Dit horloge kost evenveel als een McLaren P1

Auteur: , 61 Reacties

In een tijd waarin je minstens Facebook-notificaties op je klokkie moet kunnen kijken, komt Jacob & Co. met een wel heel bijzonder geval op de proppen.

Jacob & Co. Astronomica Tourbillon

En gelijk hebben ze, want waar smartwatches toch wat trendgevoeliger zijn is vrijwel niks zo tijdloos als een exclusief en ingenieus Zwiters klokje. Deze Astronomica Tourbillon van Jacob & Co. is toevallig Amerikaans, maar doet met z’n prijs van een miljoen dollar niet of nauwelijks onder voor enkele Zwitserse concullega’s. Inderdaad: tijd is geld.

Het ding is opgetrokken uit rosé goud en diamanten en heeft genoeg bewegende delen om compleet tureluurs van te raken. Mocht je toch benieuwd zijn naar het schouwspel voor om de pols, check dan vooral even onderstaande video. Overigens is deze Astronomica Tourbillon niet de absolute daddy onder de dure horloges. Da’s namelijk deze Patek Philippe van 2 miljoen euro.

Hoewel ik waarschijnlijk nooit voor een dergelijke keuze zal komen te staan, zou ik zulke bedragen toch liever uitgeven aan nóg een extra super- of hypercar in plaats van een enorm kostbaar stukje polsporno. Maar goed, ieder z’n ding.61 reacties

Nooit van mijn leven betaal ik zo veel voor Amerikaanse makelij.
@marikoelolo:
Ik om dezelfde reden als jij ook niet..
Dit kunnen we toch niet betalen, als het Zwitsers was had ik hem trouwens ook niet gehoeven..

Mocht ik ooit een dergelijk bedrag mogen stukslaan dan liever een Hennesy Venom dan dit wanstaltige apparaat..
@tupperware: in de video staat anders duidelijk dat ze in Genève zitten. Dat is overigens niet nieuw: er zijn meer niet-Zwitserse merken die daar gewoon produceren.
@roppp: Maar alleen Amerikanen vernoemen een 1M kostend horloge naar een stokbrood omdat Frans ‘gewoon chique klinkt en het me geen reet uitmaakt wat het betekent’ … fuck yeah … gimme your moneyz !
Dan ga ik toch maar voor de p1, alleen onderhoud das een minpuntje
@bouwvakkert: een reparatie of onderhoudsbeurt van bijvoorbeeld een Rolex krijg je ook niet cadeau. Laat staan als dit monster voor onderhoud moet.
@boenderaar: denk dat dat niet in verhouding staat tot een p1, het is en blijft een horloge.
@bouwvakkert: ik verwacht dat dat vies tegen valt. Horloges is een hobby die je net zo duur kan maken als je wilt. Ik ben best gecharmeerd van een mooi horloge, maar dat kan ook vanaf 2 meier.
@bouwvakkert: een onderhoudt aan dit kaliber horloges, kost meer dan een golf 7 GTI per keer !
@bouwvakkert: scheeld dat de horloge niet van waarde veranderd en de p1 wel
@je16: “scheeld” en “de horloge” ???

Heel goed kerel. Heel goed…
Indd , ieder zijn ding maar niet mijn ding
En om je andere pols een casio voor de tijd?
Dit heeft niets, maar dan ook werkelijk niets met het fenomeen auto te maken..
Wel alles met bluffen en een wanstaltige ‘smaak’
@desjonnies: Dit (soort horloges)heeft inderdaad helemaal niets met auto’s te maken.Ik snap het artikel hier dan ook niet.Zo kun je alles wel plaatsen en dan de kosten daarvan vergelijken met de nieuwprijs van ieder willekeurige auto.

Maar dit heeft ook niet persé met bluffen en in jouw ogen wanstaltige smaak te maken.De gekkies daargelaten worden dit soort horloges gebouwd voor zeer vermogende kenners en liefhebbers van de techniek die er achter schuilt.
Zelf ken ik wel (technisch) knappere exemplaren, en vind ‘m ook niet mooi maar smaken verschillen nu eenmaal.
@desjonnies: hallo hij is net zo duur als een p1 da’s een auto hoor!!
@dameister: dat zegt hij toch ook. Hallo lees de tekst nog een keer!!
@desjonnies: is toch vaak ook met auto’s het geval?
In de zon kan je niet eens kijken hoe laat het is. Tenzij je je ogen kapot wil maken. Nutteloos dus!
Ik zoek nog een mooie horloge met een oud uitziend uurwerk (ben niet van het digitale). Maar deze is met net te duur…
@rammillius: eens op watch2day.nl kijken. Daar valt het best mee met de prijzen;)
@jordy14: Iedereen die ook maar een beetje verstand heeft van horloges weet dat je die site moet negeren…
@opgooier: ik heb ook totaal geen verstand van horloges maar ik vond de site er wel betrouwbaar uitzien. Zou ik mogen vragen wat er mis is met deze site? Want ik wilde er eigenlijk eentje bestellen.
@jordy14: zolang je een horloge met Quartz uurwerk koopt zit je vanaf € 30,- wel pluis. Negeer de mechanische uurwerken. Behalve dat de klokjes slecht zijn afgewerkt is het uurwerk ook van belabberde kwaliteit. Één keer verkeerd stoten kan het uurwerk al in de soep doen lopen. Niet doen dus ;)
@jordy14: Wat @nsmvo zegt, het Quartz spul kun je wel kopen. De mechanische horloges zijn vaak merken met een gekochte historie (die niet bestaat) en Chinese uurwerken. Als je iets mechanisch wil, kun je beter doorsparen voor een Tissot/Hamilton/Christopher Ward met een simpel ETA uurwerkje.
@jordy14: Soms, heel soms zit er wat leuks tussen. De Seiko’s die af en toe eens langskomen kun je bijvoorbeeld blind kopen. Komen helaas inderdaad heel veel plakmerken langs. Kan altijd wel lachen om de adviesprijzen die ze hanteren. Klopt niets van.
@jordy14: Wil je kwaliteit: check de Orients op seriouswatches.eu. Ik denk dat Orient zo’n beetje het meeste bang for buck is dat je kunt krijgen. Tussen de 100 en 200 euro heb je wat moois en nog mechanisch ook (in-house uurwerken!)
@opgooier: Lachen! Bezoek ik een site voor autonieuws, krijg ik reviews te lezen van sites die horloge verkopen.

