¡Dios mío! Pastor Maldonado ook in 2016 in de F1

Auteur: , 30 Reacties

Goed nieuws voor alle onderdelenleveranciers in de F1: the Maldonator zal ook in 2016 zijn kunstje vertonen in de eredivisie van de racerij.

Yo chingo a ustedes todo la madre

Dit maakte Lotus F1 vandaag bekend, nadat Maldonado een race reed waar voor de verandering eens niets op aan te merken was. Hoewel Jenson Button het hiermee oneens was: de touché tussen hem en Maldonado kwam volgens de Brit door een halve braketest, maar dat zag ik zelf totaal niet.

De aankondiging komt in een weekend waarin Renault en Lotus volgens de geruchten knopen door hebben gehakt over een eventuele overname van het team in 2016, die verband houd met het vertrek als motorenleverancier. Naast de rijdende geldautomaat Pastor (die overigens al een optie voor 2016 in zijn contract had) zou er een nieuwe tweede rijder aangetrokkken moeten worden, want Grosjean vertrekt volgens de geruchten naar Haas. Maar als gezegd, dit is allemaal heel onofficieel.

Ik zat gisteren met samengeknepen billen te kijken toen Max bij de achterkant van Pastors Lotus was aanbeland, maar het ging goed. Toch is het naar mijn mening een kwalijke zaak dat dit ongeleide projectiel zijn zesde jaar in de F1 mag gaan racen.

Dank voor de tip, jaapiyo!30 reacties

Begin de week met Mercedes-AMG, bekijk het HIER!
Zwarte dag voor de F1…
@henkhupelschoten: Waarom? Iedereen die sensatie te weeg brengt is in mijn ogen goed voor de sport. Dus ook stef stuntpiloot aka mad max aka pastor maldonado
@bartteeuwen: Het grote probleem met Maldonator is dat hij met zijn roekeloos rijgedrag veel anderen op de baan in gevaar brengt. En na zo veel jaar is iedereen het echt zat. Hoeveel auto’s deze vent wel niet heeft meegenomen in een crash…

Maar ja, zo lang hij meer geld inbrengt dan dat ie kost zijn teams wel bereid deze man te behouden..
@gijsso: maar hij heeft wel een gp gewonnen en hoeveel kunnen er dat nou zeggen
@gijsso: Ook dit weekend weer. Hij vloog de bocht uit, reed van het circuit met zeer lage snelheid weer op het circuit, als gevolg dat hij in contact kwam met button was het geloof ik.

Volgens de regels mocht het, en zat knaldenado niet fout. Maar het is toch een beetje alsof je met 130, op de linkerrijbaan rijdt, met de baan voor je vrij, en er -ineens- (na een keer naar links knipperen) een dikke octavia/superb zich op de rijbaan plaatst met 80km/h omdat die vanaf een achter vrachtwagen vandaan komt. Je schrikt je een hoedje, moet totaal remmen, en met een beetje pech zit je vol in de achterbak van zo’n gek.

Officieel volgens de regels’ doet zo’n greenliner niets fout, maar het is gewoon roekeloos. Pastor Maldenado houdt ook totaal geen rekening met de andere weggebruikers. Hij ‘gooit’ hem er gewoon voor, of rijdt je gewoon zonder blikken of blozen van de weg.
@martinus:
Volgens mij was Maldonado nog bezig met het feit dat ie nog op de baan zat en vergat ie dat ie ook weer moest accelereren waardoor Button al in zijn kont zat.
Op tijd accelereren is een vereiste in F1, anders kunnen we close racing wel weer vergeten.
Het was bijv prachtig hoe dicht Sainz op Grosjean zat (dacht ik) voor een paar bochten.

