Dit is de duurste Peugeot van Marktplaats

Auteur: , 56 Reacties

Lekker ruim zeg.

Nog een paar maanden en dan barst voor velen de zomervakantie los. Hoe gaat de reis naar de bestemming? Per auto, vliegtuig, met een sleurhut achter je voertuig of met een compleet huis op wielen? Ieder heeft zo zijn eigen voorkeur.

Dit brengt ons bij de duurste Peugeot van Marktplaats. Dit is namelijk geen regulier model van de Franse autofabrikant, maar een camper. Het model is gloedjenieuw en wordt aangeboden voor dik 63 mille. Het voertuig kent een moderne uitrusting met enkele bedden, een tv en een panorama schuifdak.

Het model wordt aangedreven door een 130 pk sterke dieselmotor, gekoppeld aan een handgeschakelde transmissie. De exacte vraagprijs van het voertuig bedraagt 63.634 euro. Een hoop centen. Daar staat tegenover dat je jarenlang plezier kan hebben van deze mobiele woning. Aan de andere kant is een powerstation, al dan niet tweedehands, ook voor dit bedrag bereikbaar. Geen compleet huis, maar wel ruimte, vermogen en dus meer lol voor onderweg. Ieder z’n ding zullen we maar zeggen.56 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Hoewel ik de charme van zo’n camper wel kan begrijpen, zou ik liever een stacaravan huren op een camping. Dan ben je toch een stukje mobieler.
@berlinetta: wat je ook wel eens ziet is dat mensen een autoambulance er achter hangen met een (sport)auto er op. Zijn ze toch mobiel/leuk onderweg (indien sportauto), en toch met de camper op vakantie.
@jobberns: Klopt. Alleen zie ik dat in Europa niet zo vaak. Ik heb het voornamelijk in de VS veel gezien.
@berlinetta: in Europa zie je het ook wel eens maar om zoiets te realiseren ben je het dubbele kwijt van een Grand Tour met die sportauto en overal heerlijke hotels.
@jobberns: Dat is wel handig maar ook wel redelijk over the top voor Europese begrippen… Eigenlijk is een caravan dan ineens zo gek nog niet. Wél met een fatsoenlijke trekauto natuurlijk, een Range Rover bijvoorbeeld.
@frederik: ga je mond spoelen. Caravans is een naar bison vochtvreters stinkende dingen die om de een of andere reden altijd een wedstijdje doet met inhalende vrachtwagens wie de meeste andere weggebruikers kan irriteren.
@jobberns: ook wel eens een camper gezien van het formaat vrachtwagen, met laadklep aan de achterkant voor een soort garage waar een smart in stond. Dat kan ook nog altijd
@jobberns: heb wel eens een camper in Frankrijk/Duitsland zien rijden met een trailer erachter, onderop stond een Boxster en bovenop een speedboat. Die ging het in elk geval naar zijn zin hebben op vakantie. Is in dezelfde week ook een keer op AJ gespot volgens mij
@gulli: Ook een keer in Kroatie gezien. Grote Mercedes vrachtwagen camper met een SL65 AMG BS achterop. Prima vermaak
@jobberns: deze dus
http://www.autojunk.nl/2012/09/ik-ga-op-vakantie-en-neem-mee-4

@gitaarknul of zoiets
http://www.autojunk.nl/2010/03/american-way-of-live-camper-met-hummer-h2

Hebben een verbinding met het stuurhuis waardoor de auto gewoon achter de camper gesleept kan worden
Niet om meteen te gaan azijnzeiken, maar dit is dus gewoon een advertentie van een camper op marktplaats ? En dat omdat het “de duurste Peug van marktplaats is” ? mwah…

Maar goed, het is maandagmorgen, we moeten er allemaal nog even inkomen… :)
@thearchitect: Bijna ;-)

Dit is gewoon een advertentie van Marktplaats. Al die “duurste/goedkoopste op Marktplaats” lijstjes zijn er niet voor niets. Net als de “occasion reviews”.

