Diplomaten blijven hardnekkige wanbetalers

Auteur: , 50 Reacties

Maar waarom zou je ook betalen als je diplomatiek onschendbaar bent...

F*ck de flitser

Die zin is natuurlijk niet helemaal zoals het hoort. Sterker, het is ontzettend asociaal om zo te denken. Toch blijkt dat het credo te zijn van de meeste diplomaten die in ons land rondrijden. Met hun CD-kentekens. Maar het is wel schering en inslag, zoals gezegd. Ongeveer de helft van de openstaande boetes wordt nooit betaald door de zogenoemde ‘asdiplomaten’, weet De Telegraaf. Je wil cijfers? Ok. In januari werd voor ongeveer 5000 euro aan boetes opgelegd aan het Corps Diplomatique en daarvan werd slechts 250 euro betaald. Is een kleine 5%, als ik het goed heb. Trouwens, als ik de auto’s van de gemiddelde CD-er zie, vind ik 5000 euro boete in een maand nog best netjes…

Voormalig minister van Buitenlandse Zaken Timmermans beloofde een paar jaar terug nog keihard op te gaan treden tegen de wanbetalers, maar aangezien er internationale verdragen zijn, die het opleggen van sancties en dwang aan diplomaten verbieden, is het dus eigenlijk een tandeloze hond. Want meer doen dan FOEI roepen zit er niet in. De enige sanctie die Timmerfrans daadwerkelijk op had kunnen leggen, was het innemen van de tankpas van de diplomaten… En daar heb je ze niet mee, want er worden genoeg gemeenschapsknaken die kant opgestuurd, dan is een tankje benzine ook geen probleem.

D66-Kamerlid Sjoerdsma zegt overigens ware woorden over deze wanbetalers. “Het is pijnlijk om te zien dat het kabinet de inkomsten wil weghalen bij burgers door de boetes te verhogen”. Maar buitenlandse diplomaten betalen niet. We wachten helaas nog steeds op een aanpak van het kabinet.” En zo is het.

Meer? Check deze 10 diplomaten-auto’s die jij ook wil!50 reacties

Ondernemers hebben nooit autopech toch. of wel!?.
Joh. Iets met een open deur.
@e1000bmw523i: je comment omschrijft je comment treffend
Moeten zij weten.
Ik zou ook niet betalen met die achterlijke bedragen die ze in NL hanteren
@rijbewijzer: Maakt niet uit hoe hoog de bedragen zijn in Nederland. Het gaat er gewoon om dat je je moet gedragen, diplomaat of niet.

Ik walg van figuren die vinden dat ze hoger in de rang staan dan de rest. Dus ook van foutparkerende, te hard rijdende, door rood rijdende diplomaten ‘want ik ben onschendbaar’. Misselijkmakend.
@viezefreddyw: Mogen we daarnaast van een diplomaat niet verwachten dat hij/zij de goede normen en waarden van het gastland gebruikt en waar nodig die van zijn/haar eigen land naleeft? Iets van een voorbeeldsfunctie enzo..
@viezefreddyw: Gewoon turven en bij meer dan 1000 euro openstaande shit, rijbewijs (van geregistreerde eigenaar) in NL ongeldig verklaren tot nader order; of simpelweg persoon ongewenst verklaren; ga maar lekker ergens anders je land belachelijk maken …

Het gaat gewoon om het statement; een (serieuze; niet VOG) screening is hartstikke zwaar, omdat je zogenaamd je ‘land vertegenwoordigt’, maar daarna kun je gewoon de tokkie uithangen in het buitenland ? Afstraffen die handel !
Vind dit soort dingen zo kortzichtig. Voort wat hoort wat en laat die diplomaten hier lekker hun gang gaan zodat onze dat ook in hun land mogen zonder enige beperking. Over het algemeen hebben wij er nog steeds meer baat bij.
@bassx: Lul niet; ze kunnen ook een fatsoenlijke diplomaat sturen ipv zo’n asociale mongool … en anders ben je gewoon niet welkom in Nederland; klaar. Twee jaar geleden nog zo’n dronken Russische diplomaat, slaat z’n vrouw ook regematig het ziekenhuis in; na de arrestatie (en directe vrijlating) zijn in Rusland 2 NL diplomaten binnen 24u het ziekenhuis ingeslagen vanaf binnen de veilige compound. En Nederland doet niets –> staatscriminelen zijn het en dat elitair geneuzel van je ligt eraan ten grondslag !
@dawwg: leuk dat je goed onderzoek hebt gedaan voordat je zomaar wat schreeuwt. Er is melding gedaan via officiële wegen en Rusland heeft hem per direct ontslagen uit Nederland. De diplomaat is nagenoeg direct op non-actief gezet, netjes afgehandeld zoals het hoort. Maar NOS de “anti-Rusland propaganda” nieuwssite vindt dat geen nieuws.
@bassx:Helemaal niet meteen ontslagen die man had historie; pas nadat het uitgebreid in de media was is er uiteindelijk opgetreden… onder publieke druk. En de NOS is niet anti-Russisch, houd die ongegrond populistische stemmingmakerij lekker voor je …
@dawwg: Binnen twee maand op Russische bodem vind ik nagenoeg direct als je de diplomatieke rompslomp eromheen bij denkt die nodig is om dit in gang te zetten. Ook als je vergelijkt dat onze slecht oppassende diplomaat in Sudan veel langer duurde voordat hij werd ontslagen door onze eigen staat.

