Ducati gaat Ferrari achterna

Auteur: , 16 Reacties

Zoals het een echt Italiaans merk betaamt.

Ducati komt naar themapark

Je weet dat een merk Italiaans is als er allerlei poeha rondom het merk gaat komen. Denk aan bijvoorbeeld Ferrari World in Abu Dhabi. Ducati heeft dit goed afgekeken bij zijn landgenoot, want ook de motorfabrikant komt er in thempark-vorm.

Ducati World moet volgend jaar worden geopend. Het zal een apart gedeelte worden binnen het al bestaande themapark Mirabilandia. Het pretpark is gelokaliseerd in de buurt van Ravenna. Mirabilandia is ongeveer een uurtje rijden vanuit San Marino, of twee uurtjes vanuit Florence.

De faciliteit komt met showrooms waar motoren van het merk kunnen worden bewonderd. Daarnaast zijn er thema gerelateerde achtbanen, virtual reality simulators en winkels waar met Ducati-merchandise te vinden. Het kan dus enigszins vergeleken worden met Ferrari World in Abu Dhabi.

Dit soort attractieparken blijken gigantisch populair. Mede door het succes van Ferrari World in Abu Dhabi, werd in 2014 besloten dat er een ‘Ferrari Land‘ moest komen in de buurt van Salou, Spanje. Ferrari Land, dat onderdeel is van themapark PortAventura, werd eerder dit jaar geopend.16 reacties

Die zijn helemaal de weg kwijt.
Het merk loopt ook echt goed. Ze hebben de prioriteiten goed op orde daar!
@viezefreddyw: Klopt, Ducati draait als een tierelier.
Motorblog.nl
@wimmel: azijnblog.nl
Wat is zo’n 748 toch mooi…
Valt me mee dat het motorblok nog niet voor het voorwiel gemonteerd wordt..

Maar eerlijk gezegd wil ik ook wel zo’n hipster-VAGbike hebben. Een Scrambler. Best een geile beginnersfiets. Geen brandstofmeter, maar het geluid van de Italiaanse V-twin vergoedt dat direct.
@jochempie: trip meter op 0, tank volgooien en knallen maar! Neem een fles benzine mee in je rugzak en rij van pomp naar pomp. 1x uitvogelen en je hebt die meter nooit meer nodig.
@2wheeler: klinkt als de avonturen op m’n Puch Maxi vroeger. Maar dan zonder tripmeter…
@2wheeler: goeie tip, thanks!
@jochempie: inmiddels geen VAG-motor maar onderdeel van HD
@viezefedde: dat klopt niet
2 wielen met een veeeel te snelle motor.Vanaf mijn citta’s en Vission- Met-in en dus dat ik mijn rijbewijs in 94′ in de grote mensen wielen heb gehaald heb ik het nooit meer begrepen.Ik vlieg liever.Niet heel veel duurder.
en ik maar denken dat ze ook een SUV gingen bouwen…..
@taka: Oh god.. een Ducati Ala Dorata (GoldWing)

Nee, laat Honda dat maar blijven doen..
Nou, pas geleden in ferrari world abu dhabi, geweest.. dat is leuk als je zoontje van 11 er ook fan van is. Het eerste wat ik zag was een plastic 250 gto en een dummy f1. Wel ontzettend groot, dat wel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).