Autoblog krijgt een flinke smak centen van Marktplaats.
@poes: Och, daar kan ik best mee leven. Rekeningen moeten betaald worden tenslotte.
Maar zet er dan lekker “advertorial” bij, dan weet ik dat ik het kan overslaan.
“De duurste Peugeot van Marktplaats” … kom op zeg..
@thearchitect: Zoals Poes al zegt: AB wordt mede mogelijk gemaakt door Marktplaats ;)
Liever dit dan een sleurhut, maar bij voorkeur toch heerlijk met de auto weg daar haal ik meer plezier uit dan met een camper te rijden.
Een camper is opzich wel leuk als je gepensioneerd bent. Maar eigenlijk is een oldtimer veel leuker als je jezelf toch gaat beperken met een slome bus van 3.5t. Ik zou nog wel eens een rondje noordkaap willen doen in een mooie 508 ofzo.
@lekbak: Wat? een 508d dubbel lucht bedoel je? Fantastisch sterke bussen, maar ook niet gek als je op je oude dag iets meer comfort wil. Met deze camper reis je veel comfortabeler (en sneller). Beetje luxe op als pensionado kan geen kwaad.
@fanboy: die bedoel ik inderdaad. Ik snap best dat je iets meer comfort wilt als oud mannetje, maar ik ben nog lang geen pensionado ;-)

Aan de andere kant is stuurbekrachtiging (ik geloof standaard op de civiele versie) en een goede stoel ook alles wat je nodig hebt op lage snelheid. En laat die pensionado’s nou altijd tergend langzaam gaan…
@lekbak: Dat klopt wel, maar je zit wel boven op de motor. Ik he book zo’n busje met zo’n “middenmotor”. Dat hebben wij ook als camper, en ook niet gepensioneerd inderdaad :P
Maar comfortabel is anders qua rijgeluid e.d.
Na de nodige uren draagt herrie wel bij aan je vermoeidheid.

Als ik met mijn busje een gangetje of 80 rij, dan hou ik dat echt 4 uur achter elkaar vol en is er nog niks aan de hand. Zithouding is ook goed. Maar ga ik 120 rijden, dan heb ik de pauzes ook echt nodig (en dus korter dan 4 uur)
@fanboy: dat zeg ik, geen probleem voor die pensionado’s. Ik heb echt zelden een camper 80 zien halen buiten de snelweg…
@lekbak: Ik heb het wel gehad hoor, zit ons busje keihard te werken om snelheid te behouden terwijl je de berg op rijdt, komt zo’n camper als hierboven (maar volgens mij was het een Fiat) je gewoon even voorbij stuiven met een lekker gangetje, alsof het een personenauto is.
Waren misschien geen pensionado’s inderdaad.
@lekbak: ook niet-gepensioneerd aan te bevelen hoor…mits vrij van koters. Trek zo al 20jr door heel Europa.

@406_v6: in een 308 (zit wel een om617.952) in.
@406_v6: had jij niet een sprinter v6 in bestelling staan?
@lekbak: ja, bouw duurt bijna 8 maanden
@406_v6: het lijkt mij ook wel wat maar ik krijg mijn vrouw met geen stok in een camper (die mij naar het zit is). Ondanks dat ze vorig jaar nog met jaar moeder in zo’n ding weg is geweest en het reuze leuk vond. Maar mij krijg je dan weer niet in zo’n camperige camper. Ik wil alleen een incognito camper, en een oude. Wat dan weer “verkrachtersbusjes” zijn volgens haar.

We houden het wel bij de boot, lijkt me verstandiger…
Klaar voor de babyboomer om ellende onderweg mee te veroozaken.
Ik vind het vreselijk. Campings, campers, tenten en noem ze maar op. Ik rij liever wat plekken af en slaap in hotels of appartementen. Leuk, zo’n camper. Maar niets voor mij.
@viezefreddyw: eens, als je inderdaad met het steigerend paard overal naartoe kan vliegen. Alleen die hotels, doorgezakte bedden waar weet niet wat in is gebeurt. Slaap zelf slecht de eerste nacht in een vreemd bed. Dus een caravan/camper is dan nog niet heel vervelend :)
@jpoers: Ach, hotels kan je selecteren via internet. En doe je dat niet, kan je wel een oordeel vellen op hoe het hotel er uit ziet als je aan komt.