Mijn mening over de NOS is degelijk gegrond, en wel hierom: http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2014/09/smerige_leugenaars.html Daarvoor was ik pro-NOS maar de reactie van de NOS op dit bericht sprak boekdelen en ook in de periode dat zo’n bewuste fout door de staatstelevisie werd gedaan kwam net even te goed uit voor voor onze staat.
Terwijl Nederlanders in een vergelijkbare situatie in het buitenland natuurlijk allemaal braaf zouden betalen!
@FelixF: Je hebt vast talloze voorbeelden van Nederlandse diplomaten die hun boetes niet betaald hebben? Of niet…?
Gewoon eens “per ongeluk” een spijkermat voor hun auto gooien
@svdv: Ja en ze daarna doodschieten! Een paar duizend diplomaten die voor €5000 aan boetes rijden, boe-fucking-hu.
Zielig gedoe weer, lekker naar anderen wijzen om af te leiden van echte problemen.
@FelixF: Dit is een echt probleem; het brengt anderen vaak in gevaar en ondermijnt het gezag van en respect voor de staat en is gewoon asociaal gedrag. Voorbeeld doet volgen … maar ga je lekker PVV stemmen met je ‘echte problemen’ vriend
Op pakken dat volk.
En de auto’s verloten onder ons.
@kenwood: Dank u voor de like.
Nu allen nog verloten ha ha
In de tweede kamer zitten lafbekken…. als ik dit doe…. hebben ze andere regels… maar ik ben toch de gene die jullie gekozen heb. Waarom beloon je dan een stelletje aso’s …. oooh ze hebben macht… hmm ja dat heb ik niet. Stelletje klootviolen …. cd’s en kamerleden.
@maferick74:

Simpel

We zijn allemaal gelijk.

Alleen zijn sommigen gelijker dan anderen.

Nix lafbekken, u is een sukkel.
Net als ik overigens.
Als u en ik geen sukkels zouden zijn, werd er nu nog in de kantine van het Europarlement voor ons een fles chateau neuf du pape open getrokken.
Met de complimenten van de Europese belasting betaler !

Die heren snappen namelijk ook bijzonder goed hoe “het” werkt

En TImmermans is bij mij keihard door de mand gevallen na het interessant doen over het mondkapje van een slachtoffer van vlucht MH 17.
Bah wat een op zichzelf geilende nietsnut.
Maar slimmer dan ik !
Hij wel Euro parlement !
@desjonnies: Onder andere berichten heb ik je wel eens op minder enthousiasme voor gelijkheid betrapt..
@jelmer:
nieuwe pilletjes……..
@desjonnies: Die werken goed dan…. Maar je hebt helemaal gelijk hoor; de corrupte politici weten niet hoe snel ze algemeen belang en normen & waarden moeten laten vallen als er weer ergens het handje opgehouden kan worden …
via Android app
Ik ben gestopt met lezen na de woorden “weet De Telegraaf”..
@autodrop: ik na “ik ben gestopt”
geef ze eens ongelijk.
Hoeveel Nederlanders zouden nog een boete betalen wanneer ze weten dat doodleuk weigeren te betalen gevolgeloos blijft?
@gash: mn opa. Oh wacht die rijd met 100 over de snelweg en wacht voor groen…
Alle regels omtrent het parkeren bestaan omdat het een enorme chaos zou worden als iedereen maar doet wat hij wil. Die chaos ontstaat niet als een verwaarloosbaar aantal mensen, in dit geval diplomaten, zich niet aan de regels houdt. Niemand heeft echt last van foutparkerende diplomaten, het is meer een gevoel dat tussen jaloezie en onrechtvaardigheid in hangt. (”Zij mogen wel en ik mag niet”). Zelf ga ik me niet druk maken om iets waar ik geen last van heb, ik gun de diplomaten hun pleziertje wel.
Bijna 5000 euro in een maand tijd…

Dat is altijd nog minder dan wat een beetje directeur van een woningbouwvereniging in een maand tijd teveel declareert…

Staat ook in geen enkele verhouding tot wat er bij een middelgrote gemeente door ambtenaren aan paperclips, balpennen, nietjes en toiletpapier stiekem mee naar huis wordt genomen.

