Dit feitje over de Lamborghini Urus wist je nog niet

Auteur: , 24 Reacties

Voor ieder wat wils.

Urus

Lamborghini werkt samen met bandenboer Pirelli als het gaat om het juiste rubber onder de supercars van het merk. Ook voor de Urus werden de banden met Pirelli aangehaald, maar dit keer verliep de samenwerking iets anders.

Want ja, wat ga je eigenlijk met de Urus doen? Het is een veelzijdige SUV die capabel is om in diverse omstandigheden te kunnen rijden. In de meeste gevallen zal de auto vermoedelijk worden ingezet als handtasje en een enkele keer voor de wintersport. Dit betekent echter niet dat de Lambo vies is van een stukje woestijn of een begaanbare jungle.

Daarom praten Lamborghini-medewerkers met kopers over de mogelijkheden. Pirelli heeft zes verschillende banden beschikbaar gesteld die zo elk hun voor- en nadelen hebben. Afhankelijk van de toepassing natuurlijk. Kopers krijgen de keuze uit een setje Pirelli P Zero’s, P Zero Corsa’s, Scorpion, Scorpion Winter en Scorpion all season. De laatste drie banden zijn ontwikkeld voor offroad gebruik. De grote van de velgen variëren van 21-inch tot maximaal 23-inch.

Vermoedelijk zal het meerendeel kiezen voor de P Zero’s. De Corsa’s zijn uitermate geschikt voor circuitgebruik en vinden regen en koude omstandigheden niet zo leuk. De Scorpion-banden zijn weer een ander uiterste.24 reacties

Het zullen best interessante statistieken zijn voor als na een jaar dat het ding in verkoop is geweest ofzo. Ik ben wel benieuwd welke type band het vaakst verkocht gaat worden straks.
via Android app
@viezefreddyw: trekkerbanden! Voor de straten van London en de P.C. Hooft.
@autodrop: zo joh. Heb je die helemaal zelf verzonnen?
via Android app
@fouadski: jazeker, goed he. Ben zo trots op mezelf nu. Jij ook wat productiefs gedaan vandaag?
@autodrop: niet veel man. Beetje gewerkt enzo. En jij?
via Android app
@fouadski: goed bezig. Ik lag doodziek met de griep op bed. Gelukkig is er Autoblog in deze zware tijden.
@autodrop: dan moet vooral naar de urus kijken. Word je misselijker, mis geef je over ben je daarna beter
Aha. Dit wist ik wel. Ik heb vanmiddag de video van mr JWW. Hij maakt leuke video’s, maar ik hecht niet te veel waarde aan zijn reviews. Hij is namelijk overal enthusiasts over. Ook over de looks van de Urus.
@pietertjep85d: beetje zoals Shmee, die vind ook alles prachtig
” Pirelli heeft zes verschillende banden beschikbaar gesteld”. Wat is de zesde band dan? Het episch brede setje scorpions van de lm002 ?
@fietsenmaker: Wellicht een setje Cinturato of Sottozero winter- of allseasons?
@fietsenmaker: thuisbrengertje natuurlijk.
Hoe zo’n Urus op Pirelli Scorpions eruit ziet? Nou, zo: http://www.bvv.cz/public/galleries/24/23506/gp-ta-lamborghini-nitro-t4i-vrt.png
via Android app
@Edge: een stuk mooier dan de Urus op de headerfoto!
Wat maakt het uit? PON gooit er toch Continentals onder hier in Nederland.
Ofeoaden met 23inch velgen en dunne bandjes… gangsta
Toch jammer dat de Urus net zo weinig met Lamborghini te doen lijkt te hebben als de Bentayga met Bentley…

Terwijl het best mogelijk was geweest een SUV te ontwerpen die is als Lamborghini. Deze vingeroefening van een onbekende Japanse auto-ontwerper komt wel heel dichtbij:

http://22222-presscdn.pagely.netdna-cdn.com/wp-content/uploads/2017/02/2017-Toyota-C-HR-Koba-yellow-%E2%80%93-Chasing-Cars.jpg
via Android app
@moveyourmind: behalve het feit dat het een crossover is en daardoor te hoog is, vind ik de CH-R echt een prachtige wagen. Helaas zie ik hem weinig met zo’n mooie kleur.
Gewoon Nankang of Landsail eronder , goed zat zo duur is zo’n Urus niet.
tel er toch echt maar 5… en het is dinsdag dan lukt tellen meestal wel nog/weer….
Komt in de Urus ook een TDI blokje? hahaha
Ik wist inderdaad niet dat de Urus ook met winterbanden geleverd kon worden maar echt verrassend vind ik dat niet.
De grote van de velgen variëren van 21-inch tot maximaal 23-inch. Vermoedelijk zal het meerendeel kiezen voor de P Zero’s.
In goed Nederlands :
De grootte van de velgen varieert van 21-inch tot maximaal 23-inch. Vermoedelijk zal het merendeel van de klanten kiezen voor de P Zero’s.
@joosstra: Wat ben je toch een taal nazi….

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).