De 10 dikste diplomatenauto’s van Nederland

Auteur: , 75 Reacties

Terwijl Rusland onderzoekt wat er precies is gebeurd met de Nederlandse diplomaat thuis in Moskou, kijken wij naar de auto's waarmee deze mensen veilig van A naar B rijden.

CD Corvette C6 Z06

Om een bepaald doel te kunnen bereiken bij een bevriend land, of iets minder bevriend land, is het belangrijk dat je een goede indruk maakt. Omdat de politiek een harde wereld is en er weinig dingen harder aankomen dan een dikke bumper tegen je knieën, is de auto hèt middel om goed en veilig voor de dag te komen. Het is moeilijk om te zien of een wagen bepantserd is of ook maar voorzien werd van kogelwerend glas, maar aan stijl en snelheid is geen gebrek in het Corps Diplomatique-wagenpark.

Maserati Quattroporte
CD Maserati Quattroporte
Een Quattroporte in het grijs, een veilige kleur omdat 99% van de Nederlandse autobezitters voor dezelfde optie koos. In een eerste oogopslag is de Maserati ook niet bijzonder anders gevormd. Vooral van achteren lijkt het een doorsnee sedan, maar mocht je deze CD-bak ergens stil zien staan (waarschijnlijk niet bij het stoplicht), komt de schoonheid naar voren.

Porsche 911 Carrera Cabrio
CD Porsche 911 Carrera
Wie zichzelf van de onderste trede van de ladder heeft opgewerkt, kiest doorgaans voor een Porsche. Een 911 wel te verstaan, en dan het liefst een Carrera. Misschien wat fantasieloos voor een zakenman, maar in het lijstje diplomaten is het een fraaie keuze.

Hyundai Equus
CD Hyundai Equus
Zoals de hooggeplaatste diplomaat vroeger met de paardenkoets door Den Haag reed, pakt men tegenwoordig een Equus: de grootste en duurste sedan van Hyundai. Toch even nèt iets anders dan de BMW 7-serie, Mercedes S-klasse, Audi A8 of Lexus LS.

Corvette C6 (Z06)
CD Corvette C6
Een diplomaat moet subtiel en gehaaid zijn, maar in sommige situaties is een krachtige, luide Amerikaan nodig.

Porsche GT3 RS
CD Porsche GT3 RS
Deze Porsche GT3 RS MKII is een vreemde eend in de bijt. Snelheid? Check. Indrukwekkend? Check. Comfort? Ehm… Tenzij er een raceclub is voor diplomaten waar ik nog nooit van heb gehoord, lijkt dit niet de meest logische keuze voor het Corps Diplomatique. Dit betekent niet dat het verkeerd is. Integendeel! Check trouwens ook deze 996 GT2 met CD-kenteken.

BMW E92 M3
CD BMW E92 M3
In deze lijst mag de M3 natuurlijk niet ontbreken. Net even wat kleiner en sportiever, zonder in te moeten leveren op luxe.

Audi S4
CD Audi S4
Als er zoiets bestaat als een klassieke diplomatenbak, dan is het deze wel. Maar dan net even iets lekkerder.

Mercedes C63 AMG
CD Mercedes C63 AMG
…Net als deze dikke Mercedes C63 AMG.

Range Rover
CD Range Rover
Handig voor in de winter. Gelukkig is er gekozen voor een setje winterbanden, anders heb je er nog niets aan.

BMW F12 M6 Cabrio
CD BMW F12 M6 Cabrio
Een cabrio is misschien niet een heel verstandige keuze mocht er een woedende menigte of ook maar een enkele terrorist besluiten je aan te vallen, maar soms kun je maar beter je ware gezicht tonen. En een lekkere frisse wind door de haren is alleen maar bonus.75 reacties

Als je toch geen verkeersboetes hoeft te betalen dan is die 911GT3RS wel de perfecte tool.
Als je tenminste niet veel verkeersdrempels op je weg tegenkomt.
En onthoudt dames en heren: Deze auto’s zijn allemaal door ons betaald!!… denk dat we wel een ritje verdient hebben!
@bollegek: dooddoener van de dag award, hier is ie!
@bollegek: volledig mee eens
@bollegek: ze betalen de auto’s zelf, maar dan zonder btw en bpm/uitstoot meuk.
@bollegek: Wat is dat nou voor onzin? De wagens zijn aangeschaft door de buitenlandse diplomaten/regeringen. Je zou gelijk hebben bij de auto’s van nederlandsche diplomaten in het buitenland maar hier sla je de plank volledig mis.

