Dit abonnement is perfect voor petrolheads met cash

Auteur: , 45 Reacties

Tenminste, wij zouden er wel raad mee weten!

Dit abonnement is perfect voor petrolheads met cash

Mauritsh senior, econoom in hart en nieren, roept het al zolang als ik me kan heugen: als je rijk bent moet je alles huren, tot je wc-papier aan toe. Dat laatste is natuurlijk een vrij gechargeerd voorbeeld, maar als we het op auto’s toepassen heeft de beste man een punt. Je kunt je 400.000 euro’s maar één keer uitgeven aan, zeg, een Rolls-Royce. Van dat geld had je echter ook een hele karavaan aan auto’s kunnen huren.

Nadeel: de auto’s zijn niet van jou dus de buren worden niet jaloers. Voordeel: geen geleuter met onderhoud, stalling, afschrijving en andere hoofdpijnzaken. Nog veel belangrijker is natuurlijk dat je elke dag iets anders kunt huren. Sterker nog, je kunt zelfs een dag helemaal niks huren! En wat de buren vinden is hun probleem, een beetje rijkaard trekt zich van dat soort zaken niks aan.

Cadillac kijkt kennelijk op dezelfde manier tegen de zaken aan. Het op en top Amerikaanse merk lanceert verhuurdienst BOOK. De dienst werkt als volgt. Klanten kunnen tegen betaling van 1.500 USD per maand kiezen uit “Platinum-level” versies van de XT5, de CT6 (rijtest), de Escalade, de CTS-V en de ATS-V. Reserveren gaat simpelweg via een mobiele app. Maar wacht, er is meer!

Na betaling van het maandbedrag kun je 18 keer per jaar swappen van auto. Als je het voor 15:00 laat weten staat de gewenste Caddy de volgende dag bij je voor de deur. Afgezien van brandstof zijn er geen bijkomende kosten en abonnees kunnen ervoor kiezen om een maandje te skippen, om daarna weer vrolijk in te stappen. Bovendien mogen klanten zoveel mijlen op de teller zetten als ze willen. Met je homeboys naar de club in een Escalade, een weekendje weg met de missus in een ATS-V en je kroost naar school brengen in een XT5: het kan allemaal.

Zijn er dan geen downsides? Jawel. Cadillac rolt de dienst uit in New York, de rest van de wereld moet dus nog even wachten. Verder mogen de auto’s niet gebruikt worden voor Uber en andere taxidiensten. Waren we toch al niet van plan, maar toch. Een gelikte promovideo check je hieronder!

Video

PS: er komen inmiddels steeds meer nieuwe initiatieven om auto’s te delen. Audi heeft een speciale app, een Porsche gebruik je met je vrienden, smart heeft Car2Go, etc. Meer daarover in dit artikel.

