere andere BMW, Audi, Mercedes en Porsche. Daarnaast werden er 20.000 Euro aan cash monnie en sieraden in beslag genomen. Het bedrijf wordt in verband gebracht met de teelt en handel in wiet alsmede synthetische drugs. Een praktijk die hier in Brabant een belangrijke pijler onder de economie vormt. Tijdens de actie bleek verder dat er in één geval sprake was van illegale bewoning van een pand en dat er op andere onderzochte adressen juist mensen waren ingeschreven die daar níet woonachtig zijn.

Het is de zoveelste keer dat een autoverhuurbedrijf in verband gebracht wordt met criminaliteit. Huurauto’s worden dikwijls ingezet om overvallen of zelfs liquidaties uit te voeren. De politie waarschuwt ook goedwillende bedrijven ervoor om niet verwikkeld te raken in dit soort onverkwikkelijke praktijken.

Image-Credit: politie Oost-Brabant via een pastinaak28 reacties

Waarom je de nieuwe Astra nu wilt configureren bekijk het hier!.
Bij “dikke bak” denk ik niet snel aan een oude A3 SB.
@romeoalfa: dacht net t zelfde. En €20.000,- cash, zoveel is dat toch niet als auto bedrijf zijnde. 1x een 1serie gebakje verkopen en en het ligt in de la
@fouadski: alleen horen ze niets te verkopen bij een verhuurbedrijf 😉
@suheyl: hoezo niet. Ex-lease auto’s worden toch na zoveel jaar/km toch ook verkocht?
@romeoalfa: dikke bmw jongee, dikke bmw
Je ziet die politiehond denken:
“Verdulleme, niet wéér Brabant…”
@skid: dur is niks mis mee Brabant KUT!
@henk_he: hedde drugs op o wa?
Die hond is zooo schattig. Hebbonnn
@heat59: fijn toch een beetje aandacht voor de hond op dierendag
@heat59: da was een lieve hond jonguh!!
Binnenkort bij domeinen. Ergens blijven auto’s met zo’n verhaal mij wel trekken, toch een leuker verhaal dan een willekeurige andere occasion
@bakingmynextbenz: ik weet het niet. Mensen die het niet zo nauw nemen met de wet, waarom zouden die zich wél netjes aan de onderhoudsvoorschriften houden of aan de snelheidslimieten? Gevoelsmatig krijg ik bij dit soort auto’s toch het gevoel dat ze bovengemiddeld vaak zijn afgetrapt en uitgeleefd.
@RRRobert: Misschien houdt deze groep eigenaren zich juist wel aan de snelheidslimiet om niet op te vallen. Ze rijden niet voor niks Audi ;)
@RRRobert: Precies…. En dat niet alleen… Wat als je door vergissing wordt aangezien als de vorige eigenaar en iemand had nog een Granny Smitje of Elstar met hem te schillen. Zal niet de eerste keer zijn dat de verkeerde geliquideerd wordt.
@aapuitdemouw: jouw argument en die van robert zijn inderdaad redenen om het niet te doen en als het er op aankomt zal ik het ook niet snel zo’n auto kopen. Maar ‘het verhaal’ blijft voor mij een intrigerend punt.
@RRRobert: omdat het extra balen is als je auto nokt terwijl je voor de popo vlucht?
@bakingmynextbenz: In plaats van leukig te doen had de auteur met zijn schoolkrant stijl ook wel iets kunnen zeggen over het feit, dat een bedrijf de nek wordt omgedraaid. Daar hoor ik niemand over. De Belastingdienst/Fiod heeft blijkbaar altijd gelijk. Rechtszaak hoeft niet, klaar ! Dure auto’s zijn meestal van criminelen en Marokkaanse , Surinaamse en Turkse bestuurders van dure auto’s zijn onderwereldfiguren, dus in beslag nemen is de beste optie. Althans volgens de Nederlandse politie en de Fiod. En volgens veel reageerders hier. Helaas.
@orakel: meer dan terecht dat dit soort louche bedrijfjes de nek om worden gedraaid. Altijd leuk die types die altijd dusdanige vraagtekens gaan zetten bij dit soort politieacties alsof over de aangepakte personen de braafste burgers denkbaar zijn…
Het is niet alleen in het zuiden, ook in Rotterdam (Spaanse polder) schijnt er het nodige met autoverhuur bedrijven aan de hand te zijn. Ook daar worden bedrijven bezocht.
@eelco74: er zit een verhuurbedrijf op de Jonker Fransstraat waar ik ook zo mijn vraagtekens bij heb.
@stephane8200: Jetcars verhuur services?
@toyotaprius: nee, dat is op Zuid. Niet in het centrum.
“Huurauto’s worden dikwijls ingezet om overvallen of zelfs liquidaties uit te voeren”
Is een crimineel van het andere team omver rijden met een huurauto nou eigenlijk wel zo’n effectieve liquidatie methode?
Zielig! Die politie hond moest gewoon werken op wereld dierendag :(
@raceface: wij toch ook op wereldmannendag?! Oh… wacht…
@raceface: is naar en aan drugs snuffelen voor zo’n hond werken of is dat voor hem gewoon lekker ontspannen.
Witte Reus, wast een berg kost een beetje!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).