Het kost de Nederlander direct niets. Bij de aanschaf van deze auto’s zijn er maar 2 aspecten: omzet voor een dealer en gemiste accijnzen en belastingen voor de staat.
@rikkon: Juist. Buitenlandse diplomaten met Nederlands kenteken. Of moet ik eventjes de tekst lezen?:p
@st3fan: Ja, daar rijden ze mee ja. Vreemd he -_-
@rikkon: En dan nog, who cares. Ze hebben er zelf voor gewerkt om in een dergelijke positie terecht te komen. Dat vergeet de gemiddelde klagende uitkeringstrekker nog wel eens.
@RacerX: dat kan wel ietsje genuanceerder: een gedeelte van deze diplomaten heeft hard gewerkt om in een dergelijke positie te komen; voornamelijk vertegenwoordigers van west-Europese landen.
In een hoop andere landen gaat het ook voornamelijk om vriendjespolitiek, een snifje chantage op z’n tijd en een lekkere steekpenning.
En ja, deze mensen werken harder dan de uitkeringstrekker. Maar het komt ook zeker voor dat personen in deze functies niet bijster veel werk verrichten voor het inkomen dat ze krijgen.
@bollegek:
in welke landen betaal jij dan allemaal belasting?
@bollegek: Helemaal mee eens. Als jullie dan ef ruzie gaan maken over wie dr eerst mag, stap ik alvast in ! ;)
@bollegek: Deze auto’s zijn juist niet door ons betaald.. Deze auto’s zijn van diplomaten IN Nederland, en die worden door het land dat ze vertegenwoordigen betaald…
@drime: Onzin, ja, sommige ambasadeurswagens etc worden natuurlijk door die landen zelf betaald aangezien dat gewoon dienstwagens zijn. Maar waar ze prive in rijden betalen ze gewoon allemaal zelf.
@bollegek: Typisch geneuzel van de onwetende medemens. Bedankt voor je reactie!
@bollegek: Onzin. Is betaald door de ambassades waar dit personeel werkt. Dus is elk land behalve Nederland.
@bollegek: Jij en je 40 plussers dachten vanochtend bij het wakker worden zeker van: “Goh, hoe kan ik vandaag het beste mijn schrijnende onwetendheid ten toon stellen?”


Nou, het is jullie gelukt!
@bollegek: Mijn god, Telegraaf abbo zeker? Of neem je genoegen met pownews en dumpert voor je dagelijkse dosis actualiteit?
@bollegek: Onthoud*, als je grappig wilt doen, zorg dan ook maar dat je correct spelt.
@bollegek: Wow…..bet ya wished you kept your mouth shut now eh :P
@bollegek: Uhmm.. volgens mij is het toch echt zo dat alleen kentekens dat met CD beginnen een diplomatieke kenteken zijn en niet XX-CD. ?
Doe mij die GT3RS maar! Lijkt me helemaal fantastisch, lekker rammen met dat ding zonder je ook maar zorgen te hoeven maken over flitsende bermgestapo! Wat een heerlijk gevoel moet dat zijn!
Hoe zit het eigenlijk met Nederlandse diplomaten in het buitenland?
@gop1:
Vroeger reden die veel mercedes, omdat mercedes speciale deals had voor diplomaten, en de diplomaten ze ook nog eens belastingvrij konden kopen. Daarna zetten ze die wagens locaal in hun garage en reden er vrijwel nooit mee en verkochten ze dan na 4 jaar met winst (ze waren verplicht om zo’n bak minstens 4 jaar te houden, anders importeerden ze ze aan de lopende band). Ik weet eigenlijk niet hoe het nu zit.
Geinig om te zien dat ik wel een aardige bijdrage leverde aan dit artikel met 2 van de spots: de QP en de C6 op Schiphol.
@toyotafortuner: waarvoor dank!
Klinkt als een prima baantje, dat diplomaat zijn. Maar wat doen die gasten nou precies heel de dag? afgezien van mopperen op die gast van pownews dan.
@lambowambo: Beetje vodka zuipen, beetje hun kinderen slaan, wat iedere hardwerkende Nederlandse carrièretijger ook normaal vindt op een doordeweekse dag….
“Wie zichzelf van de onderste trede van de ladder heeft opgewerkt, kiest doorgaans voor een Porsche.”
Ik denk dat de kans nog groter is dat je zo iemand in een corvette vind.
Staat/stond ook een rode 996 GT2 op CD kenteken
http://www.autojunk.nl/2008/01/porsche-996-gt2-3
Leuk mijn upload die m6
Lijkt me zo leuk om een politiewagen (of ome Koos) al seinende met dik 200km/u van de snelweg af te drukken. En dan met je middelvinger zwaaien….
@bartsmit: Als je mensen van de weg af gaat drukken wordt je gewoon staande gehouden door. Ook als diplomaat.
@bozewolf:

