Dit appartementencomplex komt met prijzige parkeerplekken

Auteur: , 15 Reacties

Nog een reden om geen auto te rijden in New York City.

New York, New York. De beroemde wereldstad staat nu niet bepaald bekend als autostad. Niet zo vreemd. Het metrosysteem werkt prima en brengt je relatief snel van downtown naar uptown en vice versa. Wil je wat van de stad zien, dan kun je één van de duizenden taxi’s pakken, maar een eigen auto kopen? Veel New Yorkers beginnen er niet aan. Problemen ondervinden met rijden is ergenis nummer één. Nummer twee: een fatsoenlijke parkeerplek vinden.

In de minder beroemde wijken van NYC geen probleem, maar in midtown Manhattan je vierwieler stallen? Good luck. Daarbij komt ook nog eens het feit dat een parkeerplek niet is inbegrepen bij een appartement. Daar moet extra voor gelapt worden. En net als in steden als Londen en Hong Kong, betaal je in New York daar de hoofdprijs voor.

In de wijk SoHo worden volgend jaar 115 nieuwe appartementen opgeleverd. Prijzen beginnen ongeveer bij een miljoen dollar voor een studio (!), tot 20 miljoen voor een vierkamer appartement. De meeste appartementen zijn zelfs al verkocht. Maar goed, dan zit je nog steeds met je auto. Het appartementencomplex komt met 40 privé parkeerplaatsen. Kosten: 550.000 dollar per plek, aldus Autoblog.com. Toegegeven: dat is iets voordeliger dan een miljoen per parkeerplek.

De wolkenkrabber is van alle gemakken voorzien, waaronder een indoor zwembad en fitnesscentrum. De parkeergarage van het appartementencomplex biedt tevens ReachNow. Het deelauto-project van BMW. Tegen betaling kan een MINI of BMW worden meegenomen vanuit de geautomatiseerde garage.15 reacties

Ik denk dat dat ReachNow misschien wel populairder wordt dan de verkoop van de parkeerplaatsen, ik heb het idee dat inwoners van New York eerder diensten kopen dan bezit willen als het gaat om vervoer.
@granlusso: Denken motte aon Trump overlaote!
@connielingus: volgens mij is het voor jou tijd voor weekend of bier.
@kimhung: het is altijd een goed moment voor bier!
Wonen in NYC is ronduit miserabel en ellendig. Ik was er juist nog om de Amerikaanse kant van mijn familie te bezoeken (de debiele kant dus), en in nog geen honderd miljoen miljard jaar zou ik er willen wonen. Ook niet in een penthouse van 20-40 miljoen. Dan maak ik me wel van kant.
via Android app
@kapiteinaudi: ben er nooit geweest. Ben wel benieuwd waarom niet.
@stfu: Gewoon gefrustreerd mannetje. NYC is een geweldige stad. Heb er een jaar met plezier mogen wonen en studeren.
@stfu: zal wel extreem links gedachtengoed hebben en hekel aan Trump
@stfu: ik ben er afgelopen zomer geweest, goddank maar een paar dagen in NY (zat in midtown Manhattan). Het is een belachelijk drukke, chaotische, lawaaierige en smerige stad. Je hoort er de hele dag niks anders dan taxi-claxons en bezorgbrommers.
Bizar genoeg krijg je daar als je Central Park een paar meter in loopt echt helemaal niks meer van mee, al stonk ’t daar dan wel weer naar open riool.

Daar wonen? Nooit van m’n leven, en al helemaal niet voor miljoenen op een paar vierkante meter.
@kapiteinaudi: Zelf zou ik ook niet in NY willen wonen, in geen enkele miljoenen stad eigenlijk.
Maar buiten de grote steden vind ik de VS prachtig. Veel ruimte, prachtige natuur en als je even geen zin hebt om op asfalt te rijden kijkt niemand er van op als je even lekker off road gaat.
Om te gieren! 550K voor een parkeerplek.
My parking spot in Midtown Manhattan is $500 per month. Not unlike Amsterdam….
Verbaas me steeds meer over de Autoblog-slang.. “komt met”, dat is toch geen normaal Nederlands? Dat is een slechte imitatie van Regilio Tuur, die ineens geen Nederlands meer spreekt. Niet erg dat Autoblog niet per se journalistiek is, maar dit soort dingen slaan nergens op. (Er zijn meer voorbeelden)
via Android app
Mooie Tesla wel ;)
Voor 20 miljoen koop ik wel een landhuis met 4 dubbele garages, een overdekt zwembad, 8 supercars en 10 geile wijvon! En dan hou ik nog geld over om lekker te leven. NYC wat een grap!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).