Zat Maldonado fout? Ergens is het dezelfde strekking als Max in Monaco bij Grosjean. Gewoon en race incident.
Overigens ook belachelijk dat Hulk 3 plaatsen boete krijgt voor de aanvaring met Massa.
Het was zn eigen inschattingsvermogen om Massa geen ruimte te geven. Maar Massa kon gewoon door, Hulk eruit. Genoeg gestraft.
@gregorius: In tegenstelling tot een Greenline aan de beademing had Maldonado natuurlijk wel het vermogen om te accelereren in plaats van een break-test in de bocht bij het veld achter hem.
@martinus: hebben we meneertje skoda weer
@martinus: die skoda doet het helemaal verkeerd. Maak mensen alstublieft niet wijs dat je een auto naar links mag gooien tijdens inhalen, er zijn al teveel van die idioten!
@gijsso: het echte grote probleem is dat geld regeert niet talent of kwaliteit.
Dit laat echt zien hoe slecht het met de F1 gesteld is tegenwoordig. Iedereen uit de hele pitstraat (en daarbuiten) is hem zat en wilt hem weghebben. Iedereen zat echt te wachten totdat hij gedumpt zou worden en dan gebeurt er dit! Al dat paydrivers gedoe gaat nu echt te ver.
@arii: Je doet alsof dit nieuws als donderslag bij heldere hemel komt. Laat me je even uit je droom helpen: dit is toch echt geen nieuws is en zat er gewoon aan te komen. Maldonado had een contract op zak dat loopt tot en met 2016 en brengt ook nog eens sponsorgeld mee. Als je verwacht dat Lotus, een team in financiële moeilijkheden, hem dan zomaar even aan de kant schuift is je gedachtegang best wel naïef. En zelfs bij Renault zijn ze niet zo dom om een afkoopsom aan hem uit te geven en 50 miljoen mis te lopen. Voor de verglijking: da’s pakweg een derde van het budget van het team. Dit hele bericht is enkel een bevestiging dat Maldonado zijn contract uitdient. Hij heeft dus geen contractverlenging gekregen
@Edge: ik weet dat hij een geldig contract heeft, maar ik hoopte dat Renault zijn geld niet nodig had en iets kon verzinnen om hem te dumpen. Vooral dat de sponsoren van Renault (Total) en Crashtor (PVDSA) met elkaar clashen. Ik weet dondersgoed dat Lotus (en over het algemeen 3/4 vd paddock) in geldnood zit, maar dan kan ik nog steeds boos/teleurgesteld om zijn aangezien er zo veel gasten zijn die zijn stoeltje veels meer verdienen dan hijzelf
Vrijwel geen een team zit op deze coureur te wachten, maar reken maar dat hij een enorme zak sponsorgeld meebrengt en dat zal een grote rol spelen voor Lotus.
@ruzzz: Dus zit op Ferrari, McLaren en de 2 Red Bull teams na eigenlijk elk team op hem te wachten?
Misschien kunnen ze wat van die tientallen miljoenen steken in wat simulator spullen voor de Maldonator? Dan kan hij in imaging oefenen met uit de weg gaan.
imaging iRacing
Vind ik niet meer dan logisch. Maldonado had een contract voor 2016 op zak en dus zou Lotus (of straks Renault) zijn contract moeten afkopen als ze van hem af zouden willen. Naast het geld dat ze dan uitgeven aan de afkoopsom, lopen ze ook nog eens 50 miljoen dollar van Maldonados sponsor PDVSA mis. Lotus zelf heeft het geld op de korte termijn hard nodig om die insolventieaanvraag in het VK van zich af te wenden en voor Renault betekent het dat ze een schuldenvrij team overnemen.
@Edge: nja afkopen weet ik niet, meeste teams plaatsen wel een performance clausule in hun contracten oid. Maldonator zou eigenlijk een crash-clausule moeten hebben
Mooi artikel weer!
Mooi. Tenminste een coureur die op het scherpst van de snede duels uitvecht. Tegenwoordig krijgt hij vaak automatisch de schuld van elk incident waarbij hij betrokken is maar gisteren reed Button net als in Shanghai gewoon tegen hem aan.

Het enige wat mij tegenvalt is dat Grosjean hem zo de loef afsteekt in de kwalificaties dit jaar…
@jaapiyo: Precies. Persoonlijk zou ik Maldonado graag naast Hamilton willen zien voor een race of 5. Kijken waar die komt.
Die halve laffe drol van een Rosberg, vast een aardige jongen, misschien ook wel goed voor zn moeder en hij heeft waarschijnlijk een hoop lekkere wijven gehad; maar ook al zou ie wereldkampioen worden, genieten van zijn racen doen we niet.
@gregorius: Inderdaad. Nou ja, af en toe heeft Rosberg wel wat laten zien zoals Bahrein vorig jaar maar na dat incidentje in Spa wat niks voorstelde heeft hij zich laten piepelen.

Zijn vrouw vind ik ook niet zo bijzonder overigens maar dat terzijde.
Zeer slechte zaak, die kerel kan gewoon niet rijden.. Ze zullen er vast wel een paar miljoen extra aan reparatiekosten bij onderhandeld hebben voor volgend jaar.
Beter dan Kobayashi…
Mooi toch? Laat de teams de sport maar serieus nemen… ik kijk voor de lol.
Eén zo’n kwakbal in het veld is juist leuk.
Ik begrijp hier helemaal niks van?! Hij laat helemaal niks bijzonders zien. Probeer eens een jong talent die graag wat wil laten zien.
@clarkson: Jong talent dat graag wat wil laten zien? Misschien is Holland’s Next Top Model wat voor jou?
@mashell: Ga jij dan solliciteren bij het comedy cafe?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).