Ja maar dat maakt het nog leuker. Dan ga je ze als kleine kinderen behandelen. Dat doen ze (en ome Koos) ook altijd. Ze kunnen je toch niks maken. Kijk maar naar de Rusland-rel. Sterker nog, ze moeten hun excuses aanbieden haha…heerlijk.
@bartsmit: Als er gevaar voor de diplomaat zelf of omstanders bestaat, is de politie gewoon verplicht om in te grijpen net als bij wie dan ook. Als een diplomaat zich echt beestachtig gedraagt op de weg kan ie zo’n geval gewoon fluiten naar zn ‘onschendbaarheid’.


Als je als diplomaat een politieauto gaat opjagen met 200 dan ben je gewoon de lul met je CD-plaatjes. Of ze je kunnen vervolgen is een andere kwestie, strafrechtelijke immuniteit vervalt namelijk niet.

Als ze je op een lege afsluitdijk ’s nachts flitsen met 260 is het misschien ook een nader verhaal. Hang je echter de artikel-5 held uit, dan gaan je CD-plaatjes niet helpen.
@bozewolf:

Onschendbaar is onschendbaar. Je kunt toch ook niet half zwanger zijn?!
Over beestachtig gedrag gesproken – kijk maar naar de vrouw van de Russische diplomaat, zij heeft stomdronken 5 geparkeerde auto’s geraakt. De schade is niet voor haar en ze gaat vrijuit. Dan is 260km/u over de Afsluitdijk niks, dat rijden in Duitsland ook en heeft niets met beestachtig gedrag te maken. Meer met ons ziekte “dat-mag-niet-want-dat-is-gevaarlijk-vingertje”. Koos Spee gelul noem ik dat altijd.
@bartsmit:
Dan zouden diplomaten dus honderden kilo’s narcotica legaal kunnen smokkelen
Gebeurde vroegâh weleens met de diplomatieke post, maar helaas, ook die vlieger gaat niet meer op.
-stel je voor, de Columbiaanse ambassade de grootste legale cokianie dielert zou zijn-
@bartsmit: Onschendbaarheid kan door omstandigheden worden opgeheven, net als een zwangerschap. Bij zwangerschap noem je zoiets “geboorte”, “miskraam” of “abortus”.En ik betwijfel of de aangerichte schade door dat bezopen diplomatenwijf niet wordt vergoed. Daar zullen vast wel afspraken over zijn gemaakt.
@bartsmit: Het heeft overigens geen flikker met die vervelende Koos Spee te maken. Jij fantaseert openlijk over de kit van de weg douwen met 200kmh. Dat is niet normaal, best gevaarlijk en ook als diplomaat zou je daar niet mee weg komen.
@bartsmit: Onschendbaar = onschendbaar, dat klopt. Maar het is wel zo dat overtredingen worden genoteerd. Bij vertegenwoordigers van de meeste landen zal t gelden dat het thuisland verwacht van de diplomaat dat hij zich zal gedragen en zich als een voorbeeld voor zijn land gedraagt. Te veel of te slechte overtredingen en je zal toch je baantje kwijtraken (mag ik hopen).
De Porsche GT3 RS is toch echt het opvallends..!
In Wassenaar rijdt er een SLS op CD kenteken rond :)
Die Hyundai Equus is van de Koreaanse Ambassade ;-)
@Ruudje:
Noord Korea????????
@desjonnies: Haha ze spreken daar gewoon van de “Koreaanse Ambassade” maar is gewoon Zuid-Korea uiteraard.
leuk dat mijn spot van de 911 Cabrio weer in een artikel gebruikt wordt!
had het interessant gevonden om te weten bij welke landen deze auto’s horen, vermoed dat hoe duurder en ongeschikter de auto hoe armer het land.
En voor de genen die denken dat het allemaal mensen zijn die zich opgewerkt hebben, voor westerse landen zal dat in de praktijk veelal zo zijn maar in de rest van de wereld zijn dit vriendjes en familie van politici en leiders, dictators, koningen en ministers
Die GT3RS heb ik met enige regelmaat zelfs bij de Nürburgring gezien!
Zal er volgende keer eens een foto van schieten.