OT: Mijn vrouw is op zoek naar een tampon die zacht aanvoelt en die nauwelijks het gevoel geeft dat die er zit. Kunnen jullie dames mij wat aanraden?
@marikoelolo: het is misschien geen tampon maar als je het m’n vrouw vraagt weet ze wel wat…
Aangezien Jacob hofleverancier van menig rapper is, pass ik hiervoor.
hoeveel pk?
Prachtig horloge, maar omdat nou op autoblog te zetten, Voor mijn Tissot van nog geen €400.- kun je ook een auto gekocht krijgen. Zo kan ook alle kunst,huizen, sierraden en alle alcholische dranken van waarde voortaan wel aan een auto worden gekoppeld.
Heb Seiko’s gezien die veel minder kosten(rond 300euro)en er veel mooier uitzien.Lopen die niet op tijd? Met dit om je pols vraag je erom je arm kwijt te raken volgens mij.
@Alfarobert: ik heb auto’s gezien die veel minder kosten (rond de 20.000euro)en er veel mooier uitzien. Rijden die niet? Met zo een P1 vraag je erom om overvallen te worden volgens mij.
De vermelde Patek Philippe is met een prijskaartje van slechts 2 miljoen natuurlijk ook niet de duurste. Geen idee welke het wel is maar ik denk dat de “The Jacob
@jackass266: The Jacob
En dit hoort op Autoblog omdat.. ?
Apparata lijkt me meer passend voor dit nieuws.
@dikdraak: My thoughts exactly. Zo kun je alles auto-gerelateerd maken.
“Voor de prijs van deze keuken kun je ook een golf gti kopen”…
Dit ding ziet er tenminste nog uit als een kunstwerkje. Datzelfde bedrijf maakt veel duurdere en meer wanstaltige horloges. Kijk maar eens daar dit 18,4 miljoen dollar kostende horloge van Flavio Briatore.
http://www.ablogtowatch.com/wp-content/uploads/2015/03/Jacob-Co-Billionaire-tourbillon-watch-1.jpg
Je kunt er maar liefst 200 gouden Apple iwatch’s kopen
Ook leuk om als dasbordklokje in je P1 te bouwen…
Horloge’s zijn leuk mocht ik veel geld willen spenderen aan een leuk klokje zou het een Breitling worden denk ik. Dit gaat nergens over en een Amerikaanse klok hoef ik sowieso niet, al helemaal niet voor deze prijs.
Leuk voor mensen als Trump en wat drugsbaronnen.
Dan is een McLaren P1 toch betere value for money.
@reistje: dat sowieso.
Ik vind hem gaaf!!
In vergelijking met deze is de Patek maar een gewoon klokkie. Als ik het geld had wist ik het wel.
@kaeser: blijkbaar heb je weinig kaas gegeten van horloges , patek is het merk en tevens de producent van het eerste polshorloge ooit, het tourbillon uurwerk is een veelgebruikt uurwerk bij horloges bovenin ( de belachelijke markt) die patek ook gebruikt
Van ellende mijn Breitling maar in de kast gelegd. wat een prachtig ding
Technisch een geweldig ding maar ik heb (als horlogeverzamelaar) toch graag wat subtielers aan mijn pols.
@deladude: Wat heb je allemaal in de verzameling?
@opgooier: ik zit in de categorie tot 200 euro dus veel speciaals is het niet hoor. Wat Orients en mechanische Tissots. Ben eea aan het verkopen om een stapje omhoog te kunnen zetten
@deladude: whah horlogeverzamelaar, je bedoelt bagger?
@trident: Iedereen moet ergens beginnen toch? Ben nog maar een jong pikkie. I’ll work my way up.

Bovendien: een horloge hoeft imho niet duur te zijn om goed te zijn. Heb meerdere Seiko’s die binnen COSC normen blijven
Tijd = Geld
En hoe snel gaat-ie van 0 naar 100 seconden?
Geweldige techniek! Doe mij deze maar samen met een p1
Tourbillon techniek is prachtig en moet autoliefhebbers toch wel aanspreken…..
Wow…fab fab fab!!
Wel leuke filmpjes.. Die met die vogel :P
Maar wel bizar mooi hoe verfijnd die techniek is..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).