En is een schijntje vergeleken bij wat het onderhoud van De Groene Draeck per week kost…

Bovendien is het niet betalen van de boetes misschien wel helemaal niet moedwillig. Misschien zijn ze gewoonde bonnetjes kwijtgeraakt, dat gebeurd zo vaak.
@moveyourmind: Dan krijg je gewoon 3 herhalingen hoor; niets bonnetjes kwijt. En het gaat niet om het bedrag; het gaat om het principe, respect voor je gastland, respect voor je vaderland, respect voor democratie en de veiligheid van de medeweggebruikers ! Belanglijker dan wat ambtenaar-balpen-fraude; diezelfde diplomaten zijn de grootste witte boorden criminelen met miljarden-fraude, drugshandel, handel met voorkennis en witwas-praktijken; nee dank u !
Wie wil er nou niet een 911 GT3 RS met CD kenteken. Dan worden die auto’s pas echt leuk
@ko4n:

Lijkt me juist vreselijk om als diplomaat daar achterin te moeten zitten. Ze zullen de bijrijdersstoel waarschijnlijk wel helemaal naar voren zetten.
@gash: achterin lijkt me inderdaad redelijk dramatisch zonder achterbank
@ko4n:

Dan zeker ook geen leeslampjes?
“De hel, dat zijn de anderen.”
Waar kun je die CD platen eigenlijk halen?
Wat een gezeur zeg,als diplomaat heb je gewoon bepaalde privileges….get used to it

Je moest eens weten wat Nederlandse diplomaten in Azië allemaal uitspoken
@slickrick: Ik ben wel benieuwd
@slickrick: Niets privileges; die Internationale afspraken zijn gedaan om de diplomaten tegen politieke willekeur en machtsmisbruik te beschermen. Die bescherming misbruiken ze echter expres en expliciet voor hun eigen hufter-voordeel; lekker omgekeerde wereld is dat !

Afschaffen die onzin dus; als diplomaat heb je maar respectvol je eigen land te dienen, inclusief respect voor de wetten en veiligheid van je gastland.
Snelheidsovertredingen hebben toch niets met diplomaat zijn te maken
@eefie: Maar het betalen wel. Veel diplomaten betalen gewoon niet, omdat ze vanwege hun diplomatieke onschendbaarheid toch niet gestraft kunnen worden.
Een beetje een goed visitekaartje zijn voor het land dat je vertegenwoordigd moet je als diplomaat wel op kunnen brengen? Te hard rijden is nog tot daar aan toe. Dat gebeurt ons allemaal. Maar met opzet foutparkeren op bijvoorbeeld een parkeerplaats voor minder validen is gewoon onfatsoenlijk. Dan is een boete betalen niet raar.
Oke , ik walg ook weer echt van de reacties die ik hier lees. Jullie omschrijven diplomaten als echte beesten, terwijl in de realiteit het heel anders is. Het gedrag dat hier wordt omschreven geld misschien voor 0,01% van alle actieve diplomaten in ons land.
Ik vind het ook pijnlijk dat kamerleden hun tijd verspillen met dit soort polpulistische uitspraken. Dat diplomaten onschendbaar zijn is logisch. Het gejammer over de verkeersboetes die blijven liggen heeft geen zin. Zolang ze niet dronken of moordend door de straten gaan behoeft dit “probleem” geen oplossing en al helemaal geen kostbare tijd van kamerleden.
Ik lees hier niets nieuws. Oud nieuws in mijn ogen…
off-topic; foto genomen bij Otto-Flimm-Straße, Nürburg….
Dat Diplomaten onschendbaar zijn is 1, en dat zij opgelopen boetes niet betalen is 2, en dat de overheid boetes duurder en duurder maakt is 3, en onze portefeuille wordt leeggezogen door de overheid is 4, echter, de echte oorzaak van waarom overheden zo doen, dat heeft te maken met het feit dat ze niet meer weten hoe ze op de beste manier de begroting kunnen rondkrijgen, en dat, dat heeft in hoofdzaak te maken met de internationale bankwereld, namelijk in hoofdzaak de Grote The Rothschild bank, zij zijn de hoofdschuldigen van waarom de globale staatsschuld alsmaar blijft oplopen, die wereldwijd hedendaags op € 440 triljoen wordt geschat, allemaal, ontstaan door rente-ontvangsten uit het niets door de Rothschild, echter, hun machtspositie is stilaan aan het afbrokkelen na dik 260 jaar, zo heb ik het inmiddels vernomen.
Hmmm dit is toch autoblog of was het ikbeneenontevredenburgerdusikgamaarwatlopenzijkenop anderen.forum/fuckmylife ?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).