Trouwens ook al eens een Megane RS daar gezien met CD kenteken!
Leuk dat er geen spot van mij tussen zit!
als ik me niet vergis, heb ik een aantal van deze karretjes wel eens gespot op/aan de Nürburgring…
Na die rus durven ze zeker niemand mee aan te houden… Dus lekker planken in Nederland en uiteraard bumperen!
@schellekens006: Gisteren een gloednieuwe Cayenne met CD kenteken gespot die precies dat deed. Aangezien de Nederlandse staat niet in zijn recht staat om iets aan dit wetteloze volk te doen, krijg ik steeds meer en meer zin om op de man af het mijne ervan te zeggen!
Zo is er ook een Nissan GTR met Switzer P800 kit op CD kenteken….

Betalen wij nou ook de buitenlandse CD auto’s?
Deze moet er eigenlijk ook wel tussen:
http://www.flickr.com/photos/jvhphotography/8701515657/
Kan de auto’s niet checken op de kenteken check waarom??
@coenh: Dat klopt. De RDW verstrekt geen info over auto’s met CD-kentekenplaten. Geen idee wat de reden hiervoor is.
@maru:
Diplomatieke Onschendbaarheid.

Dezelfde waarom we excuses hebben moeten maken voor die Russische drinkebroer.
Dezelfde waarom ze overal kunnen parkeren
Dezelfde waarom er geen BPM of BTW over deze wagens wordt afgedragen (zijn tax-free)
Dezelfde waarom het grondgebied van de ambassade buitenlands grondgebied is.
@desjonnies: Nou vraag ik mij af , hoe zit het als een diplomaat bv een A8 rijdt voor zijn zakelijke kilometers maar voor de zondag bv die GT3rs koopt.
Krijgt ook zijn prive auto een CD kenteken ? dit zou de bovenstaande auto’s verklaren.
@luuktb:
Ja hij is immers diplomaat, al koopt’ie er tien !
Staat ook nog een V12 vantage op CD kenteken. Ook niet verkeerd!
Heb een tijd geleden er een gespot in een GT-R(R35).
@maru: ik zie wel iets geks aan die Maser, het voorste kenteken is smaller als een normale NL plaat :)

Maar leuk lijstje :)
@rubend: Goed gezien, was mij nog niet opgevallen. Zo’n kleiner plaatje is niet toegestaan, maar het CD-volk staat boven de wet. Ik denk dat hij een Amerikaanse platenhouder heeft aangepast?
@maru: het zal vast uit een land komen, waar de voorste platen kleiner zijn dan achter: Amerika, Italie, Zwisterland om een paar vb’en te noemen.
Wat dachten we van de witte GT-R van Switzer met 700+ pk?
Zo’n Quattroporte van de eerste generatie blijft mooi.
Is ook één van de weinige auto’s waar werkelijk elke kleur mooi op staat. Het maakt niet uit welke kleur je neemt, het blijft toch wel een mooie bak. Niet te verpesten.
@Rob:
Je bedoelt dus deze?
http://www.bing.com/images/search?q=maserati+quattroporte&FORM=HDRSC2#view=detail&id=63022E39D2A19E55265F86E6B1657CFED71012C6&selectedIndex=245
Persoonlijk vind ik die lang niet zo fraai als de 4de generatie en de 5de die hierboven in het artikel staat afgebeeld.
@tupperware:
Foutje, bedankt! ;-)
Ik bedoelde de vijfde generatie. Die dus in het lijstje staat ;-)
die range rover spot is van mij xd
maar in leiden rijdt ook een prius rond met een corps diplomatiek kenteken zal die als ik hem weer zie eens op de foto zetten..
*corps diplomatique…
Heerlijk die Corvette en GT3! :)
Zijn dat geen Bentley velgen onder de range rover
Alleen de auto’s waar de letters CD in het midden staan zijn van een ambassade.
Als de letters CD vooraan staan dan is het een internationale organisatie.
IN Den Haag zie je ook kentekens met CDJ, die zijn van het internationaal hoger gerechsthof.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).