Dank aan Michiel & Sjoerd voor het tippen!45 reacties

Cool idee
Momenteel werkzaam als verkoop adviseur bij de enige Cadillac importeur in Nederland. Wij kunnen met zekerheid zeggen dat dit concept niet naar Nederland komt.
@alexandertimothy: Elk land heeft maar één importeur van een merk… Jullie zijn ook de enige dealer bedoel je.
Das niet duur! Laat hier maar komen!
@n0zem: Ik was al aan het denken, maar het is inderdaad niet duur.
Dat Share A Porsche in Nederland is duurder, en dan moet je je auto nog delen ook.
@granlusso: Porsche en Cadillac zijn ook niet echt met elkander te vergelijken..
@pinut187: Qua auto’s één op één niet natuurlijk, maar qua prestatiepotentieel en luxe wel degelijk (CT6, CTS-V, ATS-V).
@pinut187: Klopt CTS-V rijd meeste Porsches gek :-)
@pinut187: Standaard Europese bord-4-kop reactie. CTS-V gaat echt belachelijk hard, ook in de bochten. Niet iedere Porsche houdt dat bij, en dan heb je het dus over een sedan.
Ja ik wil!
Lets give BOOK a warm welcome.
1500 per maan lease je ook een 911 voor. Doe mij dat maar dan. Meer heb je niet nodig.
@airc: met 30% inleg waarschijnlijk wel… Hier heb je geen inleg nodig
@scooper: Nee hoor gewoon alleen lease. Zoek maar op. Bij leaseplan direct al vanaf 1570 en die paar laatste euro’s zul je ook wel vinden als je gaat shoppen.
@airc: Dat zal dan een vanafje zijn, en vijf jaar met 10.000km ofzo.
Kijk maar eens bij dat Share a Porsche, daar betaal je al gauw meer in de lease en dat is ook nog tweedehands.
@airc: heb liever een CTS-V dan een 911! Echt een droombak voor mij
@airc: meer heb je niet nodig? De kids mogen zeker overal lopend heen en meer dan 1 vriend heb je ook niet?
Serieus mooie auto’s tegenwoordig, en als je zeker veel geld hebt zou ik altijd een auto financieren, volgensmij is de afschrijving groter van bijvoorbeeld een S500 dan de maandelijkse kosten.
@henkhupelschoten: Ik vraag mij af hoe dat kan. De leasemaatschappij moet er toch ook een keer van af.
@ferrari94tr: Zo werkt het niet. Restwaarde (waarde in boekhouding is heel anders dan marktwaarde) speelt zeker mee in het leasebedrag. Niet vergeten dat de auto wordt gekocht zonder BTW. Is geen vetpot maar scheelt wel 21%.
@bassx: Klopt. Restwaarde, boekwaarde, taxatiewaarde, inruilwaarde, marktwaarde, handelswaarde, je hebt er nogal wat. Ik bedenk me net dat m’n reactie nergens op slaat eigenlijk, was gewoon benieuwd hoeveel ik er zo kon opnoemen…
Voor dit abonnement zou ik alle andere opzeggen! Hoe classy is dit!
Mooi maar best een hoop centen.
Dit zou ik nu ook echt iets voor porsche vinden om te doen. Die hebben ook een wijde range aan auto’s en zijn toch al goed bezig in leasecontracten
Goed verhaal, beetje operational lease + bijtelling is al duurder. Kom maar op!
Ben geen caddy fan, maar het lijkt mij een tof idee als je het geld kan missen!! Nog leuker wordt het als je wat verschillende merken kan combineren. Maandje 911, maandje F-type of een maandje Range Rover ivm wintersport.
Voor de gewone maanden neem de CTS-V of de ATS-V en voor de vakantiemaanden de Escalade!
GOED PLAN!!!. Wat een mooie supergeile auto op de foto. die wil ik wel voor dat bedrag pm rijden!
dus als dit een hit wordt, krijg je voor 1500 USD de afgetrapte Caddy van je buurman. En die stond al voor je deur.
Hoe je het ook wendt of keert, de wagen zal nooit van jouw worden. Ondanks dat je vaak kunt wisselen tussen verschilende voertuigen zul je nooit het gevoel krijgen dat het echt jouw wagen is. En het idee dat er al verschillende mensen voor jou met de wagen hebben gereden. Dan is het ”Platinum” gevoel in mijn geval al weg. Dan wordt het een ordinaire huurwagen in mijn ogen. Ik hoef geen afgelikte boterham. Tuurlijk met een tweedehands heb je hetzelfde, maar die koop je, is van jou. Maar die maak je mooi schoon met een extractor/polijsten etc. en het is jouw wagen.
@maxidyne: dat is een visie van een petrolhead maar deze dienst mikt op mensen in grote steden voor wie een auto vooral een apparaat is. Geen gedoe met parkeerplaats (vergunning/parkeergarage/ lopen naar de auto) vanaf je appartement in de stad… Gewoon een prima voertuig voor en acceptabel bedrag. En geen sores… HEERLIJK! Alleen niet voor lui als jij en ik ?
@w0o0dy: hoezo geen gedoe met parkeren en lopen naar je auto in een stad als New York? Nutteloos van Cadillac om een dergelijke dienst daar aan te bieden, waar je meer stil staat dan rijdt!
Elke week een andere AMG.
Goed idee, maar koop liever iets wat later gewoon nog meer waard wordt..
180 000 dollar op 10 jaar tijd voor het gebruik van wagens om en bij de 90 000 dollar. Voor de prijs van huren betaal je dus dubbel zoveel als de aankoop van een CTS-V voor 10 jaar, nog 9000 euro over voor de kosten en na 10 jaar zal je wel nog geld voor terugkrijgen ook.
@scaglietti612: ik weet niet hoeveel maanden er op jouw kalender zit, maar bij die van mij 12 inplaats van 10.
@r32turbo: 1500 dollar per maand voor de dienst. 1500 x 12 = 18000/ jaar, 18k x 10 (jaar) = 180 000 dollar voor 10 jaar lang gebruik te maken van de dienst. Mochten er effectief maar 10 maanden in een jaar bestaan dan kom je uit op 15k per jaar.
In LA heb je ook zo’n soort systeem met allerlei supercars etc. Weet zo gauw de kosten niet maar het komt erop neer dat het je minder kost dan kopen. Zit wat in het Mauritsh sr verhaal, maar er is niks zo fijn als iets bezitten als je er hard voor hebt gewerkt.
@fmgarcia: correctie: er is niets zo fijn als iets bezitten dat hard voor je werkt. En dan bedoel ik niet je slaven maar je geld. Je moet je geld voor je laten werken en dus niet uitgeven aan bezit.
@mashell: Zo wordt het straatbeeld dus saaier dan ooit met die instelling. Kan je geen ongelijk geven, maar ben het toch niet met je eens:).
Geen downsides? Jawel, het zijn Cadillacs :/
Waar is de all American angry white man in deze commercial….?
Is dit niet gewoon carsharing voor mensen met geld?
De cts-v (neem aan de rest van deze klasse ook) mag je maximaal 5 dagen aan één stuk behouden en bijvoorbeeld de escalade 24/7

Bron: farghini (youtube salomondrin)
Dat is wel een leuke dienst. Denk dat ze hier wel mee gaan scoren
op zich een aardig idee, leasen is in geval van cadillac denk ik wel goedkoper maar ja dan zit je toch aan een contract vast voor een looptijd, vaak ook met beperkte mileage.
Even gekeken, een instap CTS-V dien je bijna 10k als downpayment neer te leggen, vervolgens betaal je 1165 dollar per maand voor 24 maanden (word goedkoper als je langer doet) en mag je maximaal 15000 miles per jaar rijden. Helemaal zo gek nog niet dus die 1800.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).