Kijk, dat is wel een vervelend iets. Gelukkig heb ik daar minder last van. Ik slaap vrijwel overal goed. Behalve in een auto of een vliegtuig.
@viezefreddyw: ja vreemdgaan is helemaal niks voor mij, val direct door de mand vanwege de slapeloze nacht. :D
130 ok is dat niet wat weinig om dit huis een berg op te krijgen????
@xenonlampje: ok moet natuurlijk PK zijn….
@xenonlampje: die 130 pk heb ik inderdaad liever in een 205 GTI 1.9 met zo’n 850 kg
@xenonlampje:

Mwa, dat valt allemaal wel mee. Het is voornamelijk afhankelijk van de overbrenging.
@xenonlampje: Nee hoor, kan prima. De motoren rond de honderd pk moet je mijden, deze kunnen echter prima op koppel rijden en voldoen voor in bergen.
@xenonlampje:
Naar een tjoening boer brengen en dan heb je 180pk. Ruim voldoende voor een krampeerhok
@xenonlampje: gewoon wat minder haast hebben. Zelfs met 65pk kom je elke berg nog wel op. Maar 130 is genoeg om het wat vlotter te doen. Dit soort voertuigen kan je toch niet snel mee rijden in de bergen want je sleept immers een huis mee, incl kopjes en pannetjes.
@xenonlampje: Mijn ouders hebben een soortgelijke camper, ook met 130 pk. Dat ding komt echt prima mee met het verkeer, je hebt gewoon het idee dat je met een bestelbus rijd.
Het is maar goed dat we allemaal andere ideeen hebben over de idealemvakantievorm. Anders zou het op de campings, of in de hotels, of op de stranden, of bij het bergbeklimmen, duiken, etc etc ontzettend druk worden.
Schijnt dat Peugeot plannen heeft om de opvolger van de Opel Astra met al die luxe uit te voeren.
Met het vliegtuig ri Canada en dan 4 weken met een Ford F250 (V8!) door de wildernis trekken. Zin aan.
Niet heel duur voor zo’n camper eigenlijk. Een beetje California betaal je 70-100.000 euro voor.
20 mille voor een comfortabele tourer en 43.000 over voor peut en hotels? Ik zou het wel weten..
@dare2think: En wat is daar de restwaarde van?
@ekidey: goed punt, maar die camper kost vele honderden euro’s per jaar aan stalling, verzekering, wegenbelasting en onderhoud. Die comfortabele tourer kan je dagelijkse auto zijn dus dat telt in dit verhaal niet eens mee.
@lekbak: maar als je zo rationeel nadenkt dan wordt je heel erg rijk en betaal je je scheel aan vermogensrendementheffing. De mensen die campers kopen, die denken anders, die willen “genieten” (blijkbaar is vooraan in de file rijden en s’nachts een super krap chemisch toilet gebruiken hetzelfde als genieten), ze denken, geld moet rollen en er moet zo min mogelijk belasting over betaald worden.
@mashell: als je zo’n camper koopt kan het toch zo’n €3200 aan belasting schelen. Maar mensen die zo denken betalen helemaal niet zoveel belasting, daar komen ze niet aan. Die betalen die camper gewoon per maand.
Ook echt een goede vergelijking idd…. een powerstation en een camper.
Als je een echte vaas bent koop je een camper waar je de powerstation gewoon achterin parkeert.
Denk dat als je het kenteken bekijkt er geen Peugeot staat maar Weinsberg.
Net zoals Hymercar een eigen merk is en er geen Fiat Ducato staat…
Ik ben 30 jaar maar zit er aan te denken om dit jaar camper te huren. Vishengels mee en mooo toeren daar noorwegen. Prachtig land!
Een Franse auto heeft bijna altijd elektra problemen, laat staan deze camper… dan ben je mooi ver van huis haha.
De duurste Peugeot op marktplaats is meteen ook de enige die ik bijna zou kopen. Mis namelijk alleen nog de automaat voor ultrarelaxed cruisen…
@justinautoblog: muhahahaha.
Valt reuze mee. Al een jaar of 20. Of langer. Ja, af en toe zit er een misser tussen, maar welk merk heeft dat niet.
Ben ik de enige die de derde zin begon te lezen met in zijn achterhoofd: “autooo, vliegtuug, dun trein dun boewt”?
Volkner Mobil Performance Bus lijkt mij wel wat: http://volkner-mobil.com/perfgalbus.html

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).