Dit ben je kwijt voor de nieuwe BMW X6

Auteur: , 15 Reacties

Hoe duur is een stijlfiguur: wij mogen het je alvast mededelen.

X6 2019

De BMW X6 is alweer aan zijn derde generatie toe. Klaarblijkelijk is het een groot succes, zo’n SUV met coupé-daklijn. Qua luxe is de auto weer een stukje beter dan zijn voorganger, zoals je kunt verwachten. De toch vrij forse auto is echter nog niet zo klaar voor de groene toekomst, zo blijkt uit de beschikbare motoren. De milieulobby zal zijn zegje wel weer doen hierover en in Nederland kunnen we torenhoge prijzen verwachten. Precies toen we ons afvroegen hoe torenhoog, kregen we een brief in de bus, waarschijnlijk gebracht door de reeds bekende man (of vrouw, laten we het genderneutraal houden) in okergele regenkledij. De prijzen van de nieuwe X6. Dit zijn ze.

Voor minder dan 100.946 euro hoef je geen X6 op je oprit te verwachten. Dan heb je het over de xDrive40i met zes-in-lijn. 340 pk is netjes, maar voor het formaat van deze auto niet extreem. Het enige stapje hoger op benzine-gebied is de X6 M50i, die mag mee voor 147.171 euro. Voor de diesels zijn de prijzen ongeveer gelijk, 101.418 euro voor de xDrive30d en een iets lagere 138.757 euro voor de X6 M50d. De rest van de bedragen en waardes vind je in de tabel hieronder.

Tabel

Klinkt als een bult geld, maar vergeleken met riva(a)l(en) van Audi en Mercedes valt het wel mee. De GLE Coupé heeft nog geen prijs, maar de Audi Q8 zit in al zijn varianten boven de 116.000 euro. De orderboeken openen binnenkort, levering van de X6 gebeurt naar verwachting nog dit jaar.15 reacties

Een jaar lang je auto voltanken met korting Bepaal zelf wat je betaalt!.
Verschil tussen de 40i en 50i is echt schandalig groot. Bijna 50% meer! Werking van de BPM is bijna net zo lelijk als de X6 zelf
@singer: is dit niet een voorbeeld van dat de BPM precies zo werkt als bedoeld? Dat zuipende wagens zo extreem duur worden dat je wel een beetje gek moet zijn er een te kiezen? Je bent vrij, je mag dat doen, maar het wordt heel onaantrekkelijk gemaakt.
@mashell: Denk, dat je de spijker volledig op de kop slaat. Blijft, dat het materieel gezien wat mij betreft een volstrekt gestoorde vorm van regelgeving is. Maar dat terzijde.
@mashell: Ach dat deze X6 zo duur wordt gemaakt dat niemand hem koopt is een positief bijkomstigheidje van de BPM. Voor de rest is het een disproportionele afstraffing voor lol hebben.
Elke euro besteed aan dit gedrocht is er 1 teveel naar mijn mening, maar dat is maar een mening ….
@autodrome: wel een hele goede mening. Zoals een bepaalde oranje meneer zou zeggen: een perfecte mening. Verreweg de beste mening.

Althans, dat zou hij zeggen als hij de NL taal machtig was.
Dure Ssangyong…
Mijn god wat een geld. Daar heb je gewoon 2 full option John Deere’s voor.
LOL, die BPM! Een full options RX 450h President kost 95k, met een BPM van 7 mille…
Mooie SUV
Belachelijk €46K BPM voor de V8.
Het is een enorme bult geld, maar ergens valt het mij nog mee….
Niet normaal wat een Bpm.

Deze auto’s ga je in Ned steeds minder zien.

Ben al blij met mijn witte tuter opel corsa van €300.- Gaat als een zonnetje en hoef niet te tanken daag.
Volgens mij ben je vooral je verstand kwijt… wat een hok

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).